Jeg har gennem de sidste år i mit arbejde med hunde oplevet, at køresyge er et helt almindeligt problem for mange hunde. Det kan gøre køreturen til et mareridt, og måske medvirke til at man undgår aktiviteter med sin hund, fordi det implicerer bilkørsel. Nogle af jer kender måske til de armbånd, som man kan købe på apoteket mod køresyge. Det er faktisk et akupunkturpunkt, som stimuleres via armbåndet. DU kan som hundeejer på samme måde stimulere akupunkturpunktet ved at trykke på din hund i det punkt, jeg viser dig her. Punktet er rigtig godt ved kvalme. Derfor kan du med stort held bruge det, hvis din hund lider af køresyge eller søsyge. Du kan både bruge punktet forebyggende og akut. I bilen eller på båden kan du behandle i punktet, hvis din hund pludselig bliver køresyg eller søsyg. Fortsæt med at presse ind på punktet til hunden har fået det bedre. Billedet er fra min bog Tryg og tilfreds, som hjælper hundeejere med selv at kunne hjælpe deres hunde (og katte) med de mest almindelige lidelser inkl. adfærd. Der er fx punkter for gigt, allergi, rygsmerter og meget andet. Læs mere om bogen her.
Sådan gør du: Punktet finder du på forbenet, på underbenet mellem albue og “håndled”. Det sidder på både højre og venstre forben. Del underbenet ind i 2 lige store dele. Den halvdel, der er nærmest ”håndleddet” deler du i 3. Punktet ligger på den tredjedel, der er nærmest ”håndleddet” midt mellem de to sener. Massér i punktet 30-60 sekunder flere gange dagligt forebyggende. Husk at massere på både højre og venstre ben.
De milde problemer kan du mange gange klare med Tryg og tilfreds, men for moderate og svære problemer skal der professionel hjælp til. I Godkendte Hunde-zoneterapeuter kan du få hjælp og hør om dit forsikringsselskab dækker dine regninger
https://sanocanis.dk/find-din-godkendte-terapeut/
Vil du selv lære mere eller arbejde professionelt med hunde (og katte), så læs mere om vores 1-årige dyrlægeeksaminerede uddannelse til hunde-zoneterapeut
https://sanocanis.dk/uddannelse/hundezoneterapeut/
DU KAN SUPPLERE PUNKTET MED TRÆNING - TRÆN DIN HUND TIL AT KØRE BIL.
Der er 2 aspekter at tage hensyn til for, at hunden får en god oplevelse i bilen. Det ene aspekt er, at det fysiske ubehag reduceres eller helt fjernes, hvilket punktet hjælper med. For de fleste hunde vil det være tilstrækkelig hjælp med punktet. Men der vil være nogle hunde, der er blevet ”stædige” i forhold til at køre bil, da de husker det fysiske ubehag, det har været forbundet med, og dette er det andet aspekt. Disse hunde skal selvfølgelig stadig have bearbejdet punktet. Derudover vil det være hensigtsmæssigt at give dem positive oplevelser omkring bilen, så det negative efterhånden kommer i baggrunden og til sidst er helt væk. Det opnås ved at træne hunden fx på efterfølgende måde.
TRIN 1
Sæt dig i bilen med hunden, mens du afleder den med fx dens favoritlegetøj. Der skal være slukket for motoren. Hvis hunden ikke er urolig eller nervøs, giver du den en rigtig lækker godbid. Den må kun få godbidder, hvis den er rolig og ikke nervøs ellers forstærker du den bare i, at det er acceptabelt og helt okay at være nervøs i bilen. Første gang tilbringer I bare måske 20-30 sekunder i bilen. Det vil være fint at komme ud inden, hunden når at blive urolig og nervøs, så det bliver en positiv oplevelse. Næste gang er det måske 1 minut, I er i bilen. Herfra kan du øge tiden stille og roligt. Øv gerne 3-5 gange dagligt.
TRIN 2
Når hunden har lært at være rolig, skal den vænnes til at sidde på sin sikre plads i sele eller i bur. Der gør du på samme måde som ved trin 1.
TRIN 3
Når hunden kan sidde roligt på sin plads i bilen, skal du være ved den og aflede den med legetøj, mens en hjælper sætter bilen i tomgang. Hunden belønnes, hvis den ikke er nervøs. Forøg gradvist tidslængden på samme måde som under trin 1.
TRIN 4
Når hunden kan sidde i bilen, mens den er i tomgang i 3 – 4 minutter, skal I prøve at køre en ganske kort tur. Forlæng tidslængden på samme måde som under trin 1. Husk at hunden kun skal belønnes, når den er rolig og ikke nervøs.
Lad være med at gå for hurtigt frem. Hvis hunden viser tegn på nervøsitet, bør du gå et trin tilbage i programmet.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Vi har atter fået et tip fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her kan du lære om, hvordan du ved hjælp af zoneterapi kan hjælpe din hund gennem falsk drægtighed
Igen har zoneteraput Vivian Birlie doneret et lille trick til os. Denne gang handler det om painkillers
Hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie giver her et tip til, hvordan man med zoneterapi kan hjælpe hunden af med kløe og lignende
I år gik sommerferien til ødegården i Sverige med mine 3 hunde. Heldigvis deler mine hunde mange af mine interesser, og det er jo nok så vigtigt, hvis ferien skal blive en succes for alle parter. Jeg vil gerne dele nogle af vores oplevelser – gode som chokerende
Kan aggressive hunde blive hjulpet af zoneterapi? Vivian Antonsens Cody kunne, og det er ganske gode grunde til
Har du en hund, som er bange for fyrværkeri eller torden, så kig med her
Elena Nielsen hjalp sin hund, Vickey, af med tilbagevendende stærke smerter i analkirtlerne efter at have fulgt nogle råd fra min bog. Her kan du læse brevet og lære samme trick
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse