9 gode råd til hunde i varmen

19-06-2020 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren er over os, og mange har fået hund for første gang i løbet af de sidste par måneder. Så hvad skal man som ny hundeejer være opmærksom på i sommervarmen?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Solen skinner og graderne stiger i den danske sommer. Lena Jensen fra The Voice of Pets har samlet 9 gode råd til, hvordan du passer på din bedste ven i sommervarmen.

1. Husk vand

Sørg altid for at have vand med til din hund, når I er ude at gå.

Det er også en god idé at sørge for, at hunden har ekstra vandskåle stående, både indenfor og udenfor, så den altid har adgang til vand.

2. Pas på dagtimerne

Ligesom det anbefales, at vi mennesker holder os i skyggen, når solen er stærkest, skal vores firbenede venner selvfølgelig også holdes ude af solen i det tidsrum. Det er derfor en god idé at gå med hunden i morgen- og aftentimerne, hvor der ikke er nær så varmt.

Hvis hunden skal aktiveres og/eller trænes, bør det også foregå i morgen- og aftentimerne. Hunden bør holdes i ro, når det er allervarmest.

3. Mange, men korte gåture

Vi anbefaler, at du går flere, men korte ture, fremfor få, lange gåture med hunden. Vi fraråder, at du løber med din hund i sommervarmen.

Vær opmærksom på, hvor varm asfalten er, inden I går, da vi ofte ser hunde med forbrændte poter på grund af brændvarm asfalt. Du kan tjekke asfalten med bagsiden af hånden. Hvis du kan have din hånd liggende i 10 sekunder, uden det brænder, så er den sikker for hunden at gå på. Det samme gælder for fliser.

4. Lad hunden blive hjemme

Vi opfordrer på det kraftigste, at du lader hunden bliver hjemme fra familieudflugter til forlystelsesparker eller lignende, hvor der er mange mennesker og børn, der løber rundt. Derhjemme kan hunden bedre holde sig i ro og slappe af i skyggen eller andre kølige områder.

Sørg selvfølgelig for, at hunden har rigeligt vand derhjemme. Sæt f.eks. vinduer på klem, træk gardinerne for eller hav en blæser stående, så luften bliver kølet ned omkring hunden. Du kan også med fordel lade døren til badeværelset være åben, da f.eks. klinkegulv holder sig køligt for hunden at ligge på.

De samme tips gælder selvfølgelig også, når du er hjemme og ikke har mulighed for at lukke hunden ud i en have eller hundegård, f.eks. hvis du bor i lejlighed.

5. Ture på stranden

Vi anbefaler ikke, at du tager hunden med på stranden i mange timer, med mindre den kan få lov at bade, og du sørger for, at der er steder, hvor den kan ligge i skygge, f.eks. et skyggetelt.

Vær også opmærksom på, at sandet kan blive meget varmt. Mærk efter, ligesom med asfalt, om hunden kan gå på sandet, eller flyt på sandet, så hunden kan gå eller ligge på det koldere sand, der kommer frem nedenunder.

6. Pas på i bilen

Vi fraråder selvfølgelig, at man lader sin hund opholde sig i bilen i flere timer, men nogle gange kan det være nødvendigt at have hunden i bilen i kortere tid. I de tilfælde vil vi råde dig til at anskaffe en kølemåtte, som hunden kan ligge på, samt en dog-cooler, som kan placeres i bagagerummet, så der kan komme luft ind til hunden, uden du behøver have vinduerne åbne. Med en dog-cooler kan man også sagtens stadig låse bilen.

Du kan også bruge en Silvershade-solafskærmning, som du trækker hen over hele bilen. Den reflekterer UV-strålerne væk fra bilen, men har stadig lufthuller, hvor frisk luft kan komme igennem.

Solafskærmningen kan også med fordel tages med på stranden og bruges som skyggetelt til hunden.

Sørg selvfølgelig også for, at hunden har adgang til vand i bilen. Sæt evt. et skilt i ruden om, at hunden har vand og kølemuligheder, så forbipasserende ikke bliver urolige på hundens vegne.

7. Afslapning udenfor

Har du have og/eller en hundegård, kan du med fordel lade hunden tulle rundt derude i dagtimerne, såfremt der er steder, hvor den kan ligge i skygge, og der står flere vandskåle til den. Du kan også med fordel have soppebassiner eller baljer med vandstående, som din hund kan hoppe i, hvis den har lyst til det.

Nogle hunde vil synes det er sjovt at lege med vand fra haveslanger eller sprinklersystemer. Vær dog opmærksom på, at hunden også skal slappe af, og at den selv skal have lov til at styre, hvornår den vil i vandet.

8. Giv aldrig din hund isterninger

Du må aldrig give din hund isterninger i varme, eller hvis den har hedeslag. Hunden har det varmt i forvejen, og hvis den får is ned i maven, vil kroppen tro, at det er koldt omkring hunden og derfor forsøge at varme den endnu mere op. Du må heller aldrig sætte din hund i iskoldt vand af samme årsag.

Har hunden brug for at blive kølet ned, skal du fokusere på at køle poterne ned.

Giv hunden lunkent vand at drikke og masser af det.

Vil du gerne give din hund en kølig snack, kan du blande noget tørfoder med vand og fryse det ned, så hunden kan ligge og gnave i det og langsomt få arbejdet sig frem til foderet, så det kolde bliver varmet lidt op, inden det når maven.

9. Vær opmærksom

Det vigtigste råd er generelt at være opmærksom på din hund. Hunde kan oftest godt selv mærke, hvad de har brug for. Hold øje med hundens signaler og lad den selv bestemme, hvor den har lyst til at være.

Vær ekstra opmærksom på fladnæsede hunde, da de har sværere ved at få vejret og køle sig ned.

Vi anbefaler ikke at trimme langhårede hunde i forbindelse med varmen, da pelsen er med til at beskytte hunden mod solen og varmen. Pelsen er ofte med til at regulere hundens kropstemperatur.

 

Læs også

Lad os se din vandhund

28-06-2020 14:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det har været dejligt vejr den sidste tid. Derfor er der nok flere af jer, der har været i vandet med hundene. Lad os se jeres bedste billeder

Hvad gør du hvis hunden får hedeslag?

24-06-2020 15:31, af Astrid Gerd Holtet

Hver sommer rammes hunde af hedeslag fordi de glemmes i biler, eller på anden måde udsættes for alt for høje temperaturer – vi ser på hvad man kan gøre, hvis uheldet er ude  

Dyrenes Beskyttelse: 126 sager om hunde i varme biler i 2019

03-06-2020 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom det burde være børnelærdom, så er der stadig mange, der ikke forstår, at hunde ikke skal være i bilerne, når det er varmt

Hunderegisteret bliver digitalt

05-10-2018 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Hunderegister gør det muligt at foretage ejerskifte online, så registreringen bliver hurtigere og mere enkel, når man sælger sin hund
 

Hund på flugt med ged

02-09-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når en hund forsvinder, er det ofte en hjerteskærende nyhed. Men her er en historie, der heldigvis endte godt, og sjovt

Udstilling: Sønnen har taget over

15-02-2016 09:52, af Tine Luther
Årets hund 2015, bullmastiffen Librrani’s bullmastiff Librrani's High Performance Alonso, fortsætter udstillingssuccesen på Dansk Kennel Klubs internationale udstillinger. Ikke i egen skikkelse men i form af sønnen Ali Honey Dynasty, der i går blev Best in Show i Fredericia.

Køb hund med tryghed og garanti: Danskerne skal klædes bedre på til hundekøb

05-10-2015 12:19, af Tine Luther
Det er nemt at købe hund, og danskerne kan købe hund lige hvor og når, de ønsker det. Alle hvalpe er nuttede, men hvordan finder du den, der matcher dig? Hvert år registreres 60.000 nye hunde - og hvert år aflives flere tusinde hunde, fordi deres ejer ikke magter hunden. Den udvikling vil Dansk Kennel Klub sætte en stopper for. Derfor lancerer vi en ny portal, der skal sikre bedre rådgivning, tryghed og garanti i købsprocessen, så hund og ejer kan få et godt og langt liv sammen.

Hundehvalp på 28 gram

30-03-2012 10:45, af Tine Luther
En amerikansk hund har formentlig født verdens mindste hvalp.

Hundeejer forsvarede sin hund med kniv

13-01-2014 13:47, af Tine Luther
En hund trængte ind i en have, hvor den overfaldt en anden hund. Denne hunds ejer stak den angribende hund med en kniv.

Hunden elsker dig!

24-03-2017 15:27, af Kasper Larsson
Som hund og kat, lyder et gammelt ordsprog. De to kæledyr har altid konkurreret om vores gunst – men hvem af dem er mest oprigtig? Hunden, viser det sig

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Galgo død under DM

05-07-2020 12:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er der DM i lurecoursing i Nørresundby. Et mesterskab, der desværre er blevet overskygget af en rigtig trist episode

Hunde-Danmark siger farvel til Lene Sunzenauer

03-07-2020 06:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har modtaget dette fine mindeord over Lene Sunzenauer, der i den grad må siges at have været et passioneret hundemenneske

Hundens sikre sommer: 8 tips fra dyrlæge

06-07-2020 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En indbydende sø, en sprød majskolbe eller en kølig ispind kan være svært at modstå en varm sommerdag både for mennesker og dyr. Desværre er det også noget, der kan gøre alvorlig skade på hunde og ødelægge deres sommer på et splitsekund, hvis ejeren ikke er vågen. Her lister dyrlæge hos Agria Dyreforsikring en række skader, man kan forebygge, og hvad du bør holde øje med over sommeren

Horsens: Chihuahua trukket til døde bag knallert

05-07-2020 11:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En frygtelig historie udspillede sig i fredags i det centrale Horsens, hvor to knallertkørere kommer ræsende gennem Horsens’ gader

Fredagsquiz: Hvem er jeg

03-07-2020 12:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du et billede af en hund, og så skal du gætte racen

Cambodiansk provins forbyder spisning af hunde

09-07-2020 08:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lykkeligvis breder forbuddene mod hundespisning sig rundt i de områder af Asien, hvor den slags ellers har været opfattet som delikatesser

Lise-Lotte Christensen: Stop, bare stop

25-06-2020 11:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Adfærdskonsulent i DKK Lise-Lotte Christensen så Kontant i går, og hun har en klar opfordring til alle

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

SOMMER: Husk hunde ud af biler

05-07-2020 09:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde hører ikke til i brandvarme biler. Se bare denne video, som DR Videnskab har lavet

Flere mulige hundetyverier i Midtjylland

12-06-2020 12:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Pas på jeres hunde derude. Den sidste tid er der forsvundet flere hunde på mystisk vis i Midtjylland