De kommer begge fra et hjem med hund. For Wilfred Olsen var det ganske almindelige brugshunde, mens Ulrikke Olsen voksede op i en kennel med cocker spaniels og hvor Dansk Kennel Klub var det eneste rigtige at være medlem af.
– Jeg har altid haft hund. Lige bortset fra nogle år, hvor jeg var BZ’er, fortæller Ulrikke Olsen.
Den store kærlighed til og forståelse af hunde har parret utallige beviser på, at de besidder. De har nemlig pokaler og udmærkelser fra hundeudstillinger over hele Europa. Alligevel var det noget helt særligt at modtage opdrætsprisen i Fredericia, som en af tre opdrættere sidste lørdag.
– Det var en enorm stor ære. Vi er meget taknemmelige og rørte og stolte og glade, opremser Ulrikke Olsen i telefonen, mens stoltheden kæmper bravt mod influenzaen i stemmen.
Lige siden det første kuld, har parret opdrættet islandske fårehunde. For Ulrikke har det været en race, hun har fulgt gennem hele livet, mens Wilfred først for alvor stiftede bekendtskab med den senere i livet.
– Jeg kendte en af de første opdrættere af racen helt fra jeg var barn. En dag havde jeg Wilfred med ude ved hende, og han kom aldrig længere end til køkkenet, hvor han sad og klappede en islandsk fårehund, fortæller hun.
Efter en periode på barrikaderne i det indre København i 1980’erne drog det unge par mod Fyn, da deres første søn netop var blevet født.
Omgivet af den smukke natur på Fyn fik Wilfred en ide.
– Han sagde en dag, at han gerne ville have en hund, som han kunne tage på udstilling med, og da vi begge syntes godt om islandske fårehunde, var valget nemt, fortæller Ulrikke Olsen.
De kontaktede opdrætteren, som Ulrikke havde kendt fra barnsben, og hun havde tilfældigvis en hunhvalp, som de kunne købe. Fra den dag er det kun gået en vej for Ulrikke og Wilfred Olsen og for Kennel Surtsey, og de har ikke fortrudt, at valget faldt på islandske fårehunde.
– En islandsk fårehund er altid glad og venlig. Den er god til børnefamilier og til den aktive familie. Vi plejer at sige, at den er til dem, der ikke gider have en golden retriever, fordi naboen har en, fortæller Ulrikke Olsen og tilføjer:
– Derudover er det en hund, som er rigtig god til at omstille sig. Når bare den er sammen med sin familie, så er den ligeglad med om den er hjemme, i et sommerhus eller på en båd. Og så skader det jo ikke, at det er en hund, som ikke-hundemennesker også godt kan lide.
Opdrætsjournalen er opdrætteren-/tæveejerens bedste værktøj. Det er en bog, du selv skriver/udfylder efterhånden, som ”Projekt hundehvalpe” skrider frem.
Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris
I torsdags startede Dansk Kennel Klubs hovedsponsor, Royal Canin, en webinarrække for opdrættere og vil gerne give opdrættere, der er medlem af DKK mulighed for at deltage - ganske gratis
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
End ikke en verdensomspændende coronakrise har kunnet slå den sjællandske dyretilbehørs- og foderforretning Dyr i Centrum ud af kurs. Virksomheden er nemlig for femte år i træk lykkedes med at skabe kontinuerlig vækst og levere så stærke finansielle resultater, at de nu kåres som Succesvirksomhed 2021. Dyr i Centrum har netop fået overrakt den prestigefyldte erhvervspris
Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.
Annette Pedersen kan næsten ikke finde ord, når hun skal fortælle om følelserne, der gik gennem hende da Kennel Goldline modtog DKK’s opdrætterpris ved hundeudstillingen i Fredericia 10. februar
I dag bliver Linse Kessler den første modtager af DogNation-prisen. En pris, der gives til en person, som gør en særlig indsats for hunde. DogNation-prisen blev stiftet sidste år af TV-personlighed og hundeelsker Felix Smith samt virksomheden DogCoach
Hanne Jarmer og resten af teamet bag GoDogo har armene over hovedet i disse dage. Torsdag vandt de nemlig en People's Choice Award ved Nordic Women In Tech Awards
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Nystegt mortensand kan få mundvandet til at løbe på de fleste hunde, men pas på med at lade hunden få del af anden - skroget kan nemlig være farligt for hunde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt