De kommer begge fra et hjem med hund. For Wilfred Olsen var det ganske almindelige brugshunde, mens Ulrikke Olsen voksede op i en kennel med cocker spaniels og hvor Dansk Kennel Klub var det eneste rigtige at være medlem af.
– Jeg har altid haft hund. Lige bortset fra nogle år, hvor jeg var BZ’er, fortæller Ulrikke Olsen.
Den store kærlighed til og forståelse af hunde har parret utallige beviser på, at de besidder. De har nemlig pokaler og udmærkelser fra hundeudstillinger over hele Europa. Alligevel var det noget helt særligt at modtage opdrætsprisen i Fredericia, som en af tre opdrættere sidste lørdag.
– Det var en enorm stor ære. Vi er meget taknemmelige og rørte og stolte og glade, opremser Ulrikke Olsen i telefonen, mens stoltheden kæmper bravt mod influenzaen i stemmen.
Lige siden det første kuld, har parret opdrættet islandske fårehunde. For Ulrikke har det været en race, hun har fulgt gennem hele livet, mens Wilfred først for alvor stiftede bekendtskab med den senere i livet.
– Jeg kendte en af de første opdrættere af racen helt fra jeg var barn. En dag havde jeg Wilfred med ude ved hende, og han kom aldrig længere end til køkkenet, hvor han sad og klappede en islandsk fårehund, fortæller hun.
Efter en periode på barrikaderne i det indre København i 1980’erne drog det unge par mod Fyn, da deres første søn netop var blevet født.
Omgivet af den smukke natur på Fyn fik Wilfred en ide.
– Han sagde en dag, at han gerne ville have en hund, som han kunne tage på udstilling med, og da vi begge syntes godt om islandske fårehunde, var valget nemt, fortæller Ulrikke Olsen.
De kontaktede opdrætteren, som Ulrikke havde kendt fra barnsben, og hun havde tilfældigvis en hunhvalp, som de kunne købe. Fra den dag er det kun gået en vej for Ulrikke og Wilfred Olsen og for Kennel Surtsey, og de har ikke fortrudt, at valget faldt på islandske fårehunde.
– En islandsk fårehund er altid glad og venlig. Den er god til børnefamilier og til den aktive familie. Vi plejer at sige, at den er til dem, der ikke gider have en golden retriever, fordi naboen har en, fortæller Ulrikke Olsen og tilføjer:
– Derudover er det en hund, som er rigtig god til at omstille sig. Når bare den er sammen med sin familie, så er den ligeglad med om den er hjemme, i et sommerhus eller på en båd. Og så skader det jo ikke, at det er en hund, som ikke-hundemennesker også godt kan lide.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.
En ny bekendtgørelse sætter vigtig ramme for sund hundeavl samt velfærd for avlstæver.
I Turkmenistan kæmper befolkningen en hård kamp for at skaffe mad. Imens har landets diktator fået opført en guldstatue af sin yndlingshund
Udbud og efterspørgsel gør lige nu kriminelle hundehandlere rige
Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark.
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris
Så er Årets Avlsklasse afgjort, og det blev Surtsey's E-Eydis, islandsk fårehund, der løb med sejren et point foran Javika's Neymar JR Stump Boblop, dansk/svensk gårdhund, og vi skal nok skrive meget mere om Årets Avlshund, men her kommer lidt om nummer to
I Storbritannien er søgningen på ”køb en hvalp” mere end fordoblet i coronatiden. Efterspørgslen har resulteret i en voldsom prisstigning på hundehvalpe. Her får du listen over de racer, der er steget mest i pris i Storbritannien
Annette Pedersen kan næsten ikke finde ord, når hun skal fortælle om følelserne, der gik gennem hende da Kennel Goldline modtog DKK’s opdrætterpris ved hundeudstillingen i Fredericia 10. februar
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet