I 2011 åbnede Dyrenes Beskyttelse op for vagtcentralen med nummeret 1812. Siden akutlinjens fødsel har telefonerne været glødende, og vagtcentralen har modtaget mere end 800.000 opkald. Men med den store succes fulgte også en tung udgiftspost for den private dyrevelfærdsorganisation, som havde underskud i de første fem år af vagtcentralens levetid. Derfor vækker det glæde hos Dyrenes Beskyttelses direktør Britta Riis, at regeringen sammen med De Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet har afsat 6 mio. kr. på næste års finanslov til den fortsatte drift af vagtcentralen.
I første udkast til finansloven var der kun afsat 2 millioner kroner til vagtcentralen, hvilket næsten var det samme som en afskaffelse af centralen. Derfor var der stor spænding hos Dyrenes Beskyttelse op til præsentationen af den endelige finanslov.
– Jeg er meget glad for, at politikerne har set og anerkendt det store arbejde, som vores medarbejdere og frivillige hver dag udfører til gavn for mange tusinde dyr. Et arbejde, som kun kan lade sig gøre takket være vagtcentralen. Med den har danskerne kun ét nummer, hvor de skal henvende sig om dyr i nød, og det har vist sig at være en stor succes, siger hun.
Alene i 2018 ringede bekymrede borgere til 1812 mere end 118.000 gange, hvilket resulterede i over 70.000 sager med i alt mere end 137.000 dyr i nød. Det antal er rekordhøjt. Rekorden får dog formentlig ikke lov til at stå særligt længe, for 2019 tegner sig til at blive et endnu mere travlt år med 13 procent flere sager i løbet af årets ti første måneder sammenlignet med året forinden.
– De mange sager viser, at 1812 er blevet et nummer, som danskerne kender, og som andre instanser som politi, kommuner og Naturstyrelsen hyppigt henviser til, når dyr lider skade. Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral spiller således en central og afgørende rolle for dyreværnsarbejdet i Danmark og løfter en vigtig samfundsopgave, siger Britta Riis.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
I det finanslovsudspil regeringen har fremlagt, er der afsat to millioner kroner til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, der hidtil har modtaget otte millioner kroner om året
Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød
Dyrenes Beskyttelses vagtcentral runder fornem milepæl.
Det er næsten ved at være en tradition, at Dyrenes Beskyttelse skal frygte for deres vagtcentral, når finansloven forhandles. Nu er den heldigvis reddet igen
Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 modtog flere henvendelser om dyr i nød i 2018 end nogensinde før
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse