Når hunden bliver syg, bliver dens krop ofte påvirket så meget, at hunden bliver træt eller nedstemt. Ved nogle sygdomme kommer trætheden pludseligt, nogle gange i løbet af få timer eller dage, og i disse tilfælde er det oftest let for ejerne at opdage. Ved andre sygdomme, der udvikler sig langsomt, kommer trætheden derimod snigende og det kan gøre at man ikke altid opdager, at hunden ikke opfører sig som den plejer. Hos ældre hunde fejltolkes trætheden også ofte som blot værende forbundet med alderdom.
Mange forskellige sygdomme kan give træthed, og flere af disse er alvorlige og livstruende sygdomme. Det er derfor vigtigt, at man holder øje med sin hunds energiniveau og at man reagerer, hvis man oplever at hunden bliver træt og nedstemt.
Infektioner kræver energi
Rigtigt mange sygdomme kan give et nedsat energiniveau. Nogle af de mest almindelige sygdomme, der giver udtalt træthed, er infektioner. Angribes hundens krop for eksempel af bakterier eller virus, skal immunsystemet arbejde hårdt på at slå den udefrakommende trussel ned. Dermed trækker immunsystemet på kroppens ressourcer, og hunden bliver træt.
Mangel på ilt eller blod
Ilt er nødvendig for alle kroppens celler, får de ikke nok ilt, kan de ikke fungere som de skal. Sygdomme, hvor hundens ilttransport rundt i kroppen påvirkes, vil derfor hurtigt gøre hunden træt. Det kan blandt andet være at hjertet ikke pumper som det skal, hvis hunden begynder at have for lidt blod i kroppen eller ikke kan trække vejret ordentligt.
Sygdomme i vitale organer
Hvis nogle af de vitale organer, som leveren eller nyrerne, påvirkes, vil hele hundens krop blive påvirket – og det vil ofte medføre træthed. Påvirkes tarmsystemet kan det medføre, at hunden ikke optager alle de næringsstoffer, som dens krop har brug for og kroppen får dermed ikke nok energi Uden det nødvendige brændstof til kroppens celler, vil hunden hurtigt blive træt.
Smerter gør hunden stille
Sygdomme, der giver vedvarende smerte, kan også let få hunden til at blive træt eller inaktiv. Det kan for eksempel være sygdomme som gigt, diskusprolaps og smerte, som følge af dårlige tænder.
Kræver grundig undersøgelse
Træthed er et uspecifikt symptom, hvilket betyder, at man ikke ud fra symptomet kan sige hvad hunden fejler. For at finde ud af hvad årsagen er, kræver det altid, at man laver en grundig undersøgelse af hunden. Da flere af de sygdomme, der giver træthed kan være livstruende, bør du altid kontakte dyrlægen, hvis du oplever at hunden bliver unormalt træt.
For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.
Hunde med sygdommen diabetes insipidus evner ikke at koncentrere deres urin, og derfor mister de store mængder væske
Sidste uge var hunden.dk på tur med Dyreværnets dyreambulance. Det blev en tur, som bød på alt fra en mistænkelig anmeldelse til tynde hunde og en psykisk syg hundeejer.
Overvægt er oftest livsstilsrelateret, men hos nogle hunde kan overvægt være et symptom på sygdomme, der bør opdages og behandles
For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet