Hvis man bor i et af de områder, hvor Københavns store, årlige gadefest afholdes, så kan det være nødvendigt at gøre lidt ekstra for at passe godt på sin hund. Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen guider her hundeejerne omkring, hvad de skal være opmærksomme på:
Lyd-angst: Det høje lydniveau (over 100 decibel nogen steder) kan være ekstremt stressende for hundene. Hvis din hund var utryg eller bange nytårsaften, så kan den med stor sandsynlighed også finde på at reagere på det høje lydniveau. Utrygge hunde, hvalpe og unghunde bør ikke lades alene i områder med høj musik.
Mange mennesker: Selv hunde, der normalt er glade for at møde mennesker, kan blive meget pressede, når de konfronteres med de store menneskemængder. Særligt fordi mange af de mennesker, hundene møder, er påvirkede af alkohol og udviser en – for hunden – unaturlig og grænseoverskridende adfærd.
Glasskår og skrald: Selvom oprydningen starter lige efter festlighederne, så kan der godt ligge skrald og tabte flasker i gaderne i timerne umiddelbart efter Distortion. Skarpe glasskår og hundepoter er selvsagt en farlig kombination, så vær ekstra opmærksom, når du lufter hunden. Henkastet mad, opkast og lignende, kan også gøre din hund syg, så vær også opmærksom på det, hvis I færdes i festområdet.
Et alternativ: Tag hunden med på tur
Lise Lotte Christensen påpeger, at hvis hunden er meget bange, så kan det være en idé at tage den helt væk fra larmen, den dag gadefesten rammer netop din bydel:
- Hvis du og din hund ikke er vilde med gadefesten, så er det måske nu, du skal arrangere at søge tilflugt hos familie eller venner uden for byen, eller man kan overveje at booke et sommerhus eller et hundevenligt hotelværelse uden for festområdet. I Kastrup finder man eksempelvis lufthavnshotellet Clarion, hvor værelserne er lydisolerede, og her er der i al fald fred og ro.
Trenden med at tage væk med hunden og skærme den fra larm og stress er ikke ny. Det er der mange, som vælger at gøre i forbindelse med nytåret. Clarion i lufthavnen havde hele 100 hunde og deres ejere overnattende nytårsaften, og hotellet byder også gerne hundeejerne velkommen under Distortion.
- Hos Clarion elsker vi en god fest, men vi synes også, der skal være alternativer for dem, der ikke trives midt i festlighederne. Vi har haft rigtig gode tilbagemeldinger på vores hunde-ophold i forbindelse med nytårsaften, hvor mange hundeejere står i en lignende situation med hunde, der bliver skræmte af larmen. Til nytår boede 100 hunde og deres ejere hos os, og selvom vi ikke forventer lige så mange under Distortion, så glæder vi os til at få besøg af de firbenede gæster, fortæller Jesper Olesen, som er hoteldirektør på Clarion Copenhagen Airport.
Clarion Copenhagen Airport ligger tæt på Amager Strand, hvor man kan lufte hunden (i snor), og inde på hotellet bliver hverken ejere eller hunde generet af støj, hotellet har nemlig tre-lags vinduer, der blokerer lyden fra de mange fly, der letter og lander.
I løbet af 2020 blev mere end 67.000 nye hunde registreret i Danmark, hvilket er det største antal nyregistreringer i over 10 år. Hos AniCura, der er en af Europas største grupper af dyrehospitaler, forventer man, at lige så mange danskere vil anskaffe sig en hund i 2021, og derfor har AniCura lanceret en ny digital tjeneste, der skal klæde nye ejere på til tilværelsen med hund
Gennem en stor spørgeskemaundersøgelse, har hollandske og thailandske forskere forsøgt at blive klogere på fedme hos hunde – og de fandt blandt at hvis ejeren ikke dyrker motion, har hunden en væsentlig større risiko for at blive overvægtig
Første weekend i november løber årets største hundefest af stablen, når den store udstillingfinale afholdes i Herning
En hundeejer fra Jammerbugt kommune er nu dømt til at betale en bøde på 10.000 kroner for at have holdt et større antal hunde under uforsvarlige forhold. Sagen er efterforsket af politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed
Hvem vil ikke vide mere om risikoen for, at hunde får kræft og dør af det? Eller om operation er den bedste behandling for korsbåndsskader? Og hvordan står det rent faktisk til med de mange kælekaniner, vi har? Det er blot tre af de 12 nye forskningsprojekter, der har modtaget støtte fra årets uddeling af tæt ved 11 millioner svenske kroner fra Agria SKKs forskningsfond
København d. 7. juni 2023: Når den danske hundepasningsvirksomhed Dogley fusionerer med europæiske Gudog, vil også en ny app se dagens lys. Den vil fremover gøre brugeroplevelsen endnu bedre, og samtidigt gøre det nemmere at nå ud til de 7,5 millioner mennesker med husdyr i Norden
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.