22 hunde til Bastian

29-03-2021 09:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sygdomsramt familie søgte om weekendhund. Hele 22 mennesker tilbød deres hund inden for den første time

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Nogle gange slår livet nogle kolbøtter, man ikke er forberedt på. Sådan var det for familien Kjemtrup fra Randers, der for snart fem år siden fik lille Felix.

Felix er desværre født med vand i hovedet, eller hydrocephalus, som det også hedder. Det var et stort chok for forældrene Sabina og Dennis. I starten lød blev de stillet i udsigt, at det ikke var sikkert, at den lille dreng ville overleve, og hvis han gjorde, ville han sikkert have alvorlige hjerneskader.

Fakta
Hvad er hydrocephalus

Hydrocephalus betyder vand i hovedet.

Alle har væske i hovedet, også raske mennesker uden hydrocephalus. Faktisk producerer vi hver især op imod ½ liter i døgnet. Væsken hedder cerebrospinalvæske og forkortes (CSF). For raske mennesker ledes væsken naturligt ud ad forskellige kanaler og absorberes i kroppen. Men for hydrocephalusramte er det sådan at denne afledning af væske fra hjernens hulrum (ventriklerne) ikke sker af sig selv.

Hvis væsken ikke kan forlade hjernen, skabes et stort tryk inde i hovedet. For det første er det yderst smertefuldt. For det andet kan man risikere at det store tryk giver skader på hjernen.

Kilde: Hjerneskadeforeningen

Her næsten fem år senere lever Felix stadig, men livet har været hårdt. Utallige gange har han måttet lægges i narkose og gennem en operation, fordi noget stadig drillede i hovedet. Derudover har han udviklet epilepsi, ligesom han også har problemer med sin lever.

Sygdommen har naturligvis kostet hårdt på familien og den lille kriger. Men Felix er sej. Det er der ingen tvivl om.

Men hvordan er det mon at være storebror til en dreng, der ryger ind og ud af hospitalet, og som forældrene gang på gang må aflyse aftaler på grund af?

Det er helt sikkert svært, og det er helt sikkert også svært at være forældre i den situation og forsøge at dele sol og vind lige.

Felix’ storebror hedder Bastian, og på trods af de mange udfordringer har de to drenge et fantastisk forhold.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Men problemerne med Felix fylder naturligvis også i Bastians hoved, så da han fortalte sin mor, at han ønskede sig en hund, bestemte hun sig for at gøre alt for, at ønsket kunne gå i opfyldelse.

Men er det et liv for en hund at bo i en familie, som gang på gang må styrte ud ad døren for at tage på hospitalet nogle gange ambulance med blink og sirene?

Sabina Kjemtrup vidste, at det ikke ville være holdbart. Derfor fik hun en ide.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

– Jeg lavede et opslag på Facebook Randers, hvor jeg spurgte om nogen havde mod på at låne os deres hund en gang i mellem i weekenderne, fortæller hun til hunden.dk.

Det var der. I løbet af den første time havde 22 mennesker tilbudt deres hund til den hårdt ramte familie.

 

Det gør altid et morhjerte glad at se ens børn glade. Så det er dejligt at kunne gøre noget for Bastian, der betyder så meget for ham

 

Bastian mente, at de skulle takke ja til dem alle, men de endte nu med bare at vælge en af dem.

Bastian valgte en engelsk bulldog, Coco, og i Go’ Morgen Danmark i sidste uge fortalte han, at grunden til, han netop havde valgt den, var, at den så så fjollet ud i ansigtet.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

– Det giver ham lidt af begge verdener. Han har fået en god ven, der bare er der for ham. Han har fået et ansvar, ved den skal luftes, leges med og der skal støvsuges, hvilket man sagtens kan hjælpe med når man er seks år, fortæller Sabina Kjemtrup, der er glad for at kunne have givet Bastian oplevelsen af at have en hund.

–Det gør altid et morhjerte glad at se ens børn glade. Så det er dejligt at kunne gøre noget for Bastian, der betyder så meget for ham

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Læs også

Vand i hovedet hos hunde

16-11-2019 12:10, af Astrid Gerd Holtet

Vand i hovedet, også kaldet hydrocephalus, er en tilstand hvor hunden har for meget hjernevæske i hjernen, og tilstanden kan være medfødt eller udvikles som følge af andre problemer

Hvordan elsker din hund dig?

23-01-2018 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ens egen hund er selvfølgelig altid den bedste, og man elsker den meget højt. Men er kærligheden egentlig gengældt, og hvordan viser hunden, at den elsker en?

Ny slags is til hunde

29-07-2017 16:02, af Anne Ekenberg

Katja Zweidorff har altid elsket dyr og i særdeleshed hunde. Det var hendes store kærlighed til de firbenede venner, der i foråret fik hende til at kaste sig ud i et nyt eventyr som dansk importør af Hugo & Celine – Ice Cream for Dogs.

Lille hund sætter tung bil til søs

28-09-2015 14:04, af Tine Luther
I lørdags var en mand ude at bade med sine venner, da han pludselig så sin bil i søen. Det var hans lille yorkshire terrier, der var skyld i miseren.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Mudder, mod og sammenhold i Ringsted

12-10-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

Der bliver masser at se og opleve, når knap 500 løbere og deres hunde kaster sig gennem vilde vandgrave, bildæk, under og over store forhindringer til Dacia Cup 2023 den 14. oktober i Ringsted.

Bliv venner med hunden.dk på facebook

15-11-2011 13:18, af Anne Kristine Tollestrup
Få alle de spændende nyheder direkte til dig via din facebookprofil.

KLUMME: Sammenhold du

22-06-2020 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet en tradition, at vi udgiver klummerne fra bladet på nettet også. Her får du klummen fra det nummer, der udkom i sidste uge

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.