Nogle gange slår livet nogle kolbøtter, man ikke er forberedt på. Sådan var det for familien Kjemtrup fra Randers, der for snart fem år siden fik lille Felix.
Felix er desværre født med vand i hovedet, eller hydrocephalus, som det også hedder. Det var et stort chok for forældrene Sabina og Dennis. I starten lød blev de stillet i udsigt, at det ikke var sikkert, at den lille dreng ville overleve, og hvis han gjorde, ville han sikkert have alvorlige hjerneskader.
Hydrocephalus betyder vand i hovedet.
Alle har væske i hovedet, også raske mennesker uden hydrocephalus. Faktisk producerer vi hver især op imod ½ liter i døgnet. Væsken hedder cerebrospinalvæske og forkortes (CSF). For raske mennesker ledes væsken naturligt ud ad forskellige kanaler og absorberes i kroppen. Men for hydrocephalusramte er det sådan at denne afledning af væske fra hjernens hulrum (ventriklerne) ikke sker af sig selv.
Hvis væsken ikke kan forlade hjernen, skabes et stort tryk inde i hovedet. For det første er det yderst smertefuldt. For det andet kan man risikere at det store tryk giver skader på hjernen.
Kilde: Hjerneskadeforeningen
Her næsten fem år senere lever Felix stadig, men livet har været hårdt. Utallige gange har han måttet lægges i narkose og gennem en operation, fordi noget stadig drillede i hovedet. Derudover har han udviklet epilepsi, ligesom han også har problemer med sin lever.
Sygdommen har naturligvis kostet hårdt på familien og den lille kriger. Men Felix er sej. Det er der ingen tvivl om.
Men hvordan er det mon at være storebror til en dreng, der ryger ind og ud af hospitalet, og som forældrene gang på gang må aflyse aftaler på grund af?
Det er helt sikkert svært, og det er helt sikkert også svært at være forældre i den situation og forsøge at dele sol og vind lige.
Felix’ storebror hedder Bastian, og på trods af de mange udfordringer har de to drenge et fantastisk forhold.
Men problemerne med Felix fylder naturligvis også i Bastians hoved, så da han fortalte sin mor, at han ønskede sig en hund, bestemte hun sig for at gøre alt for, at ønsket kunne gå i opfyldelse.
Men er det et liv for en hund at bo i en familie, som gang på gang må styrte ud ad døren for at tage på hospitalet nogle gange ambulance med blink og sirene?
Sabina Kjemtrup vidste, at det ikke ville være holdbart. Derfor fik hun en ide.
– Jeg lavede et opslag på Facebook Randers, hvor jeg spurgte om nogen havde mod på at låne os deres hund en gang i mellem i weekenderne, fortæller hun til hunden.dk.
Det var der. I løbet af den første time havde 22 mennesker tilbudt deres hund til den hårdt ramte familie.
Det gør altid et morhjerte glad at se ens børn glade. Så det er dejligt at kunne gøre noget for Bastian, der betyder så meget for ham
Bastian mente, at de skulle takke ja til dem alle, men de endte nu med bare at vælge en af dem.
Bastian valgte en engelsk bulldog, Coco, og i Go’ Morgen Danmark i sidste uge fortalte han, at grunden til, han netop havde valgt den, var, at den så så fjollet ud i ansigtet.
– Det giver ham lidt af begge verdener. Han har fået en god ven, der bare er der for ham. Han har fået et ansvar, ved den skal luftes, leges med og der skal støvsuges, hvilket man sagtens kan hjælpe med når man er seks år, fortæller Sabina Kjemtrup, der er glad for at kunne have givet Bastian oplevelsen af at have en hund.
–Det gør altid et morhjerte glad at se ens børn glade. Så det er dejligt at kunne gøre noget for Bastian, der betyder så meget for ham
Vand i hovedet, også kaldet hydrocephalus, er en tilstand hvor hunden har for meget hjernevæske i hjernen, og tilstanden kan være medfødt eller udvikles som følge af andre problemer
Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.
Hunde er kloge. Det ved vi jo. Nu har et nyt studie føjet endnu en imponerende egenskab til vores firbenede venner
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Sommeren lakker mod enden, og det betyder, at hvepsesæsonen står for døren. De stikkende insekter kan være ekstremt farlige for vores firbenede venner, og som hundeejer bør du derfor være opmærksom på hvepsestik, lyder det fra AniCura
Hundeejere i Aarhus midtby kan snart lufte deres firbenede bedste venner i nye hundeparker på Pier 2 og ved Vestervang.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den irske ulvehund Butler er den første af sin race i Danmark, der har opnået en 1. præmie i en schweissprøve med et spor, der var 400 meter langt og tre timer gammelt. En præstation, der viser, at også de store mynder kan arbejde med næsen og nyde det.
To unge danske talenter havde en uforglemmelig oplevelse ved en international udstilling i Maribor, hvor de klarede sig flot i både juniorhandling og i raceringene
Borzoien Nina tog alle på sengen, da hun sprang fra en 22. plads og opnåede titlen som viceverdensmester i lure coursing
Thor, der blev kendt som en af Danmarks mest effektive og modige politihunde, har efter en kort sygdom taget sine sidste skridt. Gennem et tæt samarbejde med sin fører Karsten Hav Sørensen har Thor reddet liv, opklaret alvorlige sager og sat et uudsletteligt præg på dansk politihistorie.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når rejsefeber og rastløshed fylder både krop og sind, men kærligheden til tre hunde også kræver sin plads i tilværelsen, gælder det om at finde en måde at kombinere disse. Derfor drager vi, Aya og Jesper, ud på et stort rejseprojekt, hvor vi vil besøge alle de østeuropæiske lande med vores tre hunde på cykel.
I en tid hvor fødselsraten i Danmark falder, viser en ny undersøgelse fra Agria, at 56 procent af de 18-39-årige kæledyrsejere mener, at hund og kat helt eller til en vis grad kan være et alternativ til at få børn.
Grand danoisen med det store hjerte og den smittende glæde overvandt både modgang og fysiske ar for at nå til tops i udstillingsringen
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.