Vi er nu gået ind i efteråret, selvom vejret ser ud til at ville det anderledes. Efteråret byder dog også på farer for hunden. Agern er et eksempel på dette.
Agern er egetræets nød. Nødden er aflang og mellem 18 og 30 mm lang, og har en lille skålformet top, der holder den fast på grenen. Efteråret i Danmark er synonymt med agern – når de er modne smider træet dem, og de er at finde på jorden i store mængder.
Tannin i agern er giftigt for hunde
Desværre er denne almindelige nød giftig for hunde. Den indeholder stoffet tannin og - indtaget i for store mængder - kan den være dødelig. Ved et for højt indtag kan man opleve at hundens mavetarmsystem bliver irriteret og i nogle tilfælde kan den også udvikle nyre- eller leverskade.
Symptomer på forgiftning med agern
Hunde der spiser for mange agern kan udvikle en lang række symptomer som følge af forgiftningen. De mest almindelige symptomer er:
Hvad kan du gøre hvis din hund har spist agern?
Har din hund spist agern bør du altid ringe til din dyrlæge. Der findes desværre ingen egentlig behandling for forgiftningen, og derfor vil dyrlægen fokusere på at mindske forgiftningens omfang og behandle symptomerne. Indenfor de første par timer efter indtagelse, er det eksempelvis muligt at give hunden et brækmiddel, der får den til at kaste agernene op. Er der gået længere tid vil behandlingen være støttende, som eksempelvis væsketerapi.
Skovbunden bugner om efteråret med nedfaldne agern og kastanjer – men vær opmærksom når du lufter din hund, for de små frugter kan være livsfarlige for din bedste ven.
Mange danskere ser netop nu frem til hyggelige efterårsaktiviteter, men det er også nu hundeejere bør være ekstra opmærksomme på giftige svampe, kastanjer og agern.
Så er det nu, du skal holde ekstra øje, når I går tur i skoven, for hunde, der snuser rundt i skovbunden, kan finde på at spise agern fra egetræet – og de er giftige for dem. Hvert efterår får Agria Dyreforsikring indberetninger om hunde, der har fået agernforgiftning
To hunde giver dobbelt så meget glæde, men ofte også dobbelt så meget besvær. Her er lidt tips fra Spanielbogen om, hvad du bør have i baghovedet, inden du anskaffer dig mere end én hund
De fleste ved, at hunde ikke må efterlades i varme biler om sommeren, men det samme er faktisk tilfældet om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet. Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser
Har din hund allergi? Det kan du måske få svaret på ved at kigge på listen i denne artikel
Det regner, og mine hunde vil ikke ud. Men kors, hvor de keder sig! Et eller andet skal der ske, mens vi venter på tørvejr. Så her er, hvad jeg har i sinde at byde dem…
Når mørket falder på er hundeluftere – og andre der færdes i trafikken – i større risiko for at komme til skade i trafikken. Med lys og reflekser, kan du nedsætte risikoen for at komme galt afsted
En hollandsk statsborger blev tirsdag afsløret i at forsøge at smugle en kuffert receptpligtige piller ind i Danmark
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet