Ekstrem avl, fedme eller adfærdsproblemer – velfærdsproblemerne rammer også familiedyr og kan have store konsekvenser for dyrene og deres ejere. Nu får Danmark et nyt kraftcenter inden for velfærdsproblemer hos netop familiedyr. Navnet er Dansk Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr, og formålet er at forske i problemernes omfang, og hvordan de kan løses.
Professor Peter Sandøe ved Københavns Universitet og kommende leder af Dansk Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr modtog i starten af november en millionbevilling fra Skibsreder Per Henriksen, R. og Hustrus Fond til etablering og drift af det nye forskningscenter.
Dansk Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr placeres ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab ved Københavns Universitet og drives i samarbejde med to andre institutter ved Københavns Universitet og et institut ved Aarhus Universitet.
Centeret samler hermed dansk ekspertise inden for forskning i velfærd hos hund, kat og hest under ét tag.
Som eksempler på velfærdsproblemer, der rammer familiedyrene, nævner Peter Sandøe: Ekstrem avl, eksempelvis af hunde med flade næser, som ikke kan trække vejret, fedme, som er et udbredt problem hos alle tre dyregrupper og adfærdsproblemer, som i første omgang er problemer for ejerne, men ofte ender med at ramme dyrene i form af dårlige relationer til ejerne og i yderste konsekvens omplacering eller aflivning.
Centeret ledes af syv professorer og lektorer, som med baggrund i en række relevante discipliner, herunder adfærdsforskning, familiedyrs medicin, epidemiologi, genetik og sociologi, skal bidrage til at kaste lys over problemernes omfang og årsager og foreslå metoder til at forbygge eller mindske dem.
Dansk Center for Forskning i Velfærd hos Familiedyr åbner officielt 2. januar 2020.
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred.
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Den nyoprettede specialiserede Dyrevelfærdsenhed i Nordjyllands Politi rykkede på baggrund af en borgerhenvendelse i går, 4. juli 2019, ud til en adresse i Hadsund. Her fandt man flere hunde af racen fransk bulldog, staffordshire bull terrier under forhold, der peger på systematisk avl
For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.
Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.