Når hunden bliver syg, bliver dens krop ofte påvirket så meget, at hunden bliver træt eller nedstemt. Ved nogle sygdomme kommer trætheden pludseligt, nogle gange i løbet af få timer eller dage, og i disse tilfælde er det oftest let for ejerne at opdage. Ved andre sygdomme, der udvikler sig langsomt, kommer trætheden derimod snigende og det kan gøre at man ikke altid opdager, at hunden ikke opfører sig som den plejer. Hos ældre hunde fejltolkes trætheden også ofte som blot værende forbundet med alderdom.
Mange forskellige sygdomme kan give træthed, og flere af disse er alvorlige og livstruende sygdomme. Det er derfor vigtigt, at man holder øje med sin hunds energiniveau og at man reagerer, hvis man oplever at hunden bliver træt og nedstemt.
Infektioner kræver energi
Rigtigt mange sygdomme kan give et nedsat energiniveau. Nogle af de mest almindelige sygdomme, der giver udtalt træthed, er infektioner. Angribes hundens krop for eksempel af bakterier eller virus, skal immunsystemet arbejde hårdt på at slå den udefrakommende trussel ned. Dermed trækker immunsystemet på kroppens ressourcer, og hunden bliver træt.
Mangel på ilt eller blod
Ilt er nødvendig for alle kroppens celler, får de ikke nok ilt, kan de ikke fungere som de skal. Sygdomme, hvor hundens ilttransport rundt i kroppen påvirkes, vil derfor hurtigt gøre hunden træt. Det kan blandt andet være at hjertet ikke pumper som det skal, hvis hunden begynder at have for lidt blod i kroppen eller ikke kan trække vejret ordentligt.
Sygdomme i vitale organer
Hvis nogle af de vitale organer, som leveren eller nyrerne, påvirkes, vil hele hundens krop blive påvirket – og det vil ofte medføre træthed. Påvirkes tarmsystemet kan det medføre, at hunden ikke optager alle de næringsstoffer, som dens krop har brug for og kroppen får dermed ikke nok energi Uden det nødvendige brændstof til kroppens celler, vil hunden hurtigt blive træt.
Smerter gør hunden stille
Sygdomme, der giver vedvarende smerte, kan også let få hunden til at blive træt eller inaktiv. Det kan for eksempel være sygdomme som gigt, diskusprolaps og smerte, som følge af dårlige tænder.
Kræver grundig undersøgelse
Træthed er et uspecifikt symptom, hvilket betyder, at man ikke ud fra symptomet kan sige hvad hunden fejler. For at finde ud af hvad årsagen er, kræver det altid, at man laver en grundig undersøgelse af hunden. Da flere af de sygdomme, der giver træthed kan være livstruende, bør du altid kontakte dyrlægen, hvis du oplever at hunden bliver unormalt træt.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Ifølge New York Post advarer flere forskere nu mod at kysse hunden, da hundens mund kan være fyldt med bakterier, der kan gøre dig syg
Hunde kan besvime, hvis de ikke får nok blod med ilt og næringsstoffer ført op til hjernen, og det er ofte tegn på alvorlig sygdom
Manglende appetit hos hunde kan skyldes mange forskellige ting, både harmløse og alvorlige – vi ser lidt nærmere på årsagerne
Vådt og koldt vejr giver kennelhosten ideelle betingelser – men hvad er kennelhoste, og hvad skal du holde øje med?
Diarré og opkast er hyppige årsager til, at hunden må en tur til dyrlægen i julen. Oftest skyldes det, at hunden har fået fed julemad og julegodter, da vi mennesker kan have svært ved at sige nej til et par bedende hundeøjne, der har fået øje på en saftig juleand. Få tre gode råd til, hvordan du kan undgå, at din hund bliver syg i julen
44-årige Rune Ilsted var forleden tæt på at dø efter en uskyldig leg med sin hund. Nu vil han advare andre
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet