Engang håbede dyrlæge Kathrine Kirchhoff på, at hun kunne fylde hele sin arbejdsdag med reproduktion, som er hendes hjertebarn. Det er snart længe siden. Hjertebarnet - reproduktionsafdelingen - er for længst kommet ud over kravle stadiet og er blevet en selvstændig og særdeles levedygtig afdeling af Dyrlægegruppen Frijsenborg.
– Vi har simpelthen sprængt rammerne. Vi kan ikke være her, siger dyrlæge og medejer Ditte Heidemann.
Derfor gør man nu alvor af at lave en separat fødegang for drægtige tæver og nyfødte hvalpe. Her bliver udover et særskilt venteværelse kun til avlsdyrene, også et særligt insemineringsrum, et scanningsrum, en fødestue, et sædlaboratorium og mere plads til sædbanken. Sædbanken og arbejdet med at lave, sende, modtage og inseminere med frostsæd fylder mere og mere. Interessen for de muligheder, der ligger i frostsæd er stærkt stigende blandt opdrætterne og derfor kræver det nu mere plads.
Desuden bliver der fremover to operationsstuer, da det har knebet med at kunne nøjes med et, når der for eksempel er kommet flere akutte kejsersnit ind på samme tid.
– Vi vil gerne kunne adskille reproduktionsarbejdet fra det øvrige dyrlægearbejde, vi laver her i huset. Især fordi vi gerne vil skille syge dyr fra de raske. Det giver god mening at holde sygdom væk fra drægtige tæver og nyfødte hvalpe, siger May-Brit Grosen, veterinærsygeplejerske og medejer.
– Det er vores ambition at være de bedste til det, vi laver. Det kræver, at vi har optimale rammer at arbejde i, og det får vi, når udvidelsen af hospitalet er færdig. Så har vi i alt 600 kvadratmeter i Hinnerup, og det vil absolut kunne mærkes positivt for både vores kunder, vores patienter og os selv, at hospitalet bliver dobbelt så stort som nu, siger Ditte Heidemann.
Når byggeriet står færdigt, har dyrehospitalet i Hinnerup fire konsultationslokaler imod de tre, man har i dag, og der bliver langt bedre plads i venteværelserne. Det nye dyrehospital kommer også til at byde på et venteværelse kun for katte, så de ikke bliver stresset af hundene, og kattene får også deres eget rum at være i, når de skal indlægges.
Større laboratorium og bedre forhold for personalet, som tæller 20 fuldtidsansatte dyrlæger og veterinærsygeplejersker, bliver det også til. De får mere plads i frokoststuen og på kontoret og et stillerum, hvor de kan få en lur, når de har nattevagter.
I alt udvider dyrehospitalet med 300 kvadratmeter og får dermed næsten nøjagtigt dobbelt så meget plads som hidtil.
Spaden gik i jorden den 19. november, og man regner med, at hele herligheden står klar til brug i juni 2019. Arbejdet fortsætter ufortrødent på hospitalet under hele byggeperioden.
Fredag holdt Frijsenborg Dyrlægerne reception for deres spritnye reproduktionsafdeling
Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag
På min uddannelse til hunde-zoneterapeut dukker der ofte interessante historier op som fx denne her om Malou. Jeg har netop afholdt mundtlig eksamen, hvor de studerende bl.a. skal præsentere en eksamenscase. Denne case beskriver et zoneterapiforløb med en hund med problemer, og de overvejelser den studerende har gjort sig, og hvordan de enkelte typisk 6-8 sessions med zoneterapi er forløbet. Censor, dyrlæge Katrine Boel, og jeg blev præsenteret for casen om Malou, som ejes af Janni Jensen fra Djursland
Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?
Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner.
Har din hund allergi? Det kan du måske få svaret på ved at kigge på listen i denne artikel
Hunde, der bider andre hunde, er et mareridt for alle, der er indblandet. Som hundeejer er du altid ansvarlig for din hund, og selv små bid kan give skader, som altid bør tjekkes af en dyrlæge
Kvinde har skrevet læserbrev om hendes oplevelser, da hendes hund fik kræft og døde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.