Er du medlem af en raceklub, en grillklub, en bageklub, ja, hvilken som helst klub, så kender du det.
De der erfaringer, markante meninger og endeløse diskussioner om, hvordan en hund bør se ud, om man kan byde sit kød at grille med kul kontra gas, eller om man overhovedet kan kalde sit brød for et rigtig brød, hvis det ikke er bagt med surdej lavet from scratch med importeret kildevand og økologisk mel, malet på en hjemmelavet stenkværn i måneskin.
Bølgerne kan gå højt, og til tider kan det virke, som om der aldrig vil blive ”fred”. Jeg tror, at det er de færreste klubber, der kan sige sig fri for et vist niveau af, lad os kalde det fnidder. Du ved, hvad jeg mener. Den der øv-stemning, der stikker sit tvære hoved frem af og til. ”Hun sagde…” ”Han gjorde…” og alle de kloge hoveder. Det er, for nu at sige det på jysk; godt træls. Det stjæler fokus, tid og kræfter fra det vigtigste, nemlig vores fælles passion.
En gang imellem kommer omstændigheder eller hændelser forbi; rusker i os, åbner vores øjne, får os til at glemme alt fnidder og minder os om det, som vi alle har til fælles. Vores fælles kærlighed til hundene, de lækre grillede bøffer og de perfekte afbagte brød og ikke mindst fællesskabet i klubben. Uden klubben ville vi bare være os selv, og det ville da være trist og kedeligt, ikk?
Heldigvis er intet så skidt, at det ikke er godt for noget. En lidt slidt frase, men ikke desto mindre er det yderst aktuelt i disse måneder, hvor ingenting er, som det plejer. Jo jo hundene har vi da heldigvis stadig, og de skal luftes, trænes, nusses præcist som de altid skal. Der mangler bare ligesom noget. Der mangler fællesskabet med resten af hundefolket. Den fælles træning, de fælles gåture, hyggen, latteren og sammenholdet ved ringsiden, kageorgierne efter træning osv.
Tid til at tænke ud af boksen og vise, at vi kan være sammen men hver for sig. Tid til at vise, at vi ”er lige her” for hinanden og at vi står sammen, selvom omstændighederne ikke gør det muligt at være fysisk sammen. Tilbuddene om Grill-sammen, Bag-sammen har været i overflod, og flere steder har mulighederne også været der for os med firbenede pelsede venner. Her har MIN klub; Grand danois klubben for alvor bevist sit værd og sammenhold, når det virkelig har gjaldt, og jeg er stolt af, at kunne kalde mig en del af den store familie, for det er lige præcist det, jeg føler vi er; familie. En stor, skøn, broget en af slagsen.
Sammen har vi været på fælles ”Hver-for-sig-gåtur” online. En lille ting med stor effekt.
Sammen har vi samlet over 12.000 kroner ind til vores klubkasse ved et forårs-foto-event, som blev stablet på benene ved fælles hjælp i klubben og støttet op af fantastiske sponsorer, som jeg er så ubeskrivelig stolt af at have være en del af det. Sammen kan vi!!!
Det er muligt, at 2020 på mange fronter indtil nu har været en sløv dag i butikken. Men så grib chancen og brug den til at få fyldt op på hylderne med fællesskab, Vi-kan-og-vi-vil og sammenhold du.
Alt bliver godt igen, og så er vi klar til at slå dørene op sammen, og jeg glæder mig!!!
Vi ses ”lige om lidt” til træning, ved ringsiden, og herfra meldes der klar til at komme på græs!
Månedens klummeskribent Maibritt Larsen er ejer af Kennel Jutlander samt bestyrelsesmedlem og aktivitetskoordinator i Grand Danois Klubben DK.
Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN
Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk
Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless
Vi har atter fået et tip fra hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie. Her kan du lære om, hvordan du ved hjælp af zoneterapi kan hjælpe din hund gennem falsk drægtighed
Forsker fremsætter en ny teori om, at hunden har været et værdsat og værdifuldt individ, der havde krav på en begravelse i lighed med mennesket, allerede inden 600 år før vores tidsregning
Fra i dag er det lovligt at fyre fyrværkeri af. Hvad er dit bedste råd til at hjælpe hunden
Foråret nærmer sig, og det er skønt. Men med foråret lurer også mange farer. Her får du en liste over nogle forårsblomster, som er giftige for hunden
Hver måned får vi indsendt så mange flotte fotos fra jer læsere, at det er synd og skam, at kun tre bliver vist i bladet. Derfor indfører vi nu Dagens Læserfoto på hunden.dk, hvor vi dagligt lægger et af de billeder, vi har fået tilsendt ud på nettet.
Hunden Paco mistede for nylig livet i Munkebo. Hunden døde af en forgiftning. Flere mener, at det er et menneske, der med vilje har forgiftet Paco og andre hunde og dyr i området
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste