Nye regler for indførsel af hunde til Norge

04-04-2013 14:01, af Tine Luther
Den 1. maj 2013 ændres reglerne for hunde, der bringes ind i Norge.
Copyright Ridehesten.com
Pr. 1. maj møder nordmændene os med nye krav, når vi tager hunde med ind i landet. (Modelfoto: Shutterstock)

Fra og med 1. maj 2013 vil hunde, som skal til Norge, skulle følge samme krav til ormekur, som gælder ved rejser med hunde til Irland, Malta, Storbritannien og Nordirland (UK) samt Finland: • Hunden skal behandles mod Echinococcus multilocularis-parasitten på modne og ikke-modne stadier i tarmen højst 120 timer og mindst 24 timer inden tidspunktet for den planlagte indførsel til det pågældende land. • Behandlingen skal være foretaget af en dyrlæge. • Det anvendte lægemiddel skal indeholde en passende dosis: o praziquantel eller o andre lægemidler, som hver for sig eller i kombination har vist sig virksomme mod parasitten o som er omfattet af en markedsføringstilladelse i henhold til EU-lovgivningen. • Behandlingen skal attesteres i hunden pas i det hertil indrettede afsnit. o Hvis en hund, som oprindeligt kommer fra et tredjeland, og som rejser inden for EU på et veterinærcertifikat, skal en evt. behandling attesteres i certifikatet. Alternativ behandlingsmåde Som et alternativ til behandling højst 120 timer og mindst 24 timer inden afrejse, kan hunde gennemgå et behandlingsforløb, hvor de af en dyrlæge bliver behandlet mindst 2 gange med max. 28 dages mellemrum inden indrejsen til Norge. Derefter behandles der mindst hver 28. dag. Dette alternativ retter sig særligt til dem, som ofte rejser til Norge med deres hund. Hvis hunden bliver i Norge skal den også behandles mindst 28 dage efter sidste behandling, selvom den ikke skal ud og rejse mere. Den alternative behandlingsmåde gælder dog kun for rejser til Norge, og ikke ved rejser til Irland, Malta, Storbritannien og Nordirland (UK) og Finland. SE MERE OM DE ÆNDREDE REGLER VIA LINKET UNDER BILLEDET TIL HØJRE Frem til den 1. maj lyder indførselsreglerne til Norge således: • Hunden og katten skal være behandlet mod bændelorm - Echinococcus multilocularis - med et godkendt præparat (for eksempel praziquantel eller epsiprantel) i løbet af de sidste 10 dage før indførsel. Behandlingen skal gentages i løbet af de første 7 dage efter indførsel til Norge. • Dokumentation for udført ormekur, skal dokumenteres af en dyrlæge. Kilde: foedevarestyrelsen.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.