Fårene blev skilt fra bukkene, da det gik løs for alvor i agility. De rutinerede hunde og førere opnåede generelt fine resultater, men blandt de mindre øvede blev mange diskvalificeret.
Man havde ventet en virkelig ekspert til at dømme i Danmarks første officielle agilitykonkurrence. Fra England kom en af de mest erfarne inden for denne spændende - og for danskere nye - hundesport. Hans navn er John Gilbert, og han er manden, som ledede det første instruktørseminar i agility i Dansk Kennel Klubs regi.
I Vadum lagde han ikke fingrene immelem, da han skulle vurdere de danske hundefolks indsats på forhindringsbanen. Diskvalifikationerne faldt ubønhørligt, så snart føreren mistede den fulde kontrol over hunden, så den passerede forhindringerne i forkert rækkefølge, gal retning eller lignende. Det var tydeligt at se, at de hunde, der klarede sig bedst, var dem, der allerede havde gode lydighedsresultater og/eller flere træningssæsoner bag sig.
Man kan deltage i flere klasser
Der var i alt tilmeldt 57 starter til agilitykonkurrencerne. Antallet af deltagende hunde er dog noget lavere, idet man i agility kan melde til både i begynderklasse og i åben klasse samme dag, ja endog deltage begge de to udstillingsdage.
Hver klasse er igen opdelt i mini og almindelig alt efter, om hundenes skulderhøjde er under eller over 40cm. I Vadum var der 10 starter i mini-begynderklasse, 20 i almindelig begynderklasse, 6 i mini åben klasse og 21 i almindelig åben klasse.
Desuden kan der stilles hold på fire hunde, hvoraf kun en må diskvalificeres. I Vadum var anmeldt tre hold, men kun holdet fra Hals Agility Klub klarede sig igennem og fik ærespræmie.
Vinderne
Lørdag
Begynderklasse, mini: Border terrier DKCH, LP2 Dalshøj Lucifer, Sissel Bagge, København
Åben klasse, mini: Border Terrier DKCH, LP2 Dalsøj Lucifer, Sissel Bagge, København
Begynderklasse, almindelig: Samojedehund DKCH Kaissas Elegant Maxi, Heli Frost, Hals
Åben klasse, almindelig: Mellempuddel DKCH, INTCH, DKLCH Sylvester, Erik Nielsen, Vedbæk
Søndag
Begynderklasse, mini: Shetland sheepdog DKLCH Eikica Odds-On Ofie, Annette Jørgensen, Lyngby
Åben klasse, mini: Shetland sheepdog DKLCH Eikica Odds-On Ofie, Annette Jørgensen, Lyngby
Begynderklasse, almindelig: Weimaraner Ursus, Anker Sørensen, Silkeborg
Åben klasse, almindelig: Dobermann DKLCH Ashdobe’s Vaguely Great, Sheila Mitchell, Vejby
I 1994 tog Dansk Polarhundeklub, dengang kendt som "Den Danske Siberian Husky Klub", de første skridt mod at etablere træningsaktiviteter i Nørlund Plantage. Det var begyndelsen på en rejse, der ville forme en stærk tradition og et dedikeret fællesskab omkring polarhunde og deres passionerede ejere.
I morgen går det igen løs i Ballerup. Det er to år siden, vi sidst var der. Sådan så det ud dengang
Ny, dansk forskning peger på, at slædehunde er mindst 9.500 år gamle, og at de dengang også trak mennesker
Det var en glad Natasha Gjerulff Jensen, hunden fangede på telefonen dagen efter, hun havde erobret verdensmesterskabet i agility. Før mesterskabet havde hun helt andre ambitioner end en medalje
Trods store forhåbninger og flotte indsatser på førstedagen blev det ikke til medaljer til Danmark i agility for hold. Nu gælder det de individuelle konkurrencer
Du har nok hørt om lydighed, rally og agility, men har du hørt om Obreedience? En holdbaseret konkurrence, hvor lydighed og samarbejde går hånd i hånd
Myndighederne har varslet en række nye restriktioner i syv nordjyske kommuner, hvor der er udbredt smitte på minkfarme. Restriktionerne træder efter planen i kraft allerede i morgen, fredag den 6. november, og varer fire uger frem
Jane Elene Christensen tog søndag DM-guldet i agility for store hunde med sin hund, Flip
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste