Tirsdag aften beslaglagde Østjyllands Politi en hund på en adresse i Brabrand. Politiet havde fået et tip om, at der skulle opholde sig en hund af ulovlig race på adressen, og da betjentene kom frem til adressen, vurderede de, at hunden med stor sandsynlighed var ulovlig.
— Hvis politiet har mistanke til, at en hund er ulovlig, så bliver den beslaglagt og undersøgt nærmere. Politiet har medarbejdere med særligt kendskab til hunde, og de kan også få hjælp til vurderingen af en dyrlæge, fortæller kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen.
Hunden blev beslaglagt og taget i bevaring, og en dyrlæge skal nu vurdere, hvilken race hunden tilhører.
— Hvis det bliver vurderet, at hunden er ulovlig, får ejeren 10 dage til at modbevise det. Hvis det ikke sker, vil hunden som udgangspunkt blive aflivet, lyder det fra Jakob Christiansen og fortsætter:
— Hvis ejeren ønsker det, er der også mulighed for at foretage en dna-prøve. Og generelt er det sådan, at hvis politiet er i tvivl om, hvorvidt hunden er ulovlig, kommer tvivlen oftest ejeren til gode, og den vil så efterfølgende blive leveret tilbage.
Hunden opholder sig pt på et internat.
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
15 hunde er indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene er fjernet af Midt- og Vestjyllands Politi, da deres ejer for anden gang er frakendt retten til at holde dyr. Hundene er nu klar til at finde nye hjem.
Sydøstjyllands Politi efterlyser ejeren af en beagle fundet på Jellingvej i Vejle den 29. maj.
Ny forskning viser, at man kan bruge såkaldte DNA-markører til at vise om en hund tilhører en forbudt race. Opdagelsen er en stor hjælp for de hundeejere, der ikke kan gøre rede for hundens præcise race
To hunde sidder på en hundepension på tredje måned, mens politiet vurderer, om de skal aflives
Ideen med den tyske lov om, at hunde skal luftes mindst to gange om dagen, er god, men det er ikke den rigtige måde at gøre det på, mener engelske eksperter
Lørdag var Venstres Kristian Pihl Lorentzen på gaden i Bjerringbro for at gå tur med hunde. Vi udnyttede chancen til at høre om Venstres planer omkring hundeloven
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.