Oprindeligt besluttede ejerne af Kennel Surtsey, Wilfred og Ulrikke Olsen, at beholde Röskva. Men en ivrig familie fra Wien i Østrig havde længe ønsket at købe en islandsk fårehund hos Kennel Surtsey, og det endte med at blive Röskva. For 2 ½ år siden kørte Wilfred og Ulrikke derfor til Østrig for at aflevere Röskva og sikre sig, at det var en ordentlig familie. Turen gik fint, hunden blev afleveret og som sædvanlig lagde de et billede på Kennel Surtsey’s Facebook-side af de nye ejere.
Herefter gik det galt. Wilfred og Ulrikkes hundevenner begyndte at kontakte dem med bange anelse og advarsler om Röskvas nye familie. Alarmklokkerne ringede hos Wilfred og Ulrikke, som skyndte sig at kontakte den østrigske familie, men her blev de forsikret om, at alting gik strygende.
Et gidseldrama
To måneder senere, her er hunden 4 ½ måned, får Wilfred og Ulrikke en mail fra den østrigske familie. Den var helt gal. De skrev, at den ellers så søde lille hundehvalp var blevet et monster, som bed og ikke var til at styre. Den var hyperaktiv, urenlig og gøede hele tiden. Wilfred og Ulrikkes bange anelser om familien var blevet virkelighed, og de forsøgte desperat at finde en passende flyafgang, så de kunne tage ned og hente Röskva hjem til Danmark, men ingen fly passede.
– Vi var ikke i tvivl om, at vi skulle ned og hente Röskva hjem. Jeg havde rigtig ondt i maven over, at hun bare sad dernede hos mennesker, som ikke ville have hende. Så jeg tog to gode kammerater med, og så kørte vi selv til Østrig og hentede hende, fortæller Wilfred Olsen, Kennel Surtsey.
Men pludselig ville den østrigske familie ikke af med deres påståede monster-hund. Wilfred huskede episoden som en helt grotesk situation, hvor han kørte til Østrig, mens Ulrikke forhandlede med ejeren over telefon om både pris og udlevering. Det var et rent gidseldrama.
Som i en amerikansk actionfilm fandt udvekslingen af hunden og pengene sted på en øde parkeringsplads foran et østrigsk supermarked klokken 7 om morgenen en kold septemberdag. For det var vigtigt for den østrigske familie, at deres datter ikke opdagede, at hunden var væk, før det var for sent.
– Mødet på parkeringspladsen med faren fra den østrigske familie var så koldt og kynisk. Vi skyndte os at få skrevet under på papirerne, og så fik vi den sødeste og dejligste Röskva tilbage. Hun var og er en super skøn og glad hund, og jeg forstår slet ikke deres påstande om, at hun bed og var ustyrlig, fortæller Wilfred Olsen.
En parring i stormvejr
Nu bor Röskva i Danmark, hvor den brillerer i udstillingsringen i både Danmark og udlandet. Men rejsen stopper ikke her. Hvis vi spoler tiden tilbage til slutningen af oktober, en uge inden DKK’s store udstilling i Herning, så begyndte Röskvas rejse på et nyt kapitel. Den kommer helt uventet i løbetid. Ulrikke og Wilfred ønskede at parre Röskva med den tyske herre Fjör Fra Fridarstödum, og så skal det gå stærkt. Hanhunden er i Frankfurt, og Röskva er på Fyn, og var egentlig på vej til udstilling i Herning.
– Det var et rent logistisk helvede. Det var alt for dyrt at flyve derned, og lige efter Herning-udstillingen skulle jeg til verdensudstillingen i Leipzig. Hvis det var optimalt, skulle hunden parres i weekenden under Herning-udstillingen, men det var umuligt for os, siger Wilfred Olsen.
Det bliver besluttet, at Ulrikke Olsen skal køre til Flensborg med hunden for at tage toget til Hamborg, og videre til Frankfurt. Men alle odds var imod dem, da vejrguderne pludselig sendte en kæmpe storm over landet og lammede alt togtrafikken.
– Og hvad gør tossede hundefolk i sådan en umulig situation - De kører videre! fortæller Wilfred Olsen med et grin.
Ulrikke ender derfor med at køre til Hamborg, hvorefter at de ringer til hanhundens ejer, som venligt vælger at køre dem i møde. Endnu en udveksling finder sted. Nu på en parkeringsplads i Dortmund, hvor Ulrikke overlader Röskva til den tyske hundeejer, og kører nordpå igen.
Hunden bliver parret, og hanhundeejeren tager Röskva med til Verdensudstillingen i Leipzig for at aflevere den tilbage. Nu er Röskva tilbage på Fyn, hvor maven vokser og spændingen stiger hos Ulrikke og Wilfred. Det har været noget af en rejse med Röskva, men heldigvis med en lykkelig slutning.
Opdrætsjournalen er opdrætteren-/tæveejerens bedste værktøj. Det er en bog, du selv skriver/udfylder efterhånden, som ”Projekt hundehvalpe” skrider frem.
I torsdags startede Dansk Kennel Klubs hovedsponsor, Royal Canin, en webinarrække for opdrættere og vil gerne give opdrættere, der er medlem af DKK mulighed for at deltage - ganske gratis
Kennel Sieger's indtog i den grad podiepladserne til dette års Winter Wonder Show i Herning. Og for fjerde gang tog de også titlen som årets opdrætter.
I denne weekend den 12.-13. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Den prestigefyldte Winter Wonder Show er dog ikke bare årets sidste, men også årets største udstilling med knap 7.500 hunde tilmeldt. Det er altså et sandt hundemekka og med rigelig mulighed for alle hundeelskere og hundeinteresserede at få en overdosis af pelset, logrende kærlighed
Traditionen tro blev årets politihund præsenteret og hædret på DKK’s udstilling i Herning
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.