Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Copyright Ridehesten.com
Emilie Andersen og Maggie på Crufts for første gang, hvor de tilmed kunne tage flere præmier med hjem. Foto: Privat

Tekst af Emilie Andersen

Det havde været en stor drøm for os længe at deltage på Crufts i England, så da vores tre tæver alle var kvalificeret, var der derfor ikke langt fra tanke til handling - for selvfølgelig skulle vi deltage! 

Vi tilmeldte vores to unge piger på 15 mdr. Amy og Lacy samt vores veteran Maggie på 9 år. Gennem flere måneder blev turen forberedt med planlægning af rejsen, indrejseregler og klargøring med træning og pleje af hundene. Jo tættere vi kom på, jo mere nærmede vi os at gå fra drøm til virkelighed, for nu skulle vi snart afsted - og vi glædede os.

Slut med ventetid

Endelig kom dagen hvor vi startede vores rejse - en lang tur til Birmingham med pitstop i Frankrig. Vi skulle med Eurotunnelen fra Calais til Folkstone og derefter køre til Birmingham. Tanken om at køre i England var lidt skræmmende, men hurtigt vænnede vi os til det, og hele rejsen forløb rigtig fint.

Onsdag den 6. marts til middag ankom vi til hotellet og mødtes med pigernes opdrætter, vores gode ven og samarbejdspartner, Darja Klevisar, fra Slovenien, som også skulle deltage med hendes tre hunde. Vi havde alle vasket vores hunde hjemmefra, så den del var der styr på, så hundene kunne slappe af og blive klar til den store dag. Vi tilbragte nogle dejlige timer sammen, inden det var sengetid.

Konkurrence tid

Endelig kom dagen, som vi havde forberedt os og ventet længe på. Vækkeuret ringede kl. 04:30 om morgenen for med tre hunde, der skulle have mad, luftes og klargøres, var der nok at nå inden vi kunne køre mod verdens største hundeudstilling. Endelig var vi klar, og kl. 08 kørte vi mod udstillingen. Da vi ankommer, er der busser, der kører nede fra parkeringspladserne op til udstillingshallerne, og det siger måske lidt om hvor stort det er. Vi får fundet hal 5, og finder vores pladser omkring ring 36 hvor dagens 68 tilmeldte Cotoner skal på over middag, fra følgende lande: UK, Spanien, Ungarn, USA, Italien, Danmark, Slovenien, Tyskland og Frankrig. 

Klokken nærmer sig “showtime” og nu er det endelig tid til, at Cotonerne skal i ringen. Vores dommer er engelske Christine Brooks, som både er racespecialist og mangeårig opdrætter af racen. Vores opdrætter Darja Klevisar har tre hanhunde med, og efter de er bedømt med flotte resultater, hvor alle bliver placeret, så bliver det tid til at vores piger skal i ringen.

Vi havde tilmeldt i veteranklassen, juniorklassen og limit klassen. I England bedømmes veteranklassen først, så det er vores veterantæve der skal starte med at sætte poterne på det grønne tæppe. Cotonroyal Magic Marguerite “MAGGIE” nød at få lov at vise sig frem og strålede hele vejen rundt i ringen, og vi nød begge hvert et sekund sammen. Dommeren sagde allerede da Maggie var på bordet, at hun var meget smuk og som en drøm, og hun forstod slet ikke Maggie’s høje alder. I veteranklassen vandt vi 1. pladsen og vi var virkelig stolte og glade, da det var et stærkt felt.

Der var dog ikke tid til at hvile på laurbærerne, for straks skulle vores juniortæve Cotonroyal Chantilly Lace “LACY’ i ringen. Den lille pige på 15 mdr. førte sig frem og charmerede sig med sin enorme glæde. Lacy vandt juniorklassen og nu kunne lykken ikke blive større, troede jeg.

Vores opdrætter fik spurgt, om vi havde lagt en plan for, hvis den sidste af vores piger også vandt sin klasse, og jeg svarede henkastet, at med to vundne klasser kunne vi vist ikke forvente mere. 

Nu blev det så min søster Cathrine’s tur med Cotonroyal Cherie Amour “AMY”. Cathrine havde sin debut i udstillingsringen for under et år siden, så det var en ekstra speciel oplevelse, at hun nu skulle vise sin pige frem på Crufts. Amy blev stillet i Limit klassen, som var blandt dagens største tæveklasser. Dommerens blik fulgte Amy rundt i ringen og da det blev afgørelsens time og den røde rosette skulle deles ud, trak vi næsten ikke vejret da dommeren gik over mod Amy. Vi havde lige vundet ALLE tre klasser med vores piger på Crufts, det var det største!

Glæden var enormt stor, men hurtigt måtte vi koordinere hvem der skulle handle hvilken hund, Cathrine skulle naturligvis gå med Amy, Emilie tog Maggie og Darja, vores opdrætter, tog Lacy. Nu handlede det kun om én ting, og det var at nyde hvert et sekund. Flere englændere havde fortalt at det næsten altid var open class, svarende til Champion klassen som ville vinde, men det skulle vise sig at gå helt anderledes.

Tårerne kunne ikke holdes tilbage

Først og fremmest var det den vildeste oplevelse at stå side om side i bedste tæve, med alle vores tre piger og ovenikøbet sammen med pigernes opdrætter, men i det sekund dommeren gik mod Maggie med den famøse grønne rosette, stoppede tiden for et sekund. Maggie blev BEDSTE TÆVE på Crufts og ovenikøbet bedste veteran. Nu kunne det ikke blive vildere…. troede jeg.

Dernæst skulle reserve bedste tæve findes og da der fortsat stod voksne og championtæver i ringen, gik jeg roligt ud med Maggie for at holde os klar til bedst i racen. I øjenkrogen ser jeg pludselig at dommeren beder Darja og Lacy (min junior) om at gå en tur op og ned for hende, og nu stiger pulsen. Min junior tæve vinder Reserve BEDSTE TÆVE! Nu kan jeg ikke holde tårerne tilbage længere, det var det største at overvære. 

Mange strømmer til for at lykønske os, og flere engelske opdrættere, der hvert år stiller på Crufts fortæller, at de ikke har oplevet lignende med at vinde alle klasser og både bedste og reserve bedste tæve. Dagen ender med, at Maggie vinder BIM og bedste veteran. Dommeren kommer efterfølgende hen for at få taget billeder og har rigtig mange rosende ord om alle vores hunde.

Dommeren takkede mange gange for at vi havde udstillet vores fantastiske piger for hende, og sagde at det var meget værdige vindere, som hun ønskede alt det bedste for fremtiden. Meget flotte ord fra en racespecialist, som kender racen gennem mange år. Jeg må sige, at jeg var meget overvældet og enormt stolt. Mange timers hårdt arbejde ligger bagved dette resultat og jeg kan sige, at det bliver en dag jeg aldrig glemmer og nu forstår jeg når folk snakker om hvor unik deres oplevelse har været på “det grønne tæppe”.

Inden turen igen gik hjem mod Danmark kan jeg love for, at vi fik fejret resultatet med manér, sammen med vores opdrætter, og at det vil blive en tur vi aldrig nogensinde glemmer.

Crufts 2024 endte med følgende resultater for os:

  • Cotonroyal Magic Marguerite - Maggie: Bedste veteran, Bedste Tæve og BIM
  • Cotonroyal Chantilly Lace - Lacy: Bedste junior tæve, Res. Bedste tæve
  • Cotonroyal Cherie Amour - Amy: Bedste limit tæve 

Ejere Emilie og Cathrine Andersen, Danmark. Opdrætter Darja Klevisar. Slovenien.

Læs også

Kvinde lærer hund at give hjertemassage

20-05-2020 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En video fra Crufts har fået en kvinde til at lære sin hund at give hjertemassage på bare 45 minutter

 

Gravhund tog BIS på Crufts

09-03-2020 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For første gang nogensinde stod en gravhund øverst på skamlen, da Best In Show på Crufts blev afgjort søndag aften

BLOG: CRUFTS 2019 – En helt igennem vild oplevelse

15-03-2019 15:00, af Camille Marie Saugmann Ørbæk

Camille Marie Saugmann Ørbæk repræsenterede Danmark i juniorhandling ved Crufts. I dette blogindlæg fortæller hun om sine oplevelser

Se billederne: Søndag i Ballerup

20-09-2021 09:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så blev det mandag. Men sikke en dejlig weekend, vi havde i Ballerup. Her får du lidt billeder

Malia vandt juniorhandling søndag

19-09-2021 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

16 juniorhandlere blev søndag eftermiddag reduceret til otte, da finalen i juniorhandling skulle afgøres. I den unge kategori stillede 10 juniorhandlere til start, mens seks handlere stillede op i den ældre kategori

Billederne fra Roskilde er klar

15-05-2019 14:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så er billederne fra weekendens udstilling i Roskilde online. Der er mange, så måske er der også et af dig og din hund

WebTV: Junior Handling

10-05-2011 12:58, af Anne Kristine Tollestrup
Se de dygtige juniorhandlere dyste om de vigtige point til konkurrencen om ”Årets juniorhandler” fra weekendens udstilling i Hillerød.

BIS for andet år i træk

17-06-2018 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Stine Hjelme fra Herlufmagle kunne lørdag aften fejre, at hun for andet år vandt Best In Show i Vejen

Fredagens BIS blev nok engang smukke Power

17-06-2022 18:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En dejlig og lidt stille fredag er slut i Vejen. Som sædvanlig sluttede dagen med Best in Show

 

Lørdagens vinder blev ham man ikke glemmer

13-11-2021 18:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en stor dag i Herning er slut. Dagen kulminerede med en Best in Show finale, hvor Forget Me Not  løb med sejren

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.