BLOG: Nem hjælp til køresyge hunde

29-03-2021 15:49, af Vivian Birlie

Det er ikke altid sjovt for hverken ejer eller hund, hvis hunden bliver køresyg

Copyright Ridehesten.com

 

Jeg har gennem de sidste år i mit arbejde med hunde oplevet, at køresyge er et helt almindeligt problem for mange hunde. Det kan gøre køreturen til et mareridt, og måske medvirke til at man undgår aktiviteter med sin hund, fordi det implicerer bilkørsel. Nogle af jer kender måske til de armbånd, som man kan købe på apoteket mod køresyge. Det er faktisk et akupunkturpunkt, som stimuleres via armbåndet. DU kan som hundeejer på samme måde stimulere akupunkturpunktet ved at trykke på din hund i det punkt, jeg viser dig her. Punktet er rigtig godt ved kvalme. Derfor kan du med stort held bruge det, hvis din hund lider af køresyge eller søsyge. Du kan både bruge punktet forebyggende og akut. I bilen eller på båden kan du behandle i punktet, hvis din hund pludselig bliver køresyg eller søsyg. Fortsæt med at presse ind på punktet til hunden har fået det bedre. Billedet er fra min bog Tryg og tilfreds, som hjælper hundeejere med selv at kunne hjælpe deres hunde (og katte) med de mest almindelige lidelser inkl. adfærd. Der er fx punkter for gigt, allergi, rygsmerter og meget andet. Læs mere om bogen her. 

Sådan gør du: Punktet finder du på forbenet, på underbenet mellem albue og “håndled”. Det sidder på både højre og venstre forben. Del underbenet ind i 2 lige store dele. Den halvdel, der er nærmest ”håndleddet” deler du i 3. Punktet ligger på den tredjedel, der er nærmest ”håndleddet” midt mellem de to sener. Massér i punktet 30-60 sekunder flere gange dagligt forebyggende. Husk at massere på både højre og venstre ben.

De milde problemer kan du mange gange klare med Tryg og tilfreds, men for moderate og svære problemer skal der professionel hjælp til. I Godkendte Hunde-zoneterapeuter kan du få hjælp og hør om dit forsikringsselskab dækker dine regninger

 https://sanocanis.dk/find-din-godkendte-terapeut/

Vil du selv lære mere eller arbejde professionelt med hunde (og katte), så læs mere om vores 1-årige dyrlægeeksaminerede uddannelse til hunde-zoneterapeut


 https://sanocanis.dk/uddannelse/hundezoneterapeut/

 

DU KAN SUPPLERE PUNKTET MED TRÆNING - TRÆN DIN HUND TIL AT KØRE BIL.

Der er 2 aspekter at tage hensyn til for, at hunden får en god oplevelse i bilen. Det ene aspekt er, at det fysiske ubehag reduceres eller helt fjernes, hvilket punktet hjælper med. For de fleste hunde vil det være tilstrækkelig hjælp med punktet. Men der vil være nogle hunde, der er blevet ”stædige” i forhold til at køre bil, da de husker det fysiske ubehag, det har været forbundet med, og dette er det andet aspekt. Disse hunde skal selvfølgelig stadig have bearbejdet punktet. Derudover vil det være hensigtsmæssigt at give dem positive oplevelser omkring bilen, så det negative efterhånden kommer i baggrunden og til sidst er helt væk. Det opnås ved at træne hunden fx på efterfølgende måde.

 

TRIN 1
Sæt dig i bilen med hunden, mens du afleder den med fx dens favoritlegetøj. Der skal være slukket for motoren. Hvis hunden ikke er urolig eller nervøs, giver du den en rigtig lækker godbid. Den må kun få godbidder, hvis den er rolig og ikke nervøs ellers forstærker du den bare i, at det er acceptabelt og helt okay at være nervøs i bilen. Første gang tilbringer I bare måske 20-30 sekunder i bilen. Det vil være fint at komme ud inden, hunden når at blive urolig og nervøs, så det bliver en positiv oplevelse. Næste gang er det måske 1 minut, I er i bilen. Herfra kan du øge tiden stille og roligt. Øv gerne 3-5 gange dagligt.

 

TRIN 2
Når hunden har lært at være rolig, skal den vænnes til at sidde på sin sikre plads i sele eller i bur. Der gør du på samme måde som ved trin 1.

 

TRIN 3
Når hunden kan sidde roligt på sin plads i bilen, skal du være ved den og aflede den med legetøj, mens en hjælper sætter bilen i tomgang. Hunden belønnes, hvis den ikke er nervøs. Forøg gradvist tidslængden på samme måde som under trin 1.

 

TRIN 4
Når hunden kan sidde i bilen, mens den er i tomgang i 3 – 4 minutter, skal I prøve at køre en ganske kort tur. Forlæng tidslængden på samme måde som under trin 1. Husk at hunden kun skal belønnes, når den er rolig og ikke nervøs.

Lad være med at gå for hurtigt frem. Hvis hunden viser tegn på nervøsitet, bør du gå et trin tilbage i programmet.

Læs også

Blogindlæg: Hvad laver James når han ikke er i skole?

07-05-2024 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse. 

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

Vivian Birlie: Zoneterapi mod nytårsangst

30-12-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde-zoneterapeut, akupunktør og forfatter Vivian Birlie, Sano Canis, har sendt os et godt råd til nytårsangste hunde

BLOG: Skal din hund være vores eksamenshund

29-06-2022 08:32, af Vivian Birlie

Din hund får 6-8 gange gratis zoneterapi, hvis vi vælger jer ud.

Nyt fra Vivian Birlie, Sano Canis: Hjælp selv din hund med rygproblemer

08-11-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Akupunktør, zoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie skriver

BLOG: Se hvordan du med zoneterapi selv kan afhjælpe kennelhoste

30-11-2020 12:51, af Vivian Birlie

Kennelhoste er højaktuel lige nu, men se her hvad DU selv kan gøre for at hjælpe din hund

BLOG: Sommerferien med hundene var både god og uhyggelig

14-09-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I år gik sommerferien til ødegården i Sverige med mine 3 hunde. Heldigvis deler mine hunde mange af mine interesser, og det er jo nok så vigtigt, hvis ferien skal blive en succes for alle parter. Jeg vil gerne dele nogle af vores oplevelser – gode som chokerende

Zoneterapi til varme hunde

07-06-2018 08:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Zoneterapeut Vivian Birlie giver her et godt tip til at køle hunden lidt ned her i varmen 

Vivian Birlie: Ørepunktet

09-11-2018 14:29, af Vivian Birlie

Vi har modtaget endnu et indlæg fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her giver hun et tip om øreproblemer 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

AniCura får ny ejer

12-06-2018 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere

Servicehunde-branchen kulegraves af DR-programmet "Kontant"

20-02-2025 11:04, af Cecilie Friis Amstrup

En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Drømmen om en akita

16-02-2025 10:21, af Cecilie Friis Amstrup

En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet

Mæt af kærlighed: Overvægt truer danske hunde

15-02-2025 09:43, af Cecilie Friis Amstrup

Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Ukrainsk corgi blev dansk champion

14-02-2025 08:05, af Cecilie Friis Amstrup

Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

Gode bakterier medvirker til din hunds trivsel

18-02-2025 08:54, af Cecilie Friis Amstrup

Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet