Dyrlægegruppen Frijsenborg barsler med særlig fødegang i Hinnerup

25-12-2018 08:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En helt ny fløj på klinikken giver plads til, at drægtige tæver og nyfødte hvalpe kan holdes adskilt fra syge dyr, og alt reproduktionsarbejdet kan fremover holdes i en separat bygning

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

 

Engang håbede dyrlæge Kathrine Kirchhoff på, at hun kunne fylde hele sin arbejdsdag med reproduktion, som er hendes hjertebarn. Det er snart længe siden. Hjertebarnet - reproduktionsafdelingen - er for længst kommet ud over kravle stadiet og er blevet en selvstændig og særdeles levedygtig afdeling af Dyrlægegruppen Frijsenborg.

– Vi har simpelthen sprængt rammerne. Vi kan ikke være her, siger dyrlæge og medejer Ditte Heidemann.

Derfor gør man nu alvor af at lave en separat fødegang for drægtige tæver og nyfødte hvalpe. Her bliver udover et særskilt venteværelse kun til avlsdyrene, også et særligt insemineringsrum, et scanningsrum, en fødestue, et sædlaboratorium og mere plads til sædbanken. Sædbanken og arbejdet med at lave, sende, modtage og inseminere med frostsæd fylder mere og mere. Interessen for de muligheder, der ligger i frostsæd er stærkt stigende blandt opdrætterne og derfor kræver det nu mere plads. 

 Desuden bliver der fremover to operationsstuer, da det har knebet med at kunne nøjes med et, når der for eksempel er kommet flere akutte kejsersnit ind på samme tid.

– Vi vil gerne kunne adskille reproduktionsarbejdet fra det øvrige dyrlægearbejde, vi laver her i huset. Især fordi vi gerne vil skille syge dyr fra de raske. Det giver god mening at holde sygdom væk fra drægtige tæver og nyfødte hvalpe, siger May-Brit Grosen, veterinærsygeplejerske og medejer.

– Det er vores ambition at være de bedste til det, vi laver. Det kræver, at vi har optimale rammer at arbejde i, og det får vi, når udvidelsen af hospitalet er færdig. Så har vi i alt 600 kvadratmeter i Hinnerup, og det vil absolut kunne mærkes positivt for både vores kunder, vores patienter og os selv, at hospitalet bliver dobbelt så stort som nu, siger Ditte Heidemann.

Når byggeriet står færdigt, har dyrehospitalet i Hinnerup fire konsultationslokaler imod de tre, man har i dag, og der bliver langt bedre plads i venteværelserne. Det nye dyrehospital kommer også til at byde på et venteværelse kun for katte, så de ikke bliver stresset af hundene, og kattene får også deres eget rum at være i, når de skal indlægges.

Større laboratorium og bedre forhold for personalet, som tæller 20 fuldtidsansatte dyrlæger og veterinærsygeplejersker, bliver det også til. De får mere plads i frokoststuen og på kontoret og et stillerum, hvor de kan få en lur, når de har nattevagter.

I alt udvider dyrehospitalet med 300 kvadratmeter og får dermed næsten nøjagtigt dobbelt så meget plads som hidtil.

Spaden gik i jorden den 19. november, og man regner med, at hele herligheden står klar til brug i juni 2019. Arbejdet fortsætter ufortrødent på hospitalet under hele byggeperioden.

Læs også

Kejsersnitter og moderkager i Hinnerup

26-10-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredag holdt Frijsenborg Dyrlægerne reception for deres spritnye reproduktionsafdeling

Foredrag om reproduktion

18-04-2013 09:10, af Tine Luther
Alle er velkomne til fordraget ”Reproduktion, parring og fødsel” – ny viden v/dyrlæge og reproduktionsekspert Kathrine Kirchhoff. Foredraget arrangeres af Coton-gruppen i Klubben for Små Selskabshunde.

Digital dyrlæge får investering fra løvinde

23-01-2024 17:40, af Anne Cecilie Sohl

Founder af iVet, Christina Aggerholm, ønsker at gøre dyrelægekonsultationer til en let tilgængelig og tryg oplevelse for både dyrene og deres ejere. 

Danmarks første hundeløbeklubber ser dagens lys

11-05-2020 12:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu kan hundeejere i Danmark melde sig ind i lokale hundeløbeklubber. Det er en god idé at få en fast motionsrutine med sin hund, da overvægt er et problem hos både mennesker og hunde, forklarer dyrlæge

Dyreværnet: Anerkendt dyrlæge hjælper ulovlige hundehandler

05-10-2021 15:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som en del af Dyreværnets kampagne mod import og salg af skadede hvalpe fra Østeuropa er det nu kommet frem, at en anerkendt dyrlæge og tidligere underviser af kommende dyrlæger er en del af problemet

Flere og flere kæledyr diagnosticeres med kræft

14-11-2023 11:38, af Anne Cecilie Sohl

Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.

Dårlig form kan ødelægge jagtsæsonen for din jagthund

03-09-2018 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Jagt|

Når jagtsæsonen skydes i gang, er det ikke vådeskud og angreb fra vilde dyr, der er de største farer for din jagthund. Mere normalt er det, at hunden får skader på muskler og led. Jagtskader som disse kan forebygges, understreger dyrlæge

Dyrlæge advarer mod delinger af ”underholdende” hunde- og kattevideoer

17-11-2022 12:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En stigende tendens til at filme kæledyr i unaturlige og ubehagelige situationer, der deles som underholdning på internettet, får nu en af landets største grupper af dyrehospitaler til at advare mod at optage og dele disse videoer. I mange tilfælde kan situationerne gøre skade på dyrene og føre til manglende tillid til kæledyrsejeren eller ligefrem angst hos kæledyrene, lyder det

Gavmild donation: Dyreværnet åbnede ny Frynseklinik

10-09-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Frynseklinikken er Dyreværnets tilbud til udsatte borgere, der ikke selv har råd til at tage deres dyr til dyrlæge. Den sociale indsats har båret frugt, og mandag åbnede klinik nummer to

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt