Når hunden bliver syg, bliver dens krop ofte påvirket så meget, at hunden bliver træt eller nedstemt. Ved nogle sygdomme kommer trætheden pludseligt, nogle gange i løbet af få timer eller dage, og i disse tilfælde er det oftest let for ejerne at opdage. Ved andre sygdomme, der udvikler sig langsomt, kommer trætheden derimod snigende og det kan gøre at man ikke altid opdager, at hunden ikke opfører sig som den plejer. Hos ældre hunde fejltolkes trætheden også ofte som blot værende forbundet med alderdom.
Mange forskellige sygdomme kan give træthed, og flere af disse er alvorlige og livstruende sygdomme. Det er derfor vigtigt, at man holder øje med sin hunds energiniveau og at man reagerer, hvis man oplever at hunden bliver træt og nedstemt.
Infektioner kræver energi
Rigtigt mange sygdomme kan give et nedsat energiniveau. Nogle af de mest almindelige sygdomme, der giver udtalt træthed, er infektioner. Angribes hundens krop for eksempel af bakterier eller virus, skal immunsystemet arbejde hårdt på at slå den udefrakommende trussel ned. Dermed trækker immunsystemet på kroppens ressourcer, og hunden bliver træt.
Mangel på ilt eller blod
Ilt er nødvendig for alle kroppens celler, får de ikke nok ilt, kan de ikke fungere som de skal. Sygdomme, hvor hundens ilttransport rundt i kroppen påvirkes, vil derfor hurtigt gøre hunden træt. Det kan blandt andet være at hjertet ikke pumper som det skal, hvis hunden begynder at have for lidt blod i kroppen eller ikke kan trække vejret ordentligt.
Sygdomme i vitale organer
Hvis nogle af de vitale organer, som leveren eller nyrerne, påvirkes, vil hele hundens krop blive påvirket – og det vil ofte medføre træthed. Påvirkes tarmsystemet kan det medføre, at hunden ikke optager alle de næringsstoffer, som dens krop har brug for og kroppen får dermed ikke nok energi Uden det nødvendige brændstof til kroppens celler, vil hunden hurtigt blive træt.
Smerter gør hunden stille
Sygdomme, der giver vedvarende smerte, kan også let få hunden til at blive træt eller inaktiv. Det kan for eksempel være sygdomme som gigt, diskusprolaps og smerte, som følge af dårlige tænder.
Kræver grundig undersøgelse
Træthed er et uspecifikt symptom, hvilket betyder, at man ikke ud fra symptomet kan sige hvad hunden fejler. For at finde ud af hvad årsagen er, kræver det altid, at man laver en grundig undersøgelse af hunden. Da flere af de sygdomme, der giver træthed kan være livstruende, bør du altid kontakte dyrlægen, hvis du oplever at hunden bliver unormalt træt.
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Hunden kan få en lang række sygdomme i urinvejene, og flere af disse kan medføre at hunden får blod i sin urin
Gulsot er en betegnelse for at hundens hud og slimhinder bliver gullige, og kan ses ved en lang række sygdomme
Ændringer i hundens vandindtag er et vigtigt symptom, der ses ved flere alvorlige sygdomme – det er derfor godt at holde øje med hvor meget vand ens hund indtager
Røntgenundersøgelser er et vigtigt redskab for dyrlægen – men hvordan virker det og hvad kan det bruges til?
Det er ikke det første, man tænker på, når man anskaffer sig en nuttet lille hvalp, men ikke desto mindre oplever to ud af tre nye hvalpeejere, at deres hvalp bliver syg og må forbi dyrlægen i dens første leveår
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse