Jeg har gennem de sidste år i mit arbejde med hunde oplevet, at køresyge er et helt almindeligt problem for mange hunde. Det kan gøre køreturen til et mareridt, og måske medvirke til at man undgår aktiviteter med sin hund, fordi det implicerer bilkørsel. Nogle af jer kender måske til de armbånd, som man kan købe på apoteket mod køresyge. Det er faktisk et akupunkturpunkt, som stimuleres via armbåndet. DU kan som hundeejer på samme måde stimulere akupunkturpunktet ved at trykke på din hund i det punkt, jeg viser dig her. Punktet er rigtig godt ved kvalme. Derfor kan du med stort held bruge det, hvis din hund lider af køresyge eller søsyge. Du kan både bruge punktet forebyggende og akut. I bilen eller på båden kan du behandle i punktet, hvis din hund pludselig bliver køresyg eller søsyg. Fortsæt med at presse ind på punktet til hunden har fået det bedre. Billedet er fra min bog Tryg og tilfreds, som hjælper hundeejere med selv at kunne hjælpe deres hunde (og katte) med de mest almindelige lidelser inkl. adfærd. Der er fx punkter for gigt, allergi, rygsmerter og meget andet. Læs mere om bogen her.
Sådan gør du: Punktet finder du på forbenet, på underbenet mellem albue og “håndled”. Det sidder på både højre og venstre forben. Del underbenet ind i 2 lige store dele. Den halvdel, der er nærmest ”håndleddet” deler du i 3. Punktet ligger på den tredjedel, der er nærmest ”håndleddet” midt mellem de to sener. Massér i punktet 30-60 sekunder flere gange dagligt forebyggende. Husk at massere på både højre og venstre ben.
De milde problemer kan du mange gange klare med Tryg og tilfreds, men for moderate og svære problemer skal der professionel hjælp til. I Godkendte Hunde-zoneterapeuter kan du få hjælp og hør om dit forsikringsselskab dækker dine regninger
https://sanocanis.dk/find-din-godkendte-terapeut/
Vil du selv lære mere eller arbejde professionelt med hunde (og katte), så læs mere om vores 1-årige dyrlægeeksaminerede uddannelse til hunde-zoneterapeut
https://sanocanis.dk/uddannelse/hundezoneterapeut/
DU KAN SUPPLERE PUNKTET MED TRÆNING - TRÆN DIN HUND TIL AT KØRE BIL.
Der er 2 aspekter at tage hensyn til for, at hunden får en god oplevelse i bilen. Det ene aspekt er, at det fysiske ubehag reduceres eller helt fjernes, hvilket punktet hjælper med. For de fleste hunde vil det være tilstrækkelig hjælp med punktet. Men der vil være nogle hunde, der er blevet ”stædige” i forhold til at køre bil, da de husker det fysiske ubehag, det har været forbundet med, og dette er det andet aspekt. Disse hunde skal selvfølgelig stadig have bearbejdet punktet. Derudover vil det være hensigtsmæssigt at give dem positive oplevelser omkring bilen, så det negative efterhånden kommer i baggrunden og til sidst er helt væk. Det opnås ved at træne hunden fx på efterfølgende måde.
TRIN 1
Sæt dig i bilen med hunden, mens du afleder den med fx dens favoritlegetøj. Der skal være slukket for motoren. Hvis hunden ikke er urolig eller nervøs, giver du den en rigtig lækker godbid. Den må kun få godbidder, hvis den er rolig og ikke nervøs ellers forstærker du den bare i, at det er acceptabelt og helt okay at være nervøs i bilen. Første gang tilbringer I bare måske 20-30 sekunder i bilen. Det vil være fint at komme ud inden, hunden når at blive urolig og nervøs, så det bliver en positiv oplevelse. Næste gang er det måske 1 minut, I er i bilen. Herfra kan du øge tiden stille og roligt. Øv gerne 3-5 gange dagligt.
TRIN 2
Når hunden har lært at være rolig, skal den vænnes til at sidde på sin sikre plads i sele eller i bur. Der gør du på samme måde som ved trin 1.
TRIN 3
Når hunden kan sidde roligt på sin plads i bilen, skal du være ved den og aflede den med legetøj, mens en hjælper sætter bilen i tomgang. Hunden belønnes, hvis den ikke er nervøs. Forøg gradvist tidslængden på samme måde som under trin 1.
TRIN 4
Når hunden kan sidde i bilen, mens den er i tomgang i 3 – 4 minutter, skal I prøve at køre en ganske kort tur. Forlæng tidslængden på samme måde som under trin 1. Husk at hunden kun skal belønnes, når den er rolig og ikke nervøs.
Lad være med at gå for hurtigt frem. Hvis hunden viser tegn på nervøsitet, bør du gå et trin tilbage i programmet.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Kennelhoste er højaktuel lige nu, men se her hvad DU selv kan gøre for at hjælpe din hund
Akupunktør, zoneterapeut og forfatter Vivian Birlie fortæller her, hvordan du kan styrke din hunds immunsystem gennem zoneterapi
Snart bliver det muligt at få dækket zoneterapi til sin hund af forsikringen. Vivian Birlie står bag sammenslutningen, som har gjort det muligt
Vi har modtaget endnu et indlæg fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her giver hun et tip om øreproblemer
Hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie giver her et tip til, hvordan man med zoneterapi kan få hunden til at stoppe med at savle eller bøvse
Her får du endnu et blogindlæg fra Vivian Birlie, der blandt andet arbejder med zoneterapi til hunde, hvor hun fortæller om et punkt, der kan give hunden ro
Se i videoen hvad du kan gøre, når det er gået galt og hvordan, du kan forebygge
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?