Hofteledsdysplasi er en sygdom, som især rammer genetisk disponerede store hunderacer. Den kaldes også HD og skyldes et sammenfald af forskellige faktorer som størrelse, race, væksthastighed, fodersammensætning og træningsintensitet. Det er en trist sygdom, som nedsætter hundens livskvalitet, giver smerter og kan ende med aflivning længe før tid. Heldigvis kan risikoen for at udvikle HD minimeres ganske betragteligt ved ganske enkelt at være kritisk i valget af hvalpefoder og ved at være opmærksom på hundens vækstfaser. Det siger Dyrlæge Kim Hesvang, som har forsket i hundens vækst i mere end 32 år. Det afgørende er foderets sammensætning Det er utroligt vigtigt, hvad man fodrer sin hund med, og det helt essentielle i hvalpefoder er forholdstallet imellem den del af foderets omsættelige energi, som kommer fra henholdsvis protein, fedt og kulhydrat. Hvis ikke denne sammensætning er afbalanceret, vil hvalpens knogler vokse hurtigere end musklen, der omgiver dem. Dermed har man forøget risikoen for, at hvalpen udvikler HD. Særdeles mange HD-tilfælde kunne undgås En hvalp skal udelukkende spise hvalpefoder, fordi det er udviklet specifikt til at dække hvalpens behov. Til gengæld er det også vigtigt at huske på at overholde de anbefalede mængder og at skifte til halvt hvalpefoder/halvt voksenfoder, når hunden er i unghundefasen. I unghundefasen ændrer hundens behov sig - og fortsætter man med at fodre med meget energiholdigt og calciumholdigt foder, som hvalpefoder typisk er, vil det få knoglerne til at vokse alt for hurtigt. Du kan ikke umiddelbart se på din hund, om det er ved at være tid til at skifte til voksenfoder, men du kan meget nemt konstatere det ved jævnligt at veje din hund fra den tidlige hvalpealder, for vægtkurven vil begynde at aftage markant i forhold til tidligere, når den når unghundestadiet, siger Kim Hesvang og fortsætter: Jeg vil vove den påstand, at man kunne undgå 80 % af alle tilfælde af HD alene ved at fodre rigtig. Kilde: Carnivor
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse