I forbindelse med Åben Bedømmelse for alle hunde på Store Hestedag, som finder sted 7-8. september på Dyrskuepladsen i Roskilde, tilbydes ringtræning med Annette Bystrup, som er rutineret dommer i hundeudstillings-verdenen.
– Jeg er især dommer, fordi jeg kan lide at formidle viden. De forhold, der gør, at en hund får en given præmiering, er afhængig af forskellige plusser og minusser i forhold til grundlæggende anatomi, racens standard, specifikke racedetaljer og ikke mindst sundhed og temperament. Disse elementer kan jeg lide at videregive til en hundeejer mundtligt eller skriftligt i en kritik, fortæller Annette Bystrup og fortsætter:
– For mig handler det meget om at formidle viden og forklare hundeejere om deres hund – og så få nogle skønne hunde i hænderne.
Ringtræningen eller ”Hundeudstillings-skolen” tilbydes til både nybegyndere og øvede, så både hund og ejer kan forberede sig til deres besøg i udstillingsringen.
Som noget nyt i år får alle deltagende hunde i Åben Bedømmelse, udover en flot Store Hestedag roset, en skriftlig (uofficiel) udtalelse fra Kennel Klubbens dygtige dommere. Ikke kun hundens træk, men også dens og førerens evner og udstråling i ringen vurderes og indgår i den endelige kritik, som deltagerne får med sig hjem.
Der er ”hundeudstillings-skole”/ringtræning med Annette Bystrup lørdag og søndag i tidsrummene: 9-10 og 12.30-13.30 (begge tider er lige inden Åben Bedømmelse).
Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt.
På Store Hestedag mødte vi Team Servicehunden. Det er der kommet et podcastafsnit ud af, som du kan høre her
Søndag kunne vi fortælle, at Lure Coursing på Store Hestedag samme dag var blevet aflyst. Lure Coursing var dog ikke en del af programmet på Store Hestedag
I et hjørne af Dyrskuepladsen holder hundesporten til. Blandt sportsgrenene er HTM og dogdance
Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk
Den slovenske dommer Tatjana Urek Jipping gav de danske juniorhandlere masser af mulighed for at vise deres kunnen
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Udstillingen i Roskilde fik besøg af to politibetjente og deres makker
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?