Vi er nu gået ind i efteråret, selvom vejret ser ud til at ville det anderledes. Efteråret byder dog også på farer for hunden. Agern er et eksempel på dette.
Agern er egetræets nød. Nødden er aflang og mellem 18 og 30 mm lang, og har en lille skålformet top, der holder den fast på grenen. Efteråret i Danmark er synonymt med agern – når de er modne smider træet dem, og de er at finde på jorden i store mængder.
Tannin i agern er giftigt for hunde
Desværre er denne almindelige nød giftig for hunde. Den indeholder stoffet tannin og - indtaget i for store mængder - kan den være dødelig. Ved et for højt indtag kan man opleve at hundens mavetarmsystem bliver irriteret og i nogle tilfælde kan den også udvikle nyre- eller leverskade.
Symptomer på forgiftning med agern
Hunde der spiser for mange agern kan udvikle en lang række symptomer som følge af forgiftningen. De mest almindelige symptomer er:
Hvad kan du gøre hvis din hund har spist agern?
Har din hund spist agern bør du altid ringe til din dyrlæge. Der findes desværre ingen egentlig behandling for forgiftningen, og derfor vil dyrlægen fokusere på at mindske forgiftningens omfang og behandle symptomerne. Indenfor de første par timer efter indtagelse, er det eksempelvis muligt at give hunden et brækmiddel, der får den til at kaste agernene op. Er der gået længere tid vil behandlingen være støttende, som eksempelvis væsketerapi.
Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.
Mange danskere ser netop nu frem til hyggelige efterårsaktiviteter, men det er også nu hundeejere bør være ekstra opmærksomme på giftige svampe, kastanjer og agern.
Så er det nu, du skal holde ekstra øje, når I går tur i skoven, for hunde, der snuser rundt i skovbunden, kan finde på at spise agern fra egetræet – og de er giftige for dem. Hvert efterår får Agria Dyreforsikring indberetninger om hunde, der har fået agernforgiftning
Lektor og ph.d. Ilyena Hirskyj-Douglas fra University of Glasgow har udviklet en telefon, som gør det muligt for hunden at ringe dens ejer op
44-årige Rune Ilsted var forleden tæt på at dø efter en uskyldig leg med sin hund. Nu vil han advare andre
En hollandsk statsborger blev tirsdag afsløret i at forsøge at smugle en kuffert receptpligtige piller ind i Danmark
“Make new mistakes with your next dog” - “Lav nye fejl med din næste hund”.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?