Fårene blev skilt fra bukkene, da det gik løs for alvor i agility. De rutinerede hunde og førere opnåede generelt fine resultater, men blandt de mindre øvede blev mange diskvalificeret.
Man havde ventet en virkelig ekspert til at dømme i Danmarks første officielle agilitykonkurrence. Fra England kom en af de mest erfarne inden for denne spændende - og for danskere nye - hundesport. Hans navn er John Gilbert, og han er manden, som ledede det første instruktørseminar i agility i Dansk Kennel Klubs regi.
I Vadum lagde han ikke fingrene immelem, da han skulle vurdere de danske hundefolks indsats på forhindringsbanen. Diskvalifikationerne faldt ubønhørligt, så snart føreren mistede den fulde kontrol over hunden, så den passerede forhindringerne i forkert rækkefølge, gal retning eller lignende. Det var tydeligt at se, at de hunde, der klarede sig bedst, var dem, der allerede havde gode lydighedsresultater og/eller flere træningssæsoner bag sig.
Man kan deltage i flere klasser
Der var i alt tilmeldt 57 starter til agilitykonkurrencerne. Antallet af deltagende hunde er dog noget lavere, idet man i agility kan melde til både i begynderklasse og i åben klasse samme dag, ja endog deltage begge de to udstillingsdage.
Hver klasse er igen opdelt i mini og almindelig alt efter, om hundenes skulderhøjde er under eller over 40cm. I Vadum var der 10 starter i mini-begynderklasse, 20 i almindelig begynderklasse, 6 i mini åben klasse og 21 i almindelig åben klasse.
Desuden kan der stilles hold på fire hunde, hvoraf kun en må diskvalificeres. I Vadum var anmeldt tre hold, men kun holdet fra Hals Agility Klub klarede sig igennem og fik ærespræmie.
Vinderne
Lørdag
Begynderklasse, mini: Border terrier DKCH, LP2 Dalshøj Lucifer, Sissel Bagge, København
Åben klasse, mini: Border Terrier DKCH, LP2 Dalsøj Lucifer, Sissel Bagge, København
Begynderklasse, almindelig: Samojedehund DKCH Kaissas Elegant Maxi, Heli Frost, Hals
Åben klasse, almindelig: Mellempuddel DKCH, INTCH, DKLCH Sylvester, Erik Nielsen, Vedbæk
Søndag
Begynderklasse, mini: Shetland sheepdog DKLCH Eikica Odds-On Ofie, Annette Jørgensen, Lyngby
Åben klasse, mini: Shetland sheepdog DKLCH Eikica Odds-On Ofie, Annette Jørgensen, Lyngby
Begynderklasse, almindelig: Weimaraner Ursus, Anker Sørensen, Silkeborg
Åben klasse, almindelig: Dobermann DKLCH Ashdobe’s Vaguely Great, Sheila Mitchell, Vejby
I 1994 tog Dansk Polarhundeklub, dengang kendt som "Den Danske Siberian Husky Klub", de første skridt mod at etablere træningsaktiviteter i Nørlund Plantage. Det var begyndelsen på en rejse, der ville forme en stærk tradition og et dedikeret fællesskab omkring polarhunde og deres passionerede ejere.
I morgen går det igen løs i Ballerup. Det er to år siden, vi sidst var der. Sådan så det ud dengang
Ny, dansk forskning peger på, at slædehunde er mindst 9.500 år gamle, og at de dengang også trak mennesker
Hoopers er en forholdsvis ny sport i hundeverdenen. Til Store Hestedag lavede Vallensbæk Agility Sport og Hoopers flere opvisninger, hvor de viste sporten frem
I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her
Nu skulle den altså være god nok
Agility Landsholdet har netop indgået en ny sponsoraftale med energiselskabet OK, som indebærer, at bilister kan støtte foreningen hver gang, de tanker hos OK
Det var en glad Natasha Gjerulff Jensen, hunden fangede på telefonen dagen efter, hun havde erobret verdensmesterskabet i agility. Før mesterskabet havde hun helt andre ambitioner end en medalje
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den smukke og elegante samojedehund Bullet imponerede dommerne og publikum og sikrede sig sejren i en af årets mest prestigefyldte konkurrencer.
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Oplev hundesportens mest glamourøse aften, når Danmarks smukkeste hunde konkurrerer i Brøndby Hallen på lørdag ved Show of Winners.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt