Idag, onsdag, har vi været ude for at se området. Er der noget vi hundefolk går op i, når vi skal konkurrere, så er det området og underlaget! Konkurrencen bliver afholdt på Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, et gigantisk ridecenter. Forholdene er perfekte for hundene. Der er gode træningsmuligheder, og underlaget er fiberbund. Det betyder at hundene let kan accelerere og lave hurtige stop, uden at de brænder poterne. Vi fik slået telte op og orienteret os på området, og så fik vi hurtigt booket os ind på en af træningsbanerne. Vores træning i dag gik godt for alle. Hundene var glade og humøret var højt hos både hunde og handlere. Når man træner på selve pladsen, så er det naturligvis ikke fordi hunden skal lære nye ting. Det er primært fordi hundene skal have en god oplevelse, mærke underlaget og så det måske vigtigste: for at føreren får ro i maven. Når man først har været på underlaget, set hundens reaktioner og haft en god oplevelse, så er nerverne ofte lettere at styre. Det har været lige i overkantent ift. varme i dag, omkring 25 grader. Heldigvis nåede vi at træne inden solen brød rigtigt igennem. De næste dage bliver temperaturen, ifølge vejrudsigten, mere hundevenlig.
Efter endt træning gik turen tilbage til hotellet, hvor vi spiste middag med de søde landsholdssupportere, der er rejst hele vejen fra Danmark for at se VM og heppe på os.
I morgen starter dagen tidligt med dyrlægekontrol og herefter white dog. White dog er en hund uden for konkurrencen, som går hele programmet så både dommere og deltagere kan se det. Over middag er det tid til fællesøvelser, så her vil vi gerne ønske lidt krydsede fingre!
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Den nye Danmarksmester i lydighed elite er Siri Renée Richter Jungersen og Bonus, og det er faktisk lidt af en forbandelse, der er brudt
I den snart overståede uge har den stået på sommercamp i lydighed i Græsted. Her har tre internationale trænere undervist en flok danske lydighedsudøvere på forskellige niveauer
Indiske forskere har fundet ud af, at mange gadehunde reagerer på menneskers kommandoer. Forskerne mener derfor, at hundes evne til at forstå mennesker kan være medfødt
Tina Bjørslev og Camagis Vilas er debutanter i DM. Vilas viste dog ingen nerver, da han løb sit livs bedste løb i lydighed klasse 1
Hvad der skulle have været en fest for hunde og ejere, endte med at blive en udfordrende oplevelse grundet pladsproblemer og dårlige forhold for hundene
Hvem siger lydighed er kedeligt? Ny video fra Miriam Søndergaard er lige nu oppe på 125.000 visninger
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt