Julen vil ikke være det samme uden et flot pyntet juletræ med julekugler, kræmmerhuse og funklende lys. Har du en hund i hjemmet, er der dog nogle ting, du lige bør tænke over, inden du pynter træet.
1) Julehjerter og kræmmerhuse
Fylder du dine kræmmerhuse og julehjerter med slik og chokolade, er det vigtigt, at du hænger dem så højt på træet, at hunden ikke kan nå dem. Det meste juleslik er ikke velegnet til hunde, og noget af det – især chokoladen – kan være decideret giftigt for dem.
Er hunden uden opsyn omkring træet skal du huske på, at selvom du hænger slikket højt, kan hunden sagtens lugte, at det er der. Er hunden nysgerrig, vil den måske forsøge at komme op til slikket, og i sidste ende kan den komme til at vælte træet.
2) Pas på glaskuglerne og de levende lys
Hænger glaskuglerne for lavt, kan hunden let komme til at vælte dem ned, og splintrer de på gulvet, kan den nemt skære sine poter på dem. Nogle hunde kan ligefrem forsøge at tage glaskuglerne i munden, hvilket kan være potentielt livsfarligt. Har du levende lys på træet, kan de også være til fare for hunden, hvis de sættes på de nederste grene.
3) Gavebånd skal ikke spises
Du skal også overveje, hvad du har liggende under træet. Mange hunde synes gavebånd er sjovt at lege med, men det kan være farligt for hunden, hvis den sluger det og får det ned i tarmen. Overvej derfor hvad du lægger under træet, og hvilken slags indpakning du bruger.
Så tænk dig om, når du pynter træet i år - med lidt omtanke kan julen sagtens blive hundevenlig!
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.
I aften er det juuuuuleaften, der er længe længe til. Vi glæder os, men vi skal huske at passe godt på hunden, når julemaden fortæres, juletræet pyntes og gaverne pakkes op
Tanni Løvenbjerg Gettermann havde en forfærdelig nytårsaften, da hendes hund Jackson blev bange for fyrværkeriet og stak af lidt over midnat
I takt med at hunden bliver ældre kan fysiske problemer som eksempelvis gigt, gøre det svært for den at træne på samme måde, som den kunne da den var yngre – men mental stimulering er vigtig, også for den gamle hund. Et forskerhold fra Wien, har undersøgt muligheden for at aktivere hunde ved hjælp af interaktive videospil – og deres erfaringer er lovende.
Selv om kræft er en alvorlig diagnose for både hund og menneske, kan hunde med kræft spille en vigtig rolle i forskningen. Ved at deltage i udvalgte projekter kan hunde være med til at bane vejen for nye og mere effektive behandlinger til gavn for både dyr og mennesker
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet