Hundeloven tager fokus fra de reelle problemer. Sådan skriver dyrlæge Lise Rovsing fra Dyreklinikken Artemis efter hun har haft en hund på klinikken, der er blevet bidt voldsomt af en anden hund.
Her følger, hvad hun skriver:
Hundeloven skal ændres - den tager fokus fra de reelle problemer!
Forleden dag fik jeg besøg af Tox på dyreklinikken. Han var blevet bidt voldsomt i hovedet og havde rigtig ondt??.
En stille og rolige tur var nær endt fatalt.
Tox går i sele og snor med sin ejer i skoven. Det er en skov, hvor hunde må gå uden snor. Pludselig kommer en hund løbende mod dem, og den er ikke snor.
Tox og ejer genkender hunden, da den før har bidt Tox. De forsøger derfor uden held at vende ryggen til hunden og gå i en anden retning.
Hunden løber direkte hen og bider Tox i hovedet. Den slipper ikke. Ejeren kan ikke kalde hunden til sig og kan ikke umiddelbart få den til at slippe Tox. Efter noget tid lykkes det at få hundene fra hinanden.
Episoden illustrerer en situation, mange genkender. Det er blandt andet årsag til, der er lavet en absurd hundelov, da man bl.a. fejlagtigt tror, at race forudsiger adfærd??.
Essensen er dog faktisk ret simpel: Alle hunde skal IKKE bare hilse på hinanden.
RESPEKTER at du ikke kender historien bag en hund, du møder på gaden. Hvis en ejer har sin hund i snor og ikke gør antræk til at slippe den løs eller lade den hilse på fremmede hunde, er det oftest af en årsag.
Den ansvarlige hundeejer lader netop snoren blive på, hvis man ved, hunden ikke altid er tryg ved fremmede hunde.
Uanset om man går et sted, hvor hunden må være uden snor eller ej, skal hundeejeren tage ansvar for gåturen.
Ideen om at alle hunde bare skal kunne lege sammen i fred og fordragelighed er forældet.
Jo mere vi mennesker lærer om dyrenes sprog, jo bedre bliver vi også til at læse vores egne hundes signaler.
Vi skal vide, hvad hunden er tryg ved, og hvornår man som ejer skal sætte en line på hunden eller gå væk fra en eventuel potentiel konflikt.
Møder du en hund, hvor ejer siger, hundene ikke skal hilse, skal ønsket altid respekteres og efterkommes??.
Hvis alle mennesker udviste dette hensyn, så ville rigtig mange konflikter kunne undgås.
Det vil heller ikke være nødvendigt at have en hundelov i dens nuværende udformning.
Det er nemlig den, person der er ansvarlig for hunden, der skaber konflikterne.
Hvordan man lovgiver således, man får folk til at efterleve sund fornuft, har jeg ikke svaret på, da der er mange hensyn og overvejelser at tage??.
Jeg ved dog at den nuværende hundelov, IKKE har løst udfordringerne med ejere, der ikke respekterer den daglige dannelse på turen??.
Vi har brug for at hundelovens bolde kastes op i luften igen!
Vi skal have fokus på de reelle problemer - fremfor at bruge kræfterne på at diskutere racer og skabe unødig frygt blandt hundeejere.
Er du enig med dyrlægen?
Lørdag var Venstres Kristian Pihl Lorentzen på gaden i Bjerringbro for at gå tur med hunde. Vi udnyttede chancen til at høre om Venstres planer omkring hundeloven
Ny forskning viser, at man kan bruge såkaldte DNA-markører til at vise om en hund tilhører en forbudt race. Opdagelsen er en stor hjælp for de hundeejere, der ikke kan gøre rede for hundens præcise race
Har din hund allergi? Det kan du måske få svaret på ved at kigge på listen i denne artikel
AniCura Dyreklinikken Nørresundby har inden for de seneste år oplevet en stor stigning i antallet af klienter, og onsdag kunne dyreklinikken slå dørene op til nye og større lokaler på Thistedvej, som giver mulighed for at øge udbuddet af behandlinger
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hunden.dk fulgte dyrlæge Sofie Flagstad fra Familiedyrlægerne en dag på job. Der stod både navlebrok, vaccination og knopper på maven på dagsordenen
En betjent i Københavns Politi er under mistanke for at have udsat en kollega for et hundebid, viser aktindsigt fra Rigspolitiet
De fleste gør det af et godt hjerte, men ifølge dyrlæge Henriette Medom Marqvorsen bør man ikke købe hunde i 3. lande for at redde dem fra en ond skæbne
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse