Fra og med 1. maj 2013 vil hunde, som skal til Norge, skulle følge samme krav til ormekur, som gælder ved rejser med hunde til Irland, Malta, Storbritannien og Nordirland (UK) samt Finland: • Hunden skal behandles mod Echinococcus multilocularis-parasitten på modne og ikke-modne stadier i tarmen højst 120 timer og mindst 24 timer inden tidspunktet for den planlagte indførsel til det pågældende land. • Behandlingen skal være foretaget af en dyrlæge. • Det anvendte lægemiddel skal indeholde en passende dosis: o praziquantel eller o andre lægemidler, som hver for sig eller i kombination har vist sig virksomme mod parasitten o som er omfattet af en markedsføringstilladelse i henhold til EU-lovgivningen. • Behandlingen skal attesteres i hunden pas i det hertil indrettede afsnit. o Hvis en hund, som oprindeligt kommer fra et tredjeland, og som rejser inden for EU på et veterinærcertifikat, skal en evt. behandling attesteres i certifikatet. Alternativ behandlingsmåde Som et alternativ til behandling højst 120 timer og mindst 24 timer inden afrejse, kan hunde gennemgå et behandlingsforløb, hvor de af en dyrlæge bliver behandlet mindst 2 gange med max. 28 dages mellemrum inden indrejsen til Norge. Derefter behandles der mindst hver 28. dag. Dette alternativ retter sig særligt til dem, som ofte rejser til Norge med deres hund. Hvis hunden bliver i Norge skal den også behandles mindst 28 dage efter sidste behandling, selvom den ikke skal ud og rejse mere. Den alternative behandlingsmåde gælder dog kun for rejser til Norge, og ikke ved rejser til Irland, Malta, Storbritannien og Nordirland (UK) og Finland. SE MERE OM DE ÆNDREDE REGLER VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE Frem til den 1. maj lyder indførselsreglerne til Norge således: • Hunden og katten skal være behandlet mod bændelorm - Echinococcus multilocularis - med et godkendt præparat (for eksempel praziquantel eller epsiprantel) i løbet af de sidste 10 dage før indførsel. Behandlingen skal gentages i løbet af de første 7 dage efter indførsel til Norge. • Dokumentation for udført ormekur, skal dokumenteres af en dyrlæge. Kilde: foedevarestyrelsen.dk
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse