Klumme: Om at brænde for fællesskabet

02-05-2022 08:44, af Jeane Sørensen, Kreds 6

Her får du klummen fra aprilnummeret af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

Da jeg købte min første racehund i år 2003, havde jeg hverken planer om at udstille eller opdrætte. Jeg havde kendskab til racen længe inden, jeg købte min egen hund. Planen var dengang udelukkende at købe en kælehund, men som så mange andre hundeejere blev jeg fascineret af livet som både udstiller og som opdrætter – en rigtig klassiker. Der gik kun lidt over et år, fra første racehund blev købt, til jeg blev en del af kreds 6’s ringtrænerteam. Et team, hvor vi brændte for at lære fra os. Når man arbejder i kredsregi, handler det om et stærkt sammenhold – og det har vi. I fællesskab brænder vi for, at vores kursister bliver sat i centrum, samt at være medskabende i at danne rammer for vores kursister. Det er en stor glæde at se kursisterne udvikle sig og se den fremgang, der sker.

Den dag i dag har vi stadig ringtræning mange steder i Kreds 6 med dygtige og erfarne ringtrænerinstruktører, som har flere års erfaringer; erfaringer både som ringtrænere, men også som udstillere i ind- og udland. Ringtrænerinstruktører, der står klar hver uge og giver, hvad de har for at lære, hvad de kan til kursisterne. De kan virkelig deres kram. 

I år 2013 udvidede vi ringtræningen med juniorhandlertræning. Vi kørte hver sommer juniorhandlertræning, hvor de unge kom langvejs fra for at være en del af et fællesskab med hundetræningen som det fælles tredje. Det er så fantastisk at se, hvordan de unge mennesker arbejder med deres hunde, samt hvor meget de brænder for dette. Dette betød også, at vi trænere blev mere og mere bidt af at træne dem. Vi arbejdede dengang mod et sammenhold blandt de unge mennesker, så de på kryds og tværs kunne lære hinanden at kende, samt at de kunne bakke hinanden op ved eventuelle konkurrencer.

I dag har vi i Kreds 6 et super godt samarbejde med Kreds 7 om juniorhandlertræning. Vi er et godt team, hvor vi alle brænder for og vægter de unge mennesker højt. Vi har afholdt flere træningsdage og ligeledes flere handlermatches. Vi ser, hvordan de unge knokler for at blive dygtigere og dygtigere. Ingen kommer sovende til en plads blandt de fire bedste på en udstilling, hvorfor det også kræver hårdt arbejde foruden det at skabe et fællesskab og sammenhold blandt de unge – det er det, vi virkelig brænder for.

For at ryste de unge sammen tog vi sidste år juniorhandlerne med en tur til Djurs Sommerland. En udflugt, hvor der blev hygget og grint. Det var en succes, som vi gerne gentager i år. 

Som noget nyt har vi i kreds 6 startet børne- og unghundehold op. Her står en erfaren træner klar til at undervise børn i alderen 9-14 år i hverdagslydighed samt masser af tricks og øvelser. 

I Kreds 6 findes der utroligt mange dygtige og kompetente instruktører, som stort set kan alt indenfor hundesporten; instruktører, der hele tiden tænker i fornyelse og gerne giver ud af deres viden til kursisterne omkring deres hunde. Det er ikke blot i Kreds 6, vi ser dygtige instruktører.

Rundt om i landets kredse er der mange instruktører, som brænder for at lære fra sig. Der bliver uge efter uge gjort et kæmpe stykke arbejde. 

Brænder du for fællesskabet, og sidder du måske med nye tiltag eller andre bidrag, så kan kredsarbejde være en rigtig god løsning. Kig på Kreds 6’s hjemmeside og se, hvad vi kan tilbyde dig og din hund.

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Følg DKK's internationale udstillinger på Web-tv

01-09-2011 08:46, af Lærke Eifler
På hunden.dk ligger der en del Web-tv-klip fra DKK's internationale udstilling i Vejen. Vi lægger løbende nye klip på.

Om det sidste farvel

17-07-2016 13:00, af Kasper Larsson
Hunden er menneskets bedste ven, og vi elsker dem herfra og til himlen. Det er enhver hundeejers største frygt, at skulle sige farvel. Derfor kommer her er syv ting, der er værd at vide om at miste

Dit bedste vinterbillede

01-12-2021 08:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det er første december og mange steder er sneen faldet. Lad os se dit bedste vinterbillede med hunden

Dagens Læserfoto: At bukke for sneen

12-12-2020 07:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Nogen bukker under, andre nøjes med at bukke. Denne pyrenæiske hyrdehund med korthårshoved bukker for den nyfaldne sne. Billedet er taget af Mette Hundebøll Larsen

Gilpa

Tag hunden med på hotel til nytår

11-12-2019 12:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For tredje år i træk kan hundeejere tage deres firbenede venner med til en helt særlig nytårsaften på Clarion Hotel Copenhagen Airport. Sidste år logrede mere end 100 hunde ind i det nye år på hotellet, og i år er de første 160 værelser allerede booket. Men der er stadig plads til flere hunde på hotellet, som tilbyder en festlig aften bag lydisolerende ruder, så også hundene kan nyde overgangen til det nye år

Jeg kan selv!

09-07-2011 09:12, af Anne Kristine Tollestrup
Hunden Jerry behøver ikke hjælp, når han skal lave det han allerhelst vil; nemlig apportere med en bold.

Cecilie Krarup: Hemmeligheder og store planer

17-08-2018 15:00, af Cecilie Krarup

Cecilie Krarup er vores fast blogger her på hunden. Hun er selvfølgelig også afsted til udstillingen på Bornholm i denne weekend. Her er hendes seneste blogindlæg

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.