Sidste uge gennemførte vi på hunden.dk en uvidenskabelig undersøgelse, hvor vi spurgte læserne om flere skraldespande ville løse problemet med hundeejere, der ikke samler lort op efter deres hunde.
79,8 procent af de medvirkende mente, at flere skraldespande ville være den rigtige vej mod en løsning på problemet, mens 20,2 procent svarede nej.
Mens hundens læsere altså er ret overbeviste om, at flere skraldespande vil være et skridt i den rigtige retning, så er man hos Hold Danmark Rent mere tvivlsom overfor forslaget.
Hold Danmark Rent har i samarbejde med DKK gennemført projektet, hvor de delte klistermærker ud til folk, som gerne ville lægge skraldespand til hundelorte fra gaden.
– Det er ikke antallet af skraldespande, der gør den store forskel i praksis, når vi skal udfordringen med henkastet affald på gaden til livs. Det handler meget mere om, at vi skal have tid, lyst og overskud til at finde dem, der er der og dermed gøre noget godt for hinanden, lyder det fra projektleder Anette Juul Jensen.
Det er da ulækkert
Anette Juul Jensen mener ikke, at efterladte hundelorte hører til blandt de største affaldsproblemer i Danmark.
– Når man taler om henkastet affald, så er efterladte hundelorte og henkastede hundelorteposer ikke det som står øverst på listen, - hverken hvad angår det, som vi finder mest af eller det som borgerne tager mest afstand fra. Der er langt større problemer med andre typer af affald. Men det er absolut ikke det samme som, at dette ikke er problematisk. For i de særlige områder, hvor antallet af begge dele er højt, da er det meget generende for alle, siger hun.
En vej frem mod at mindske antallet af hundelorte hedder sammenhold.
– Mønsterafbrydelsen starter hos hundelufterne selv, og her ser vi en klar forbedring jo bedre et sammenhold der er i lokalområdet og jo tættere vi er på vores egen matrikel. Men dette gør sig igen også gældende for alt andet henkastet affald, siger Anette Juul Jensen og erkender, at det ikke er billedet i alle af samfundets grupper.
– Der en vis tendens til at børn og unge falder lidt for ”ulækker” effekten. I boligområder med travle forældre og dermed mange unge hundeluftere om eftermiddagen er forekomsten af efterladte hundelorte større. Så måske trænger vi til at tage en dialog over middagsbordet med familiens yngste hundeelskere om betydningen af et lortefrit nærmiljø.
På Hunden.dk er vi klar over, at det ikke er vores læsere, der lader lorten ligge. Undersøgelsen viste nemlig også, at 54 procent altid samler op efter deres hund, mens 44,2 procent for det meste samler op og kun 1,8 procent aldrig samler op.
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Nu er vi igen stødt på en historie om manglende opsamling af hundelort. Derfor spørger vi nu igen. Hvordan får vi flere til at samle op efter deres hunde
Mange mennesker irriteres over hundelort på gader og stræder, hvilket er forståeligt. Britisk kunstner har ideen til en konstruktiv måde at bruge hundens efterladenskaber på
Hvad skal man svare, når en person spørger, om han eller hund må sige hej til ens hund? Er det ok at sige nej. Hvad synes du?
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Nu kan man få penge for at lufte og lege med hunde. Det er Hellerup Dog Walk, der har slået stillingen som hundelufter op, da stedet snart åbner ny hundehave.
Dyrenes Beskyttelse og Maxi Zoo tager forskud på Valenstinsdag, når de 11. februar indbyder til valentinsgåtur 11. februar
I Australien har man en ret stram dyrelov, som blandt andet betyder, at man kan få en stor bøde for ikke at lufte sin hund dagligt
Skrald og især glasskår får hundeejere til at gå udenom Islands Brygge, når de lufter deres hund
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?