Sidste uge gennemførte vi på hunden.dk en uvidenskabelig undersøgelse, hvor vi spurgte læserne om flere skraldespande ville løse problemet med hundeejere, der ikke samler lort op efter deres hunde.
79,8 procent af de medvirkende mente, at flere skraldespande ville være den rigtige vej mod en løsning på problemet, mens 20,2 procent svarede nej.
Mens hundens læsere altså er ret overbeviste om, at flere skraldespande vil være et skridt i den rigtige retning, så er man hos Hold Danmark Rent mere tvivlsom overfor forslaget.
Hold Danmark Rent har i samarbejde med DKK gennemført projektet, hvor de delte klistermærker ud til folk, som gerne ville lægge skraldespand til hundelorte fra gaden.
– Det er ikke antallet af skraldespande, der gør den store forskel i praksis, når vi skal udfordringen med henkastet affald på gaden til livs. Det handler meget mere om, at vi skal have tid, lyst og overskud til at finde dem, der er der og dermed gøre noget godt for hinanden, lyder det fra projektleder Anette Juul Jensen.
Det er da ulækkert
Anette Juul Jensen mener ikke, at efterladte hundelorte hører til blandt de største affaldsproblemer i Danmark.
– Når man taler om henkastet affald, så er efterladte hundelorte og henkastede hundelorteposer ikke det som står øverst på listen, - hverken hvad angår det, som vi finder mest af eller det som borgerne tager mest afstand fra. Der er langt større problemer med andre typer af affald. Men det er absolut ikke det samme som, at dette ikke er problematisk. For i de særlige områder, hvor antallet af begge dele er højt, da er det meget generende for alle, siger hun.
En vej frem mod at mindske antallet af hundelorte hedder sammenhold.
– Mønsterafbrydelsen starter hos hundelufterne selv, og her ser vi en klar forbedring jo bedre et sammenhold der er i lokalområdet og jo tættere vi er på vores egen matrikel. Men dette gør sig igen også gældende for alt andet henkastet affald, siger Anette Juul Jensen og erkender, at det ikke er billedet i alle af samfundets grupper.
– Der en vis tendens til at børn og unge falder lidt for ”ulækker” effekten. I boligområder med travle forældre og dermed mange unge hundeluftere om eftermiddagen er forekomsten af efterladte hundelorte større. Så måske trænger vi til at tage en dialog over middagsbordet med familiens yngste hundeelskere om betydningen af et lortefrit nærmiljø.
På Hunden.dk er vi klar over, at det ikke er vores læsere, der lader lorten ligge. Undersøgelsen viste nemlig også, at 54 procent altid samler op efter deres hund, mens 44,2 procent for det meste samler op og kun 1,8 procent aldrig samler op.
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Nu er vi igen stødt på en historie om manglende opsamling af hundelort. Derfor spørger vi nu igen. Hvordan får vi flere til at samle op efter deres hunde
Mange mennesker irriteres over hundelort på gader og stræder, hvilket er forståeligt. Britisk kunstner har ideen til en konstruktiv måde at bruge hundens efterladenskaber på
Agria Dyreforsikring afholder den 25. maj den årlige “hundegåtur”, et stort velgørenhedsarrangement, som i år vokser i omfang endnu en gang. I hele seks europæiske lande mødes hundeejere og vovser for at lege, snuse og gå sammen for et godt formål. I Danmark er gåturen på Amager Fælled
Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig.
Inden påske spurgte vi jer, hvad der skulle til for at få folk til at samle deres hunds efterladenskaber op. Der kom mange bud, og flere foreslog, at der skal flere skraldespande op
Dyrenes Beskyttelse og Maxi Zoo tager forskud på Valenstinsdag, når de 11. februar indbyder til valentinsgåtur 11. februar
Vores hunde elsker at gå tur. Især er vores mellemste hund Essie klar når der rasles med nøgler eller hundesnore. Hun er altid frisk på en gåtur. Vi kalder hende i sjov husets gåturs junkie, men det passer meget godt på hvor meget det betyder for hende at komme ud og få luftet ørene og noget i næsen.
Tirsdag viste en hund fornemt næsearbejde, da den på sin gåtur fandt ti efterladte killinger i en skraldespand
Skrald og især glasskår får hundeejere til at gå udenom Islands Brygge, når de lufter deres hund
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.