Golden retreieveren Verner, der officielt hedder DKCH(U) KBHJV23 DKJUCH FUHOPEEU23 SKJCH SKNIJW24 SKNIJSW24 GoldZone Time To Shine, har igennem de seneste år markeret sig som en af de mest lovende unge Golden Retrievere i Danmark. Han har allerede samlet flere voksencertifikater, men ifølge reglerne kan en hund først opnå sin championtitel, når den er fyldt to år.
Derfor var det en ekstra speciel oplevelse for Verners ejer Simone Storgaard, at han til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde på sin 2-års fødselsdag lørdag den 21. september kunne sætte kronen på værket ved at blive Bedst i Racen (BIR) og opnå denne titel.
Dommer Tino Pehar med DKCH(U) KBHJV23 DKJUCH FUHOPEEU23 SKJCH SKNIJW24 SKNIJSW24 GoldZone Time To Shine (ejet af Simone Storgaard), der blev BIR og DEVDHCH DKCH(U) Ratatouille Von Schnellenberg (ejet af Katja Wiegand), der blev BIM.
Simone, som selv har opdrættet Verner sammen med sin mor, Birgitte, ved Kennel GoldZone, var naturligvis både stolt og rørt over hans præstation. - Det betyder helt vildt meget for mig. Jeg har haft champions før, men når det er ens eget opdræt, og man selv har haft hunden fra start, så er det noget helt specielt, siger Simone. For hende er det ikke bare en sejr i ringen, men et bevis på mange års dedikeret avlsarbejde og engagement i racen.
En imponerende rejse
Simone har været aktiv i hundeverdenen i mere end 18 år og har udstillet golden retrievere de sidste 12 år. Hun beskriver sig selv som en ægte hundeentusiast, og hendes engagement i racen har været med hende siden barnsben, hvor hun startede ud med at udstille sammen med sin mor. - Jeg har været med siden jeg var omkring 12 år, og det har bare fortsat lige siden. Det er ikke noget, jeg er blevet påtvunget, men en interesse, som altid har været der og som med tiden kun er vokset, forklarer hun.
For Simone er det en stor passion at være en del af hundeverdenen, og hun nyder det fællesskab og de venskaber, der opstår både i Danmark og i udlandet. - Selvom vi ikke altid er enige i bedømmelserne eller hvem der vinder, så er vi gode til at bakke hinanden op og glæde os på hinandens vegne. Der er en fantastisk stemning både i og uden for ringen, og det er det, der gør, at man har lyst til at komme igen og igen, siger hun.
Der var hygge og god steming i "Golden-lejren" både før, under og efter bedømmelserne.
En personlig sejr
Selvom Verner allerede har opnået flotte resultater både nationalt og internationalt, var dagens sejr noget helt særligt for Simone. Ikke kun fordi Verner blev dansk champion, men også fordi det kun er 10 uger siden, hun fødte sin søn Lucas. - Jeg har haft en lille pause, men ikke en stor en. Det har nærmest bare været en sommerferie, ligesom alle andre har haft, siger Simone med et smil. Hun indrømmer dog, at det til sidst på dagen kunne mærkes, at konditionen ikke var, som den plejede at være: - Jeg måtte puste lidt mere og sørge for, at det ikke blev min kondi, der skulle koste os sejren. Specielt med en dommer, hvor racens bevægelser var afgørende.
At Simone i det hele taget var med til udstillingen kun 10 uger efter at have født, siger meget om hendes dedikation og passion for sporten. For hende er det ikke bare en hobby, men en livsstil. - Graviditet og kejsersnit skal ikke stoppe mig fra at spæne rundt i ringen med Verner og have en fest, siger hun og tilføjer med et grin, at hun og Verner har et særligt bånd, som gør, at de altid giver deres bedste, uanset omstændighederne.
En lys fremtid for Verner
Med sin nye championtitel i hus har Verner allerede opnået meget for sin unge alder. Simone er overbevist om, at han har en lys fremtid foran sig. - Han er klassens glade dreng. Fjollet og skør, og samtidig en skødehund på 42 kilo, som stadig opfører sig som en hvalp, siger hun og tilføjer, at Verner er en ener, som hun nyder hvert eneste øjeblik med. - Det er noget helt unikt at have en hund, der i så ung en alder har opnået så meget både herhjemme og i udlandet. De hænger ikke på træerne, siger hun stolt.
På spørgsmålet om, hvad det næste mål er for Verner, svarer Simone med et glimt i øjet, at det er vigtigt at nyde de øjeblikke, de har sammen, og at fortsætte med at opbygge det, de allerede har opnået. - Vi har allerede fået meget mere, end hvad vi havde troet og håbet på i dag, så jeg er tilfreds. Jeg nyder bare hele rejsen, vi er på sammen og er så stolt af ham, siger hun.
En drøm blev til virkelighed
For Simone var dagen en drøm, der gik i opfyldelse. Hun havde håbet, at Verner på sin fødselsdag kunne udløse sin championtitel, men at det rent faktisk skete, var meget mere, end hun kunne have ønsket sig. - Jeg er bare mega stolt. Det er noget helt særligt, når det er ens eget opdræt, og man ser de resultater, man har arbejdet for, blive realiseret, afslutter Simone.
Med tårer i øjnene og Verner ved sin side forlod hun ringen som dagens store vinder – både som opdrætter, udstiller og mor.
Glæd dig til at læse alt om udstillingen i Roskilde i det næste nummer af HUNDEN!
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Fra den 6. til 9. marts 2025 åbner NEC i Birmingham dørene for Crufts, verdens største hundeshow, hvor tusindvis af hunde og deres ejere samles for at fejre hundenes mangfoldighed og færdigheder.
Under en oprydning fandt John Jonhansen en DKK medalje i sølv fra 1919. Den overrakte han i dag til Dansk Kennel Klub
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Hundeudstillingen i Roskilde er i fuld gang. De første vindere er allerede fundet og stemningen er helt i top på dyreskuepladsen
Den danske juniorhandler Ida Victoria Skodborg gik hele vejen og sluttede af med at vinde juniorhandling om søndagen på den svenske hundeudstilling MyDOG sidste weekend
Fra fredag til søndag huser Roskilde Dyrskueplads en rekordstor hundeudstilling, organiseret af Dansk Kennel Klub. I alt er der tilmeldt 10.219 hunde og op mod 266 forskellige racer på hver af udstillingerne. Det er altså en oplagt mulighed for at opleve alverdens spændende hunderacer i alle størrelser og former
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.
Beaglen har et naturligt talent for schweissarbejde, men alt for få ejerfor dygtiggør sig og udfordrer hunden med længere og mere krævende spor. To engagerede hundeførere vil nu ændre på det.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse