BLOG: Zoneterapi hjalp Malou med øreproblemer, stivhed og smerter

04-12-2020 12:14, af Vivian Birlie

På min uddannelse til hunde-zoneterapeut dukker der ofte interessante historier op som fx denne her om Malou. Jeg har netop afholdt mundtlig eksamen, hvor de studerende bl.a. skal præsentere en eksamenscase. Denne case beskriver et zoneterapiforløb med en hund med problemer, og de overvejelser den studerende har gjort sig, og hvordan de enkelte typisk 6-8 sessions med zoneterapi er forløbet.  Censor, dyrlæge Katrine Boel, og jeg blev præsenteret for casen om Malou, som ejes af Janni Jensen fra Djursland

Copyright Ridehesten.com

Den 11-årige labrador, Malou, blev udvalgt som eksamenscase pga. hendes tilbagevendende øreproblemer og stivhed i kroppen, der nogle gange resulterede i, at hun ikke kunne rette sit ben ud i op til et døgn. Hun var både begyndt at blive trist, lugte råddent fra både krop og mund, og derudover kunne hun ikke holde sig længere end til ved 5-tiden om morgenen.

Malous ejer Janni fortæller: ”Før Malou fik zoneterapi for første gang virkerede hun trist, og hun legede ikke med vores anden hund, som hun ellers har leget godt med før.  Hun var også stoppet med at lege med sine tøjbamser og vise dem frem til gæster, som hun ellers normalt har gjort før. Hun har altid været meget begejstret, når der kom gæster og hilst på dem.  

Copyright Ridehesten.com
Malou får zoneterapi

Malou var stiv i bagpartiet – hun kunne ikke længere selv hoppe op i sengen. Hun vækkede os meget tidligt hver morgen, fordi hun skulle ud at tisse, og det var også nyt. Derudover lugtede hun råddent fra både mund og krop. Hun klagede meget over venstre øre; lagde hovedet skråt, rystede også meget på hovedet og peb. Venstre øre var ofte varmt og rødt. Hendes adfærd havde ændret sig, så hun var begyndt at lægge sig for sig selv, og hun opsøgte os heller ikke mere.”

I starten af zoneterapiforløbet sendte zoneterapeuten Malou til dyrlæge pga. ørerne. Dyrlægen mikroskoperede skrab fra ører, og fandt ganske få ”babysvampe”. Da zoneterapeuten og dyrlægen har et godt samarbejde, anbefalede dyrlægen, at Malou fortsatte med zoneterapi og altså ikke blev medicineret i første omgang. Det gik rigtig godt, og sidenhen har der ingen øreproblemer været – kun en enkelt dag, som Janni selv klarede med punkter, som zoneterapeuten havde instrueret hende i fra bogen Tryg og tilfreds. Men det var ikke det eneste zoneterapien hjalp Malou med.

Janni fortæller efter endt zoneterapiforløb:  ”Malou virker rigtig glad nu. Hun leger igen meget med vores anden hund, og hun tager selv initiativet og inviterer til leg. Hun leger også med bamserne igen og viser dem frem til gæsterne. Hun er blevet begejstret igen, når der kommer gæster, og tager igen kontakt til mennesker. Malou virker ikke så stiv mere – hun hopper glad op og ned ad sengen flere gange. Hendes tissetrang tidligt om morgenen er stoppet, så hun kan sove helt hen til ved 10-tiden, førend hun beder om at komme ud. Malou lugter ikke mere råddent, og klager ikke længere over ørerne og holder hovedet lige nu. Selv familien og vennerne kommenterer, at de kan se, at Malou har fået det bedre, og opfører sig som en teenager. Vi har fået en super glad hund igen. ”

Når en zoneterapeut giver professionel zoneterapi, kommer man rundt omkring mange systemer i hundens krop bl.a. immunsystem, sanseorganer og knogle/muskelsystemet. Det er en holistisk metode, der angriber både årsag og symptomer, og Malous tilfælde var så komplekst, at det i første omgang var nødvendigt med en professionel zoneterapeut, og sidenhen har det vist sig, at Janni selv kan vedligeholde de gode resultater fra den professionelle zoneterapi.
Hvis din hund har problemer, så kan du også få professionel hjælp hos Dyrlægecertificerede Godkendte Hundezoneterapeuter. 

Læs også

Blogindlæg: Hvad laver James når han ikke er i skole?

07-05-2024 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse. 

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

VIDEOBLOG: Pas på din hunds tænder

27-01-2021 12:10, af Vivian Birlie

Se i videoen hvad du kan gøre, når det er gået galt og hvordan, du kan forebygge

BLOG: Nem hjælp til køresyge hunde

29-03-2021 15:49, af Vivian Birlie

Det er ikke altid sjovt for hverken ejer eller hund, hvis hunden bliver køresyg

BLOG: Alma overlevede med nød og næppe hugormebid

22-10-2022 08:06, af Vivian Birlie

Vivian Birlie har haft en rigtig hård oplevelse med sin hund Alma. Her fortæller hun om den svære tid

Vivian Birlie: Zoneterapi mod nytårsangst

30-12-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde-zoneterapeut, akupunktør og forfatter Vivian Birlie, Sano Canis, har sendt os et godt råd til nytårsangste hunde

Ditte Young indgår samarbejde med dyreklinikker

18-09-2019 12:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere dyreklinikker har indgået et samarbejde med Ditte Young for at bygge bro mellem den konventionelle medicinske verden og den mere alternative

Har din hund eller kat øjenproblemer, så se her

16-05-2019 08:09, af Vivian Birlie

Forfatter og institutejer af Sano Canis, Vivian Birlie, giver et råd om øjenproblemer fra sin bog Tryg og tilfreds, som er udkommet på Gyldendal

Blog: Min hund er bange for fyrværkeri og torden

20-12-2022 07:52, af Vivian Birlie

Har du en hund, som er bange for fyrværkeri eller torden, så kig med her

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.