Vilde svampe og lugten af døde fisk
Nogle mennesker mener, at hunde af sig selv ved, hvad der er godt for dem, og at de f.eks. kan lugte, om en svamp er giftig for dem eller ej. Desværre er dette ikke rigtig, hvilket dyrlæger landet over kan skrive under på. Hunde oplever ikke udelukkende verden gennem deres lugtesans; de oplever den også gennem den tekstur, genstandene har. En svamp har en sådan anderledes tekstur, så en hund kan sagtens finde på at spise den. Og for at det ikke skal være løgn, lugter nogle svampe faktisk af død fisk, hvilket de fleste hunde opfatter som en klar invitation til at gnaske løs. Den meget giftige svamp, grøn fluesvamp, tilhører en sådan slags, og mange hunde vil derfor finde den særdeles attraktiv. Så der er god grund til at passe på.
Læs også: Må min hund spise asparges?
Så med mindre du har stor forstand på svampe, er det sikreste et ”no go” til vilde svampe – og ja, gå lidt i panik og kontakt din dyrlæge, især hvis svampen lugter stærkt.
Da forskellige svampe giver forskellige symptomer, kommer her en liste over de generelle symptomer, du skal være opmærksom på. Vær også klar over, at hunden godt kan få et tilbagefald flere dage efter – også selv om I har været forbi dyrlægen.
-opkast
-diarré
-savlen
-mavesmerter
-slaphed
-vaklende gang
-koma
-besvime
-leversvigt
-gulsot
Svampe købt i supermarkedet
Noget andet er så de svampe, vi køber i supermarkedet til vores eget forbrug. Dem kan hunde godt tåle.
I hvert magasin af HUNDEN kårer vi månedens bedste læserfotos. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. juli
Danmarks største kæde indenfor foder, plejeprodukter og alt andet tilbehør, Maxi Zoo, er blevet ny hovedsponsor for det årlige Winter Wonder Show, der løber af stablen den kommende weekend i Herning Messecenter.
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund