1200 agilityhunde er blevet fulgt i en undersøgelse fra Washington State University. Her har forskerne kigget på, hvilke hunde, der har fået korsbåndsskader og hvad der kendetegner de hunde, der ikke har fået denne frygtede skade.
Resultatet af undersøgelsen viste, at hunde, der har lavet forskellige coreøvelser, er mindst udsatte for at få en korsbåndsskade. Undersøgelsen viste, at hunde, der træner balanceøvelse og træner på vippebræt i højere grad end andre hunde undgår korsbåndsskaderne.
Undersøgelsen viser dog også, at stort set al fysisk træning mindsker risikoen for korsbåndsskader, men coreøvelserne har bare en større effekt.
Også hunde, der konkurrerer ofte i agility og på et højt plan på tekniske baner er mindre tilbøjelige til at få korsbåndsskader.
Til gengæld fandt forskerne også, at der er aktiviteter, der højner risikoen for korsbåndsskader, og her fandt de, at især flyball var hård for hundenes knæ, og de hunde, der dyrkede denne sport, havde næsten en dobbelt så stor risiko for at få en korsbåndsskade, end hunde, der ikke dyrkede flyball.
Sidsel Rytcher Lauridsen og hendes hund Shadow imponerede ved de nordiske mesterskaber i Dog Dancing med dedikation, glæde og præcis træning.
Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling.
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Corona har bragt hundelufterne i knæ i New York, hvor der opleves store fald i antallet af gåture
Knæskaller der ”går af led”, også kaldet patella luksation, er et almindeligt problem, som især ses hos mindre hunderacer
Denne golden retriever har i den grad fundet sig til rette i sneen, men mon ikke den kommer til at fryse poterne en smule. Billedet er taget af Karen Lykke Olsen
Hundens tænder er stærke og kan holde til meget, men engang imellem sker det at de knækker – og hvad gør man så?
Mike og Gina glemmer aldrig dette års hundeudstilling i Herning. Til søndagens racebedømmelse af boxer gik Mike på knæ til præmieoverrækkelsen, og Gina sagde ja
Dommere er meget mere end hundenørder. Det beviste Birte Scheel, da hun gav en udstiller gode råd om dårligt knæ
DKK Kreds 3 indsamlede 12.500 kr. til TV 2 indsamlingsshow 'Knæk Cancer' under deres store gallaskue, hvor både dommere, udstillere og bestyrelse donerede til den gode sag
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.