Solen skinner og graderne stiger i den danske sommer, og så skal man virkelig være opmærksom på hunden.
1. Husk vand
Sørg altid for at have vand med til din hund, når I er ude at gå.
Det er også en god idé at sørge for, at hunden har ekstra vandskåle stående, både indenfor og udenfor, så den altid har adgang til vand.
2. Pas på dagtimerne
Det er en god idé at gå med hunden i morgen- og aftentimerne, hvor der ikke er så varmt.
Hunden bør holdes i ro, når det er allervarmest.
3. OBS på asfalt
Vær opmærksom på, hvor varm asfalten er, inden I går. Tjek asfalten med bagsiden af hånden. Hvis du kan have din hånd liggende i 10 sekunder, uden det brænder, så er den sikker for hunden at gå på. Det samme gælder for fliser.
Gå flere korte ture istedet for få lange ture.
4. Lad hunden blive hjemme
Lad hunden bliver hjemme fra familieudflugter til forlystelsesparker eller lignende, hvor der er mange mennesker og børn, der løber rundt. Derhjemme kan hunden bedre holde sig i ro og slappe af i skyggen eller andre kølige områder.
5. Ture på stranden
Tag ikke hunden med på stranden i mange timer, med mindre den kan få lov at bade. Der skal desuden være steder, hvor den kan ligge i skygge, f.eks. et skyggetelt.
Vær også opmærksom på, at sandet kan blive meget varmt.
6. Pas på i bilen
Efterlad ikke hunden i bilen
7. Afslapning udenfor
Har du have og/eller en hundegård, kan du med fordel lade hunden tulle rundt derude i dagtimerne. men der skal være steder, hvor den kan ligge i skygge, og der skal stå flere vandskåle til den. Du kan også med fordel have soppebassiner eller baljer med vand stående, som din hund kan hoppe i, hvis den har lyst til det.
8. Vær opmærksom
Det vigtigste råd er generelt at være opmærksom på din hund. Hunde kan oftest godt selv mærke, hvad de har brug for. Hold øje med hundens signaler og lad den selv bestemme, hvor den har lyst til at være.
Vær ekstra opmærksom på fladnæsede hunde, da de har sværere ved at få vejret og køle sig ned.
Når kulden bider, kan hjemmelavede dækkener af sokker være en simpel og billig løsning til at holde små hvalpe varme – også selvom du ikke er en mester til håndarbejde!
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Netop nu er videnskabsfolk ved at arbejde på en kæledyrsoversætter, som giver mennesker muligheden for at snakke med deres dyr
Vi har modtaget dette indlæg fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her fortæller hun om en hund, der fik hjælp til sin allergi gennem zoneterapi
Knæskaller der ”går af led”, også kaldet patella luksation, er et almindeligt problem, som især ses hos mindre hunderacer
Vinderne af det store Online Dogshow 2020, som Galaksi Klip og Trim har arrangeret sammen med Core er nu ved at blive præsenteret. BIS4 blev en american akita. En hund, vi kan glæde os til at se i udstillingsringene senere på året
Fysisk aktivitet er vigtigt – både for hunde og for mennesker – men hvad skal du overveje, når din hund skal bruge sin krop?
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.