I Danmark vurderes det, at op mod 12.000 raske hunde aflives hvert eneste år. Det tal vil Dyreværnet have nedbragt. Derfor vil dyreværnsforeningen teste, om et frit lejde for indlevering af familiens logrende ven, vil kunne gøre en forskel. Det skriver Dyreværnet på deres hjemmeside.
- Mere end 32 hunde bliver aflivet hver eneste dag i Danmark, fordi deres ejere ikke længere kan have dem. Ikke fordi de er syge. Kun fordi de er tilovers. Jeg har stor forståelse for, at man kan komme i en situation, hvor man ikke længere kan have sin hund og har svært ved at finde et nyt hjem til den. Men der er et alternativ til aflivning: Man kan indlevere sin hund til os, siger Rikke Christensen-Lee, der er direktør for Dyreværnet.
Der vil være en dyrlæge til stede, som vil tjekke hundene, inden de kan indleveres. Dette er uden beregning for ejeren.
- Hunden skal være chippet og registreret, og det skal være ejeren selv, der indleverer den, oplyser Rikke, der håber, at initiativet vil være med til at få folk til at tænke sig om en ekstra gang, inden de bestiller tid til en aflivning af en ellers sund og rask hund.
- Vi gør et meget grundigt forarbejde, inden vi sender en hund ud til en ny familie, fortæller Rikke Christensen-Lee. - Derfor kan man trygt indlevere sin hund til os. Vi lover at passe godt på den og sikre, at den får et dejligt hundeliv i et nyt hjem, smiler Rikke.
Udover tirsdag den 2. april er der overvejelser om at holde øvrige dage med frit lejde inden sommeren.
Dyreværnet Kolding forbeholder sig retten til at afvise hunde, som dyrlægen vurderer ikke omplaceringsegnede.
Adresse: Dyreværnets internat, Gabølvej 6, 6000 Kolding
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark
Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien
Den danske modeekspert Jim Lyngvild mistede i går sin elskede hund, Ask, der blev aflivet af dyrlægen efter længere tids sygdom
I Rødovre Centrum kan man i disse dage opleve et sandt mekka af hundefotos, som skal øge kendskabet til de forskellige racer og hjælpe til færre aflivninger af raske hunde i Danmark
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.