I Svendborg er et par politianmeldt for at have snydt flere hvalpekøbere for flere tusinde kroner.
Parret, hvor det især er kvinden, der har stået for salgsannoncer af hvalpene, har lagt annoncer på DBA med hvalpe, der er blandinger af springer, border collie og japansk spids. Prisen for en hvalp har været 6000 kroner, men man skulle også lige betale et depositum på 2000 kroner for at reservere en hvalp.
– Generelt skal man aldrig betale et depositum, inden man har set hundene og mødt personerne. Det kan selvfølgelig være fristende i en tid, hvor det er svært at finde en hund, men det er bare en rigtig dårlig ide, lyder det fra adfærdskonsulent hos DKK, Lise Lotte Christensen.
Netop de 2000 kroner er blevet kimen til hele misæren. For mens flere end hundrede personer har betalt de 2000 kroner, er der meget få, der har fået deres depositum tilbage.
Det har givet parret en fortjeneste på mere end 200.000 kroner.
Svindlen har stået på siden januar, og i BT fremgår det, at manden i parret har erkendt, at svindlen skyldes ham, da han har et stofmisbrug og skylder penge til kedelige typer.
Indtil videre har mindst 46 anmeldt sagen til politiet, mens mindst 27 planlægger at anmelde det.
Lise Lotte Christensen er fortørnet over parrets udspekulerede svindel.
– Det helt store problem i denne sag er jo, at man snyder mennesker, der har glædet sig til at få en hund. Det er simpelthen kynisk at svindle på den måde og lege med folks følelser, siger hun og fortsætter:
– Men i en tid, hvor der er så stor efterspørgsel på hunde, så vil der være svindlere derude, der forsøger at tjene penge på det. Derfor er det bare så vigtigt, at man køber hvalpe af opdrættere, der er medlem af Dansk Kennel Klub. For så har man en organisation, der kan validere det opdræt, man vil købe en hund fra.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
90 respiratorer fra dyreverdenen kan blive sendt til sundhedsvæsnet, hvis coronavirus bliver så slem, som man kan frygte. Formand for Den Danske Dyrlægeforening mener ikke det får store konsekvenser for dyrene
Man skal være opfindsom i disse dage, når både børn, hunde og voksne skal aktiveres. Østjysk tyv gik dog et skridt for langt
Der er konstateret smitte hos flere deltagere på udstillingen i Herning. Derfor opfordres alle, der var på udstillingen til at lade sig teste
Grand Danois Klubben har nu afsluttet deres store Sammen Hver For Sig event, og det blev en succes så stor som en velvoksen grand danois
I hundeverdenen er det meget almindeligt at rejse rundt for at få sin hund parret, men det har Covid-19 sat en stopper for. Det giver både travlhed og udfordringer
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Danske kæledyrsejere har i høj grad fået hjælp af deres kæledyr til at komme gennem krisen. Det viser en ny undersøgelse udført af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.