I dette blogindlæg kommer jeg ind på nogle af vores forberedelser til at få en hvalp og hvad vi som opdrættere og hundeejere har fokuseret på i vores forberedelse til et lille nyt familiemedlem. Her vil jeg komme med nogle af de tips og ideer man som ny eller kommende hvalpeejer kan få inspiration af.
Forberedelse - hvad er godt at tænke på?
Der er meget at tænke på, når sådan en lille størrelse flytter ind. Spørgsmål som: er hjemmet sikkert for en hvalp? Hvad med ledninger, sko, potteplanter mm? Hvor må hvalpen være og hvor må den ikke være osv. Hvad gør vi i forhold til vores voksne hunde? Hvad med vores arbejde og alene hjemme træning og så videre. Jo, der er meget at tage stilling til og forberede.
Heldigvis har vi prøvet det før. Det med at have en lille hvalp. Alligevel var der mange overvejelser og en del forberedelse inden han flyttede ind. Selvom vores hus i høj grad allerede på forhånd er indrettet praktisk og med hensyn til hundefamilien, så er der altid noget der der skal justeres når der er tale om en hvalp.
Det gjorde vi klar
Det første vi gjorde klar var hans soveplads i soveværelset. Vores hunde må gerne komme med i soveværelset, hvor de har deres egne kurve. For ikke at Zacho skulle drille de andre om natten, fik han sin egen hvalpegård der stod op af sengen. Så kan man let høre når han bliver urolig og skal ud og tisse om natten, eller have en beroligende hånd ved ham, hvis det skulle blive nødvendigt for at han kan finde ro til at falde i søvn. Her kunne han sove om natten, tæt på os og alligevel sammen med de andre hunde.
Det andet vi gjorde klar var mit kontor. Her indrettede vi et stort afspærret hvalpe-område med kurve, tæpper, bamser og legetøj som han kunne være i når jeg arbejdede hjemmefra. Vi installerede også videoovervågning, så vi kunne holde øje med ham når vi begyndte med alene hjemme træningen.
Udenfor lavede vi sikring af planter i krukker. De blev simpelt hegnet ind. Vi satte også trådgitter på vores smedejernsport, så han ikke kunne gå igennem ribberne eller sidde fast i dem.
Sidst, men ikke mindst lavede vi en god planlægning i kalenderen den første tid, med en blanding af ferie og hjemmearbejdsdage. Lavede aftaler med vores gode hunde-babysittere om hjemmepasning de dage hvor det var nødvendigt. Altsammen for at Zacho skulle blive tryg i sit nye hjem og få den bedst mulige start og alene hjemmetræning i et fornuftigt tempo.
Til at skabe ro og give de voksne hunde deres eget space udnytter vi de børnelåger vi har, lidt mere, når vi har hvalp. Børnelågerne kan både bruges til at give de voksne hunde en pause eller en hvalp der der ved at blive lidt for vild, et timeout. Vi bruger dem også ved fodring, så alle har mulighed for at spise i fred og uden forstyrrelser.
Med disse justeringer og lidt planlægning har vi sørget for at der er plads til alle, store som små og en god begyndelse for Zacho her hos os.
Dette blogindlæg er første del af en artikelserie om Zacho. Han skal indgå i vores avlsarbejde hvis hans sundhedsresultater taler for det og han udvikler sig positivt. På den lange bane er det er ikke meningen at han skal blive boende hos os. Når den helt rigtige familie melder sig, så bliver det hans permanente hjem.
I de kommende blogindlæg vil jeg fortælle mere om livet med en hvalp og unghund.
Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!
Træner vi hund eller træner hunden os? Det er da et underligt spørgsmål, for selvfølgelig træner vi hunden. Når vi får en lille sød hundehvalp tager de fleste af os til hvalpemotivation, hvor vi kan træne vores hund og arbejde med basisprincipper, samtidig med at vi får nogle gode stunder med den lille og skaber en god relation
For mig er det vigtigt at vi giver vores hunde, både hvalpe og voksne en palette af forskellige indtryk, så de vedbliver at være trygge og nysgerrige livet igennem. Det er bare så meget nemmere at have en hund der er tryg. En hund man altid kan tage med sig i forvisning om at det bliver en dejlig tur med gode oplevelser for begge. Derfor går jeg så meget op i at tage hundene og hvalpene med på oplevelsesture, for at de på egen hånd kan opleve verden uden for matrikelnummeret
Vi er på genbrugspladsen, Zacho og jeg, hvor vi kigger på maskiner, biler og mennesker der smider deres affald i containere. Han er nysgerrig og vil egentligt bare tættere på det hele, også gravemaskinen for at se hvad det er for noget. Vi sætter os på god afstand og spiser godbidder mens han er helt opslugt af alt det der sker omkring ham. Efter at have kigget på det hele i omkring 5 minutter kører vi igen
Under en oprydning fandt John Jonhansen en DKK medalje i sølv fra 1919. Den overrakte han i dag til Dansk Kennel Klub
Jeg har lært det på den hårde måde. Godbidder er ikke bare godbidder. Det er ikke ligegyldigt hvad du tager med i godbidstasken, når du træner med hunden. I særdeleshed ikke hvis du går efter gode resultater. Hvem gider at lave noget for kedelige tørre kiks?
Vi har været i kontakt med hovedforfatteren til den undersøgelse, vi skrev om i går. Undersøgelsen viste, at antallet af alvorlige hundebid var tredoblet de sidste 20 år. John Tulloch fastholder, at der er et problem
Om at arbejde hensigtsmæssigt med sin hund
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.