I dag har Essie og jeg været til vores første Dirty Paws løb i Randers. Essie er vores yngste tæve på 6 år. Hun elsker at komme på tur og vil altid gerne med. Essie er altid klar når der rasles med nøgler eller hundesnor. Bea som er Essies mor på 10 år, tager derimod gerne en ekstra lur, mens vi går tur. Det synes hun er en god arbejdsfordeling.
Vi mødtes med omkring 10 andre hundefolk ved Fussing ø slot søndag formiddag. De fleste var i løbetøj, med elastikline spændt om maven og hundene i sele foran sig. Det så ret professionelt ud.
Jeg var noget varmere påklædt. Klædt på til at gå. I frisk gang ganske vist. Det er frivilligt om man ville gå eller løbe ruten. Her første gang valgte vi at gå. Vi gik i rask tempo gennem bakkerne ved Fussing sø. Essie i strakt elastikline og mig bagefter, lettere forpustet nærmest trukket op over bakkerne. Ruten er temmeligt kuperet. Vi går gennem bakker skabt i istiden. Et utroligt smukt landskab som bruges af mange mennesker. Et område som der i øjeblikket snakkes om skal være en af Danmarks kommende nationalparker.
Solen skinnede og selvom det var efterår, var det dejligt at være ude. Sveden piblede frem på panden, pulsen kom op mens blodtrykket faldt og humøret steg et par grader efterhånden som vil kom frem gennem terrænet.
Det er min ambitionen at vi skal trænes op til at løbe sammen igen, ligesom vi gjorde for nogle år siden. Hverken jeg eller Essie er i form til at løbe endnu, men det skal nok komme. Indtil videre vil vi gå turene i rask tempo og for mit vedkommende snart med 10 kg ballast i rygsækken også.
Mens jeg sidder og skrive dette ærger jeg mig over, at jeg ikke tog en masse billeder til denne blogpost, men jeg var så optaget af naturen og turen at jeg ikke skænkede det en tanke.
Det er ikke kun Essie der er med på Dirty Paws løb. Essie og jeg har også været på med på mini Dirty Paws med hvalpene, så de også kunne komme ud og opleve verden i skoven. Essie viser vejen mens vi går tur og hvalpene danser omkring hende med viftende haler.
Sådan en dag er livet med hunde ganske fantastisk. Ud i naturen med hundene er et godt pusterum fra hverdagens dont. Nu hvor vi er kommet hjem nyder jeg stilheden med en kop kaffe mens jeg skriver dette. Der er helt stille i alle hundekurve og det eneste der høres er en let snorken fra en hvalp.
[F1 ]
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Jeg opfordrer altid kommende hvalpekøbere til at gøre sig tanker om, hvad deres krav til den voksne hund er, før hvalpen flytter ind. Jo mere afklarede de er med hensyn til husreglerne for hvad hvalpen må og ikke må, jo bedre er de forberedt. At afklare reglerne på forhånd gør dagligdagen lettere, når de efter kort tid får den lille spilopmager hjem
Er det en god eller dårlig ide at lade hunde hilse på hinanden, og er det overhovedet nødvendigt?
Det sker på træningspladsen igen og igen. En hundefører giver sin hund en kommando og ved at se på hundens adfærd, er det tydeligt, at hunden ikke kan udføre øvelsen. Den er usikker på, hvad kommandoen betyder. Hundeføreren ved ikke, hvordan de skal komme videre og flere gentagelser af kommandoen forbedrer ikke resultatet. Tværtimod er det tydelig at se, at hundeføreren er frustreret eller lettere opgivende
I dag kan man høre og læse overalt i hundeverdenen hvor vigtigt socialisering og miljøtræning er. Der er skrevet bøger om det og der snakkes ofte om hvor vigtigt det er at hvalpen kommer ud og får en lang række oplevelser og får stimuleret alle sine sanser. Det giver den mental robusthed. De fleste opdrættere starter allerede på dette vigtige arbejde mens hvalpene bor hos dem
Træner vi hund eller træner hunden os? Det er da et underligt spørgsmål, for selvfølgelig træner vi hunden. Når vi får en lille sød hundehvalp tager de fleste af os til hvalpemotivation, hvor vi kan træne vores hund og arbejde med basisprincipper, samtidig med at vi får nogle gode stunder med den lille og skaber en god relation
Jeg har lært det på den hårde måde. Godbidder er ikke bare godbidder. Det er ikke ligegyldigt hvad du tager med i godbidstasken, når du træner med hunden. I særdeleshed ikke hvis du går efter gode resultater. Hvem gider at lave noget for kedelige tørre kiks?
Under en oprydning fandt John Jonhansen en DKK medalje i sølv fra 1919. Den overrakte han i dag til Dansk Kennel Klub
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste