Da jeg købte min første racehund i år 2003, havde jeg hverken planer om at udstille eller opdrætte. Jeg havde kendskab til racen længe inden, jeg købte min egen hund. Planen var dengang udelukkende at købe en kælehund, men som så mange andre hundeejere blev jeg fascineret af livet som både udstiller og som opdrætter – en rigtig klassiker. Der gik kun lidt over et år, fra første racehund blev købt, til jeg blev en del af kreds 6’s ringtrænerteam. Et team, hvor vi brændte for at lære fra os. Når man arbejder i kredsregi, handler det om et stærkt sammenhold – og det har vi. I fællesskab brænder vi for, at vores kursister bliver sat i centrum, samt at være medskabende i at danne rammer for vores kursister. Det er en stor glæde at se kursisterne udvikle sig og se den fremgang, der sker.
Den dag i dag har vi stadig ringtræning mange steder i Kreds 6 med dygtige og erfarne ringtrænerinstruktører, som har flere års erfaringer; erfaringer både som ringtrænere, men også som udstillere i ind- og udland. Ringtrænerinstruktører, der står klar hver uge og giver, hvad de har for at lære, hvad de kan til kursisterne. De kan virkelig deres kram.
I år 2013 udvidede vi ringtræningen med juniorhandlertræning. Vi kørte hver sommer juniorhandlertræning, hvor de unge kom langvejs fra for at være en del af et fællesskab med hundetræningen som det fælles tredje. Det er så fantastisk at se, hvordan de unge mennesker arbejder med deres hunde, samt hvor meget de brænder for dette. Dette betød også, at vi trænere blev mere og mere bidt af at træne dem. Vi arbejdede dengang mod et sammenhold blandt de unge mennesker, så de på kryds og tværs kunne lære hinanden at kende, samt at de kunne bakke hinanden op ved eventuelle konkurrencer.
I dag har vi i Kreds 6 et super godt samarbejde med Kreds 7 om juniorhandlertræning. Vi er et godt team, hvor vi alle brænder for og vægter de unge mennesker højt. Vi har afholdt flere træningsdage og ligeledes flere handlermatches. Vi ser, hvordan de unge knokler for at blive dygtigere og dygtigere. Ingen kommer sovende til en plads blandt de fire bedste på en udstilling, hvorfor det også kræver hårdt arbejde foruden det at skabe et fællesskab og sammenhold blandt de unge – det er det, vi virkelig brænder for.
For at ryste de unge sammen tog vi sidste år juniorhandlerne med en tur til Djurs Sommerland. En udflugt, hvor der blev hygget og grint. Det var en succes, som vi gerne gentager i år.
Som noget nyt har vi i kreds 6 startet børne- og unghundehold op. Her står en erfaren træner klar til at undervise børn i alderen 9-14 år i hverdagslydighed samt masser af tricks og øvelser.
I Kreds 6 findes der utroligt mange dygtige og kompetente instruktører, som stort set kan alt indenfor hundesporten; instruktører, der hele tiden tænker i fornyelse og gerne giver ud af deres viden til kursisterne omkring deres hunde. Det er ikke blot i Kreds 6, vi ser dygtige instruktører.
Rundt om i landets kredse er der mange instruktører, som brænder for at lære fra sig. Der bliver uge efter uge gjort et kæmpe stykke arbejde.
Brænder du for fællesskabet, og sidder du måske med nye tiltag eller andre bidrag, så kan kredsarbejde være en rigtig god løsning. Kig på Kreds 6’s hjemmeside og se, hvad vi kan tilbyde dig og din hund.
Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN
Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk
Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless
Et af mine største dilemmaer som hundeejer på snart 13. år er at få livet som solo-hundemor til Nemo til at gå op med min passion for at rejse og komme på eventyr. Gennem årene har jeg været heldig både at kunne tage ham med og at have søde og dygtige hundepassere, men efterhånden som Nemo er blevet ældre, mærker jeg også, at han helst vil være hos mig, eller dem han kender bedst, og det gør overvejelserne om at tage af sted endnu større.
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
En skæbnesvanger oktobernat i Nyborg begyndte hunden Thor at gø og ville ikke stoppe, før han havde vækket hele huset. Der viste sig at være mening med postyret, da Thors ejere fandt en næsten livløs nabo liggende i trappeopgangen, og de begyndte at give ham hjertemassage. For sin årvågenhed er Thor nu kåret regional fynsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.
Da Mette i 2016 fik konstateret en tumor i hovedet, blev hendes liv forandret for altid. Hunden Molly har hjulpet hende igennem den svære tid
Efterår og vinter er højsæson for kennelhoste. Hosten kan være plagsom for hunden, og den er desværre meget smitsom. Her kan du læse om, hvilke forholdsregler du bør tage som hundeejer
En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.