Dumpede killinger, en hjort med geviret viklet ind i affald og hvalpefabrikker. I knap 10 år har Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 hjulpet dyr i nød hver eneste dag, døgnet rundt.
I begyndelsen af december så det imidlertid sort ud for hjælpen til de danske dyr. Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 var nemlig blevet tildelt markant færre penge i Regeringens Finanslovsudkast 2021. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 fik i 2019 alene 124.000 opkald fra bekymrede borgere angående et dyr i nød. Det resulterede i 78.000 sager og i alt har tjenesten modtaget mere end 1 million opkald, siden 1812 startede for knap 10 år siden.
I det nye Finanslovsudspil var der kun afsat 2 million kr., og det er 6 millioner kroner færre end i 2020, og driften af 1812 så derfor umulig ud.
Politisk velvilje gjorde, at der er blevet afsat penge til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 i år. I forliget om Politiet, som blev forhandlet på plads politisk i december, blev der afsat kr. 2 millioner til vagtcentralen i perioden 2021 – 2023. Dertil har en gavmild bestyrelse i Landbrugslotteriet besluttet at bruge 1 million kroner af overskuddet på 1812 i 2021.
– Vi er de involverede aftaleparter dybt taknemmelige. De i alt 5 millioner kroner betyder nemlig, at vi kan drive 1812 videre i 2021, så vi kan blive ved med at redde danske dyr i nød. 1812 varetager en vigtig samfundsopgave, og vi kan nu forsikre alle danskere om, at vi med den nye støtte er klar til at løfte opgaven igen i år. Det er en meget glædelig nyhed at kunne gå ind i det nye år med, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.
Dyrenes Beskyttelses vagtcentral runder fornem milepæl.
Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød
Det var en glad direktør for Dyrenes Beskyttelse, vi fangede på telefonen her til morgen
Sommermånederne er travle måneder for Dyrenes Beskyttelses internater. Derfor søger organisationen venner, der vil give et ekstra bidrag i disse varme måneder
Fra den 1. oktober må hunde igen gå uden snor på de danske strande. Dyrenes Beskyttelse opfordrer dog til, at man aldrig slipper hunden løs, hvis man ikke har fuld kontrol over den
Traditionen tro kårer Dyrenes Beskyttelse Årets Dyreven, og man kan nu stemme på sin favorit blandt tre nominerede
Dyrenes Beskyttelse har i år kåret Team Servicehunden som Årets Dyreven. Tibbe Shamigo og Catja Vernal har sammen startet virksomheden Team Servicehunden som hver eneste dag uddanner hunde der kan hjælpe udsatte mennesker i deres hverdag
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse