De fleste hunderacer fælder – nogle hunde fælder lidt hele tiden, mens fældningen hos andre er mere årstidsbestemt. Hos disse hunde topper mængden af pels der falder af, i foråret og efteråret. Fældningen sker, da håret ikke kan leve for evigt og de derfor jævnligt skal udskiftes og fornys. Hos nogle racer, ser man også en tydelig forskel i tykkelsen af hundens sommer- og vinterpels, hvor den tynde sommerpels udskiftes med en varmere og tættere vinterpels, når temperaturen begynder at falde.
God pelspleje begrænser problemet
Fældning er en naturlig og uundgåelig proces, som man som hundeejer må lære at leve med. Der er dog lidt man kan gøre for at begrænse problemet. Ved god pelspleje og daglig strigling – især i perioder hvor hunden fælder meget – kan man fjerne de løse hår fra pelsen inden de spredes i hele huset, og dermed begrænse hvor meget hår hunden smider indenfor.
Fælder din hund meget?
Der er stor forskel på hvor meget hunde fælder og det afhænger til dels af deres genetik – således ser man, at nogle hunderacer smider store mængder af pels, mens andre kun fælder ganske lidt eller slet ikke.
Øget fældning kan dog også ses ved eksempelvis stress, allergi eller hormonelle ubalancer. I sådanne tilfælde vil man også ofte se en dårlig pelskvalitet og en tynd pels – nogle gange med skallede områder.
Derudover kan hundens pelskvalitet og fældning også påvirkes af hvilket foder den får. Gennem foderet får hunden de byggesten, den skal bruge til opbygge og vedligeholde kroppen, og herunder også pelsen. En mangel i eksempelvis vigtige proteiner, fedtsyrer og vitaminer, kan påvirke hundens pels. Fælder din hund meget, og har den eventuelt også en mat og tynd pels, er det derfor en god idé at få hunden undersøgt for sygdomme og få set på, om den får det den har brug for igennem sit foder.
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
Ingen anden dyreart fås i så forskellige udgaver som hunden: Med krøller eller stritpels, langhåret, korthåret eller måske helt uden pels, og fra to kilo til 100 kilo. Selskabelig, vogtende, trækkende eller apporterende. Uanset egenskaber kan du møde dem alle i den kommende weekend, den 8. og 9. februar, hvor Dansk Kennel Klub skyder hundeåret i gang med det allerførste topmøde mellem hunde fra hele verden i Messe C i Fredericia
Der er forskning, som påviser ting, vi allerede ved, og så er der forskning, der giver helt nye og overraskende resultater. Hvor resultaterne af denne forskning befinder sig, tør vi ikke svare på
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
Her får du klummen fra HUNDEN 05/2020. En opløftende klumme af Lise-Lotte Christensen
A Star Is Born er en Xoloitzcuintle Standard på to og et halvt år. På trods af den lave alder, er hun allerede både dansk og svensk champion og i Store Ring i eftermiddag
Hårtab kan forekomme hvis hunden kløer sig meget, men andre sygdomme i kroppen kan også få hårene til at falde af
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde