Var det noget med et stykke med hund? Eller kunne du tænke dig at se to hunde kæmpe til døden? Dette er spørgsmål som enhver dyreelsker bør svare nej tak til. Og nu forsøger USA at udbrede den opfattelse til andre lande, hvor opfattelsen er en noget anden.
Her har man netop vedtaget flere større ændringer i lovgivningen om dyrevelfærd
Man vil fra USA’s side gå ud og fordømme brugen af hundekød i bestemte lande, og det er de amerikanske senatorer Kirsten Gillibrand og Pat Toomey, der har stået i spidsen for arbejdet med at forbyde import og eksport af hundekød.
– Dette er den mest ekstreme form for udnyttelse af hunden på planeten, med måske mere end 30 millioner hunde slagtet for deres kød hovedsagelig i Asien. Passagen af ??lovgivningen sender en vigtig besked, der fordømmer praksis og viser et eksempel for det globale samfund, da vi opfordrer Sydkorea, Vietnam og andre nationer til at afslutte denne praksis, lyder det fra politikerne.
Også dyrekampe får et internationalt hak i tuden. Her sikrer senatet, at langvarige føderale restriktioner for hundekamp og hanekamp, gælder for amerikanske territorier. Dette er femte gang, at den føderale dyrebestyrelseslov er blevet opgraderet i de sidste 16 år og disse nye bestemmelser vil muliggøre en nedbrydning af kampene i Amerikansk Samoa, Guam, Nordmarianerne, Puerto Rico og De Amerikanske Jomfruøer.
I går tirsdag den 28. maj blev der afsagt dom i banebrydende sag om 11 hunde ved retten i Hjørring. Ejeren af hundene fik frakendt retten til at holde hund i fem år og fik 40 dages betinget fængsel. Ejeren har anket dommen.
For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.
For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Coronaen har med rette fået skyld for meget skidt, men nu viser det sig, at den også har ført noget godt med sig. USA oplevede kæmpe fald i antallet af aflivninger af kæledyr på internater
Hvorfor udvikler nogle hunde problemer med aggression, når andre ikke gør? Det har en gruppe forskere fra universitet i Arizona, USA, forsøgt at blive klogere på, og måske har de fundet endnu en brik i puslespillet
Med et overvældende flertal stemte læserne for, at surf for hunde er dyrplageri
En mops er testet positiv for Covid-19 i North Carolina. Myndighederne fastholder, at der er lav risiko for smitte fra hund til menneske
Vi har tidligere fortalt, at både England og USA er i gang med at træne hunde til at opsnuse Covid-19. Flere lande går nu samme vej
Nogle gange er det bedre at være gammel og klog end ung og vild. Sådan må Tristan have tænkt, da han valgte den ældste hund på et internat i Iowa, USA
En biljagt i USA endte på en noget anderledes måde, da føreren undskyldte sig med, at han var ved at lære sin hund at køre bil
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.