Flere lande forsøger med hunde i kamp mod Covid-19

30-07-2020 12:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har tidligere fortalt, at både England og USA er i gang med at træne hunde til at opsnuse Covid-19. Flere lande går nu samme vej

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mens vi venter på vaccinen, popper der flere og flere ideer op om, hvordan vi kan minimere spredningen af den virus, som har lagt sig som en tung dyne over dette herrens år.

Et af de redskaber, der for alvor ser ud til at kunne bekæmpe spredningen er hunde. Det har både England og USA for længst erfaret, og nu følger flere lande efter dem.

Hos vores naboer mod syd, har man startet et samarbejde mellem University of Veterinary Medicine Hannover og det tyske militær om at træne hunde til at genkende duften af Covid-19 og ligesom i England og USA er de foreløbige resultater positive.

– Resultaterne af undersøgelsen er utroligt spændende. Vi har med vores nuværende undersøgelser lagt et solidt grundlag for fremtidige studier for at undersøge, hvad hundene kan lugte, siger professor Holger Volk, der er direktør for universitetets afdeling for mindre dyr.

Det er planen, at hundene vil kunne bruges i lufthavne og andre steder, hvor store menneskemængder forsamler sig. Her vil de ved at snuse til folk kunne afsløre muligt smittede, og på den måde vil hundene hjælpe her og nu.

Udover Tyskland, England og USA er man også i gang med at træne hunde til formålet i Frankrig og i Chile. Indtil videre lader det ikke til, at man har gang i noget lignende i Danmark.

I England har regeringen endda afsat 500.000 pund eller godt fire millioner danske kroner til forskning og træning af hundene.

Bør Danmark gå samme vej?

 

Læs også

BLOG: Bornholm, Bornholm, Bornholm! Du, min dejlige ferieø

26-08-2021 08:27, af Mona Lindhardt

I foråret lagde jeg vanen tro planer for den kommende sommerferie, med campingvogn og hundeaktiviteter. Jeg har i mange år valgt at afvikle mine ferier i Danmark, primært fordi det bare er så meget nemmere, når mine hunde er mine rejsekammerater. Desuden har Covid 19 begrænset min udlængsel betragteligt

DKK udlægger nye restriktioner

08-12-2020 09:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du i tvivl om, hvad gårsdagens pressemøde betyder for dig og dit hundeliv, så har DKK kigget restriktionerne igennem og skrevet følgende

Quattro er Årets Politihund

05-12-2020 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark. 
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris

Ghita: Husk sammenholdet efter corona

23-03-2020 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har talt med Ghita Nørby om, hvad hun får tiden til at gå med her under coronakrisen. Ikke overraskende går meget tid med hunden Aki

Corona: Hvad gør jeg som opdrætter

20-03-2020 12:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub har samlet nogle gode råd til dig som opdrætter i denne coronatid

Priserne på hunde i England eksploderer

14-08-2020 12:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Storbritannien er søgningen på ”køb en hvalp” mere end fordoblet i coronatiden. Efterspørgslen har resulteret i en voldsom prisstigning på hundehvalpe. Her får du listen over de racer, der er steget mest i pris i Storbritannien

Hunde mere effektive end coronatests

06-11-2020 11:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu er der kommet resultater fra tests af coronahunde i Helsinki Lufthavn i Finland, og resultaterne overrasker

Amerikanske hunde trænes i at finde Covid-19

07-05-2020 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom i England bliver amerikanske hunde nu trænet i at genkende lugten af Covid-19

Ny coronavirus stammer fra hunde

24-05-2021 11:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Forskere har fundet en ny coronavirus, der stammer fra hunde. De mener dog ikke, at der er grund til bekymring

Sagde nogen et vildt udstillingsefterår?

25-06-2020 14:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

DKK har netop fået tilladelse til at køre udstillinger til efteråret, og det bliver stort og anderledes

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.