Vi er nu gået ind i efteråret, selvom vejret ser ud til at ville det anderledes. Efteråret byder dog også på farer for hunden. Agern er et eksempel på dette.
Agern er egetræets nød. Nødden er aflang og mellem 18 og 30 mm lang, og har en lille skålformet top, der holder den fast på grenen. Efteråret i Danmark er synonymt med agern – når de er modne smider træet dem, og de er at finde på jorden i store mængder.
Tannin i agern er giftigt for hunde
Desværre er denne almindelige nød giftig for hunde. Den indeholder stoffet tannin og - indtaget i for store mængder - kan den være dødelig. Ved et for højt indtag kan man opleve at hundens mavetarmsystem bliver irriteret og i nogle tilfælde kan den også udvikle nyre- eller leverskade.
Symptomer på forgiftning med agern
Hunde der spiser for mange agern kan udvikle en lang række symptomer som følge af forgiftningen. De mest almindelige symptomer er:
Hvad kan du gøre hvis din hund har spist agern?
Har din hund spist agern bør du altid ringe til din dyrlæge. Der findes desværre ingen egentlig behandling for forgiftningen, og derfor vil dyrlægen fokusere på at mindske forgiftningens omfang og behandle symptomerne. Indenfor de første par timer efter indtagelse, er det eksempelvis muligt at give hunden et brækmiddel, der får den til at kaste agernene op. Er der gået længere tid vil behandlingen være støttende, som eksempelvis væsketerapi.
Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.
Mange danskere ser netop nu frem til hyggelige efterårsaktiviteter, men det er også nu hundeejere bør være ekstra opmærksomme på giftige svampe, kastanjer og agern.
Så er det nu, du skal holde ekstra øje, når I går tur i skoven, for hunde, der snuser rundt i skovbunden, kan finde på at spise agern fra egetræet – og de er giftige for dem. Hvert efterår får Agria Dyreforsikring indberetninger om hunde, der har fået agernforgiftning
I torsdags startede Dansk Kennel Klubs hovedsponsor, Royal Canin, en webinarrække for opdrættere og vil gerne give opdrættere, der er medlem af DKK mulighed for at deltage - ganske gratis
Det er højsæson for flåter, og det er ikke kun hunde, som lige nu er i fare for at blive bidt. Hundeejere har nemlig større risiko for flåtbid, og derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når man færdes i naturen. Sådan lyder det fra dyrlæge hos AniCura, som her fortæller, hvilke forholdsregler du bør tage som hundeejer
Vi har fået en lidt skør ide, som I måske kan hjælpe os med at føre ud i livet
Lilleskov Slot, der blandt andet står bag K9 Biathlon for alle, bruger nu deres store succes til at hjælpe andre. Derfor har de bestemt at donere en stor del af overskuddet fra virtuelle løb til Danmarksindsamlingen
I en ny undersøgelse lavet for Agria Dyreforsikring, fortæller 89% af danske hundeejere, at de ikke oplever nogen problemer med deres hund, når den er alene hjemme. Og “det er ikke selvsagt, at det forholder sig sådan,” forklarer hundeekspert
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.