Hofteledsdysplasi er en sygdom, som især rammer genetisk disponerede store hunderacer. Den kaldes også HD og skyldes et sammenfald af forskellige faktorer som størrelse, race, væksthastighed, fodersammensætning og træningsintensitet. Det er en trist sygdom, som nedsætter hundens livskvalitet, giver smerter og kan ende med aflivning længe før tid. Heldigvis kan risikoen for at udvikle HD minimeres ganske betragteligt ved ganske enkelt at være kritisk i valget af hvalpefoder og ved at være opmærksom på hundens vækstfaser. Det siger Dyrlæge Kim Hesvang, som har forsket i hundens vækst i mere end 32 år. Det afgørende er foderets sammensætning Det er utroligt vigtigt, hvad man fodrer sin hund med, og det helt essentielle i hvalpefoder er forholdstallet imellem den del af foderets omsættelige energi, som kommer fra henholdsvis protein, fedt og kulhydrat. Hvis ikke denne sammensætning er afbalanceret, vil hvalpens knogler vokse hurtigere end musklen, der omgiver dem. Dermed har man forøget risikoen for, at hvalpen udvikler HD. Særdeles mange HD-tilfælde kunne undgås En hvalp skal udelukkende spise hvalpefoder, fordi det er udviklet specifikt til at dække hvalpens behov. Til gengæld er det også vigtigt at huske på at overholde de anbefalede mængder og at skifte til halvt hvalpefoder/halvt voksenfoder, når hunden er i unghundefasen. I unghundefasen ændrer hundens behov sig - og fortsætter man med at fodre med meget energiholdigt og calciumholdigt foder, som hvalpefoder typisk er, vil det få knoglerne til at vokse alt for hurtigt. Du kan ikke umiddelbart se på din hund, om det er ved at være tid til at skifte til voksenfoder, men du kan meget nemt konstatere det ved jævnligt at veje din hund fra den tidlige hvalpealder, for vægtkurven vil begynde at aftage markant i forhold til tidligere, når den når unghundestadiet, siger Kim Hesvang og fortsætter: Jeg vil vove den påstand, at man kunne undgå 80 % af alle tilfælde af HD alene ved at fodre rigtig. Kilde: Carnivor
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse