Når de franske motorveje fyldes af udadgående sommertrafik med franske nummerplader, er det ikke kun menneskene, der er på vej mod nye oplevelser. Det er deres kæledyr ofte også. Mens menneskene drager mod eksotiske feriedestinationer, efterlades deres kæledyr hos landets internater til en uvis fremtid.
Franskmændene er nemlig europamestre i at efterlade deres kæledyr. Hvert år efterlades mellem 100.000 og 200.000 kæledyr af deres ejere heraf 60 procent i sommermånederne.
Til sammenligning mener man, at der efterlades omkring 16.000 kæledyr i Storbritannien hvert år. Det skriver BBC.com, der også fortæller, at tallet i Frankrig stiger år for år.
– Ejerne har sjældent modet til at komme med dyrene. I stedet ringer de til os, og fortæller hvor dyret kan findes eller også dumper de dyret udenfor vores internat, fortæller Betty Loizeau, der i mere end 20 år har ledet et dyreinternat nord for Toulouse, og fortsætter:
– De mest almindelige undskyldninger er, at folk skal på ferie, at de skal have en baby, at de skal flytte eller at de har fået en ny partner med allergi.
Marina Chaillaud, der er dyrlæge nær Bordeaux og har studeret forholdet mellem mennesker og deres kæledyr, mener der er flere årsager til, hvorfor franskmændene ligger så højt.
– Kæledyr ses i stigende grad som impulskøb. Når en race er på mode, så er der nogen, der bare skal have den - ligesom en mobiltelefon - og når racen ikke er på mode mere, skiller man sig af med den akkurat som med en gammel telefon, siger hun og fortsætter:
– En anden grund er, at mange forældre giver deres børn et kæledyr i gave, og når børnene vokser fra kæledyret, ryger det bare ud. Men folk bliver også overraskede over, hvor dyrt det er at have et kæledyr. I Frankrig er man vant til at man kan hente receptpligtig medicin gratis, og derfor bliver folk overraskede over, at de selv skal betale for medicin til kæledyret. Det betyder, at dyrene bliver efterladt, når de bliver syge eller gamle.
Ifølge Marina Chaillaud er det også økonomien, der spiller ind i det faktum, at mange dyr efterlades i sommermånederne.
– Pludselig går det op for folk, at det er dyrt at tage deres dyr med på hotel, eller få dem passet et sted, og så er det nemmere at efterlade dyrene.
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Sidste søndag døde tre hunde ved et hundeløb i Frankrig på grund af forgiftede kødboller. Her fortæller danske Charlotte Hoog Møller, der bor i Frankrig og som deltog i løbene sidste weekend om sine oplevelser
I weekenden blev flere hunde forgiftet ved et canicrossløb i Frankrig. Tre hunde er døde efter at have spist forgiftede kødboller
Mandag havde Dansk Dyreværn Århus besøg af Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) og protektor Dennis Knudsen. Årsagen var, at man i Aarhus gerne ville dele ud af nogle store ideer og vise rundt på det flotte internat
Ny undersøgelse fra Københavns Universitet peger på, at hunde fra internater oftest er helt almindelige familiehunde
Vi har snakket med Dyreværnet om nogle af de hunde, som er svære at komme af med. Her får du historien om PIppi, som endte med at bo hos Dyreværnet i mere end et år
Kort tid efter at Bella blev adopteret til en kærlig familie, løb hun væk. I otte dage var hun forsvundet, og flere hundrede borgere på tværs af kommuner i Region Sjælland samarbejdede om at få hende hjem igen. Det lykkedes, og nu er Bella tilbage på Roskilde Internat
Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.
Johanne Skriver har været frivillig på Nordjyllands Internat siden hun var 9 år gammel. Da hun blev konfirmeret i efteråret, valgte Johanne Skriver at donere en del af sine konfirmationspenge og samtidig starte en indsamling. Hun har nu samlet 40.000 kr. ind
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.