Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Copyright Ridehesten.com
Golden retrieveren Bertha har vundet prisen som Årets Førerhund 2024. Her ses hun med sin bruger, Heidi Madsen. Foto: PR

Heidi og Bertha har snart 10-års jubilæum som bruger og førerhund. De er et trofast makkerpar, følges ad til næsten alt og har tilbagelagt mange kilometer. Derfor har de også et ganske særligt bånd.  

– Bertha og jeg har et tæt et samarbejde, så vi forstår hinanden og ved, hvad hinanden tænker. Jeg kan nærmest bare nøjes med at tænke tanken og ikke give så mange instrukser, fordi vi er så forbundne. Bertha er en fantastisk førerhund og en berigelse i mit liv, siger Heidi Madsen.

Kollision med lygtepæle, en bule i panden og skrammer på skinnebenene var hverdag for Heidi, inden hun fik Bertha, der er en uundværlig støtte i hendes hverdag. Bertha er nemlig dygtig til at føre Heidi uden om forhindringer og give hende tryghed, når hun færdes i trafikken. Heidi har stor tillid til, at hendes firbenede hjælper passer på hende og får hende sikkert fra A til B.

Derfor har Bertha modtaget prisen som Årets Førerhund 2024.

Prisen uddeles i samarbejde mellem Dansk Blindesamfund, Landsforeningen af Førerhundebrugere og TV-vært Felix Smith til en førerhund, der har gjort en væsentlig forskel for sin bruger og bidraget til, at brugeren kan færdes frit.

– Hver dag yder de firbenede følgesvende en imponerende indsats og går bogstavelig talt forrest i kampen for frihed. De finder trapper, døre, stole, går ind og ud ad tog og busser og fører i det hele taget blinde og stærkt svagsynede trygt frem i livet. Den indsats fortjener en pris, siger Ask Løvbjerg, formand for Dansk Blindesamfund.

Vinderen er

  • Bertha
  • Bruger: Heidi Madsen
  • Race: Golden retriever
  • Alder: 11
  • By: Aarhus

Fun fact
Bertha hopper ud i midtergangen af bussen, når hun hører det rigtige stoppested bliver annonceret i højtaleren.

Om prisen "Årets Førerhund"

Prisen uddeles for første gang i 2024.

Alle har kunnet indstille en førerhund – brugeren selv, familie og venner. En fagjury har derefter udvalgt tre førerhunde blandt de indstillede og Danmark har via sociale medier kunnet stemme frem mod førerhundens dag.

For at blive nomineret til Årets Førerhund skal førerhunden være certificeret efter internationale standarder som f.eks. IGDF. Dette garanterer førerhundens kvalitet og træningsmetoder.

Læs også

Hvor er det skønt at være heldig…

07-06-2024 11:32, af Anne Cecilie Sohl

På Hundens Dag 2024 var Broholmerselskabets Aktivitetskreds 3 (Jylland) på Lemvig Marked og Dyrskue, hvor vi samlede 13 Broholmere, som havde taget deres mennesker med, og vi var endda rigtig heldige med vejret – en dag med skønt solskin.

Ny dyrlægeklinik på vej efter milliondonation

20-12-2023 10:23, af Anne Cecilie Sohl

I januar 2024 starter opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik på Nordjyllands Internat, der skal bidrage til at sikre, at man i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr samt fremme den faglige behandling. Drømmen om egen dyrlægeklinik på internatet bliver realiseret som følge af en donation på 4,4 millioner kroner fra den nordjyske fond Melsen Fonden.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Få et forspring i hundebranchen: Lær AI på ny Workshop

01-05-2024 10:15, af Anne Cecilie Sohl

Hvad skal der til for at lykkes som succesfuld virksomhed i hundebranchen anno 2024? Og hvordan griber man som virksomhedsejer bedst et presset marked an?

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

Show of Winners 2024 set fra sofaen

25-02-2024 12:36, af Anne Egede

Så blev det den februar-lørdag igen. Den lørdag, hvor sidste udstillingsårs mest vindende hunde dyster mod hinanden festligt iscenesat med masser af bling-bling og moviestar-agtigt projektørlys i Brøndbyhallen

Skandinaviens største terrænløb med hund

14-12-2023 09:55, af Anne Cecilie Sohl

Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Dyrlæge: Undgå at motionere din hund i varmen

18-06-2024 13:16, af Anne Cecilie Sohl

Om ikke så længe kommer de meget høje sommertemperaturer, som mange danskere sukker efter for tiden, og mange af os ser frem til at tilbringe mere tid udendørs med vores firbenede venner. 

Se billederne: Udstilling i Vejen

20-06-2024 09:27, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.

Flot afslutning i Vejen

16-06-2024 21:00, af Anne Cecilie Sohl

Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere. 

Efter regn kommer solskin

15-06-2024 18:29, af Anne Cecilie Sohl

Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten. 

Har du råd til kæledyr? Find ud af om Fido sprænger budgettet

21-06-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Det er dyrere at være hunde- end katteejer. Det er i sig selv måske ikke overraskende, men hvad koster det egentlig pr. måned at have hund eller kat? Det har 800 hunde- og katteejere svaret på – og her kan du også læse, hvad der er årsag til forskellen i udgifterne.

Hattrick til Simone

15-06-2024 18:04, af Anne Cecilie Sohl

Simone Riisgaard Kristiansen er ikke til at stoppe. Lørdag vandt hun for tredje gang i 2024 dagens juniorhandlingkonkurrence ved DKK's udstilling i Vejen - og så endda på sin fødselsdag. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.