En endnu ukendt smitsom sygdom har spredt frygt blandt norske hundeejere i Norge. Det skriver både TV2 Norge og Norsk Kennel Klub. De første meldinger lød på, at udbruddet var afgrænset til de centrale dele af den norske hovedstad, men det nyeste er, at udbruddet har bredt sig til andre dele af Norge, da blandt andet Hamar, Tynset, Moss, Hønefoss og Lørenskog er ramt.
Og der er nok at være bange for. Flere hunde er døde et døgn efter de har vist sygdomstegn første gang, og det er en særdeles aggressiv sygdom som endnu ikke er identificeret.
Endnu er man i tvivl om, hvorvidt sygdommen skyldes en bakterie eller virus, men det hurtige forløb tyder umiddelbart på, at det drejer sig om en virus.
De hunde, der er blevet ramt, er af forskellig race, og de fleste har været mellem 6 og 13 år, men der er også hvalpe blandt de syge.
Indtil videre er mindst seks hunde døde og mange er syge. Derfor advarer dyrlæger imod at tage sin hund med i hundeparker og andre samlingssteder for hunde i Norge i den nærmeste fremtid.
Derfor har Norsk Kennel Klub også opfordret til, at man aflyser de arrangementer, der finder sted i den kommende weekend i Norge.
Symptomerne er blodig diarre, opkast og en meget hurtig forværring af almentilstanden.
Netop nu er man i gang med at analysere prøver fra hundene, og man håber at få svar på analyserne en af de nærmeste dage.
Hunden.dk følger naturligvis den alvorlige udvikling.
Mange hundeejere er stødt på flåter på sig selv eller hunden. Især når man har nydt en dejlig tur sammen i det fri, kan man risikere at få ubudne gæster med hjem. Flåter er små blodsugende mider, og det er ikke særlig lækkert at træde i en blodfyldt flåt, som er faldet af hunden, men det største problem med flåter er dog, at de kan forårsage sygdom hos både hunde og mennesker.
Thor, der blev kendt som en af Danmarks mest effektive og modige politihunde, har efter en kort sygdom taget sine sidste skridt. Gennem et tæt samarbejde med sin fører Karsten Hav Sørensen har Thor reddet liv, opklaret alvorlige sager og sat et uudsletteligt præg på dansk politihistorie.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
HUNDEN's redaktion har besøgt Oslo Hundeskole i Norge. Over 50 børn deltog i skolens Barn og Hund-lejr i efterårsferien for at træne agility og bare have det sjovt. Se HUNDEN's video fra lejren med interview af den daglige leder af Oslo Hundeskole
Anicura i Norge melder om, at der ikke har været nye dødsfald i Norge, men man tager stadig situationen meget alvorligt
Myndighederne i Norge kan nu udelukke flere årsager til sygdommene. Derudover har den norske kennel klub valgt at refundere 75 procent af tilmeldingsgebyret til weekendens aflyste udstilling
Norske Helge Kvivesen og hans Shyloch Statement tog for anden dag i træk BIS 1 i Vejen
Den spektakulære kidnapningssag fra Norge, hvor en 68-årig milliardærfrue er forsvundet, kan nu komme tættere på en opklaring takket være en hund
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?