Dyreværnet modtog i fredags en anonym henvendelse om, at en kennel ved Aars i Nordjylland holdt 21 hunde under kummerlige kår. Hundene skulle have levet uden mad og drikke i flere dage og være våde, kolde og beskidte i deres bure i en lade. Oplysningerne fik Dyreværnet til at rette henvendelse til Nordjyllands Politi, som besigtigede kennelen mandag. Ifølge Dyreværnet virker hundene bange og som om, de ikke er vant til kontakt. Nogle af dem virker desuden udsultede. To af hundene er nu aflivet, 14 af dem overtaget af Dyreværnet, mens ejerens søn tager vare på resten. Først når den tilkaldte dyrlæges rapport foreligger, bliver der taget stilling til, om der skal rejses sigtelse for overtrædelse af dyreværnsloven. Kennelejeren har truffet beslutning om at nedlægge kennelen af ”familiemæssige årsager”. Henvendelser til Dyreværnet Dyrværnet tager sig årligt af ca. 500 skriftlige henvendelser omkring dyr, der ikke har det godt. Henvendelserne drejer sig primært om hunde, katte og smådyr på Sjælland og øerne. Drejer det sig om heste, henvises til Hestens Værn www. hestens-vaern.dk. Hvis du har observeret, at dyr bliver behandlet på en måde, der påfører dyret fysisk eller psykisk smerte, eller du ser dyr der vanrøgtes, opfordrer Dyreværnet til, at du giver dine observationer videre. Det kan f.eks. ske på www.dyrevaernet.dk (link findes under billedet til højre). Hvis situationen er akut, kan du ringe på Dyreværnets vagttelefon 20 33 27 74, som er åben for akutte dyreværnssager mellem kl. 8.00-18.00 alle hverdage og kl. 8.00-16.00 i weekenden. Uden for dette tidsrum kan politiet kontaktes på 114. Kilder: tv2nord.dk og Dyreværnet
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.