Vi er på gåtur hundene og jeg. Jeg går med to hunde inde i et parcelhuskvarter. Vi går på fortovet og hundene går og snuser alt det de har lyst til og det er meget i dag.
På den anden side af vejen kommer der en mand med to små selskabshunde. Da de ser os trækker de voldsomt over mod os. Det er tydeligt, at de vil hilse på mine hunde (snude-til -snude). Mine hunde er derimod helt upåvirkede af situationen, for vi hilser aldrig på fremmede hunde når vi er ude at gå tur. Manden med de to hunde har sit hyr med dem, for de er temmeligt opsatte på at komme over på vores fortov, så han må trække af med dem mod deres vilje.
Det er let at passere fremmede hunde når mine har denne vane med ikke at hilse på andre hunde de møder, på gåtur og på træningspladsen. Jeg går altid og smiler for mig selv, når vi let og i stilhed passerer andre hunde. Mine hunde trækker ikke mod den anden hund og gør ikke af den. De er vant til at vi bare passerer.
At lade hunde hilse på fremmede hunde er efter min mening både tåbeligt og en rigtig dårlig ide.
Får ens hund et hak i snuden af en fremmed hund så bliver den måske utryg ved andre hunde fremover og der er risiko for at den viderefører den adfærd den selv er blevet udsat for.
Snude-hilsen er heller ikke hverken nødvendig eller velegnet som socialiseringsredskab. Det er fuldstændig unødvendigt at bruge snude-hilsen til at socialisere sin hund. Det kan gøres på mange andre måder. Se mit blogindlæg: Socialisering og miljøtræning er ikke kun opdrætterens ansvar.
Læs mere om Socialisering og miljøtræning her
Snude-hilsen kan gøre din hund utryg. Det er der to primære årsager til. Den første er at hunde foretrækker at nærme sig hinanden fra siden, da det er et signal om at de er venlige. Det er ikke muligt i snor. Hunde der mødes i snor går som regel direkte mod hinanden og det kan opfattes som provokerende adfærd af den anden hund. Den anden grund er at en hund der har fået en dårlig oplevelse med en anden hund på gåtur kan fremadrettet være aggressiv mod fremmede hunde.
Jeg opfatter det som misforstået venlighed over for ens hund at lade den trække over mod andre hunde for at stikke sin snude direkte op i hovedet på andre hunde.
God fornøjelse til dem der vil risikere deres hunds velbefindende, fordi de lader dem snuse til de tilfældige hunde de møder.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
For mig er det vigtigt at vi giver vores hunde, både hvalpe og voksne en palette af forskellige indtryk, så de vedbliver at være trygge og nysgerrige livet igennem. Det er bare så meget nemmere at have en hund der er tryg. En hund man altid kan tage med sig i forvisning om at det bliver en dejlig tur med gode oplevelser for begge. Derfor går jeg så meget op i at tage hundene og hvalpene med på oplevelsesture, for at de på egen hånd kan opleve verden uden for matrikelnummeret
Træner vi hund eller træner hunden os? Det er da et underligt spørgsmål, for selvfølgelig træner vi hunden. Når vi får en lille sød hundehvalp tager de fleste af os til hvalpemotivation, hvor vi kan træne vores hund og arbejde med basisprincipper, samtidig med at vi får nogle gode stunder med den lille og skaber en god relation
Under en oprydning fandt John Jonhansen en DKK medalje i sølv fra 1919. Den overrakte han i dag til Dansk Kennel Klub
Jeg kan bestemt ikke lide at blive nappet i fingrene når jeg vil give hunden en godbid. Det kan være ret voldsomt at blive nappet i fingrene og det kan være alt fra et lille nap der næsten ikke kan mærkes til at blodet springer og plaster må findes frem
Vi har været i kontakt med hovedforfatteren til den undersøgelse, vi skrev om i går. Undersøgelsen viste, at antallet af alvorlige hundebid var tredoblet de sidste 20 år. John Tulloch fastholder, at der er et problem
Vi er på genbrugspladsen, Zacho og jeg, hvor vi kigger på maskiner, biler og mennesker der smider deres affald i containere. Han er nysgerrig og vil egentligt bare tættere på det hele, også gravemaskinen for at se hvad det er for noget. Vi sætter os på god afstand og spiser godbidder mens han er helt opslugt af alt det der sker omkring ham. Efter at have kigget på det hele i omkring 5 minutter kører vi igen
Vores hunde elsker at gå tur. Især er vores mellemste hund Essie klar når der rasles med nøgler eller hundesnore. Hun er altid frisk på en gåtur. Vi kalder hende i sjov husets gåturs junkie, men det passer meget godt på hvor meget det betyder for hende at komme ud og få luftet ørene og noget i næsen.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet