Roskilde: BIR, baby og bravour

25-09-2024 17:10, af Cecilie Friis Amstrup

Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.

Copyright Ridehesten.com

Golden retreieveren Verner, der officielt hedder DKCH(U) KBHJV23 DKJUCH FUHOPEEU23 SKJCH SKNIJW24 SKNIJSW24 GoldZone Time To Shine, har igennem de seneste år markeret sig som en af de mest lovende unge Golden Retrievere i Danmark. Han har allerede samlet flere voksencertifikater, men ifølge reglerne kan en hund først opnå sin championtitel, når den er fyldt to år.

Derfor var det en ekstra speciel oplevelse for Verners ejer Simone Storgaard, at han til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde på sin 2-års fødselsdag lørdag den 21. september kunne sætte kronen på værket ved at blive Bedst i Racen (BIR) og opnå denne titel.

Copyright Ridehesten.com

Dommer Tino Pehar med DKCH(U) KBHJV23 DKJUCH FUHOPEEU23 SKJCH SKNIJW24 SKNIJSW24 GoldZone Time To Shine (ejet af Simone Storgaard), der blev BIR og DEVDHCH DKCH(U) Ratatouille Von Schnellenberg (ejet af Katja Wiegand), der blev BIM. 

Simone, som selv har opdrættet Verner sammen med sin mor, Birgitte, ved Kennel GoldZone, var naturligvis både stolt og rørt over hans præstation. - Det betyder helt vildt meget for mig. Jeg har haft champions før, men når det er ens eget opdræt, og man selv har haft hunden fra start, så er det noget helt specielt, siger Simone. For hende er det ikke bare en sejr i ringen, men et bevis på mange års dedikeret avlsarbejde og engagement i racen.

En imponerende rejse

Simone har været aktiv i hundeverdenen i mere end 18 år og har udstillet golden retrievere de sidste 12 år. Hun beskriver sig selv som en ægte hundeentusiast, og hendes engagement i racen har været med hende siden barnsben, hvor hun startede ud med at udstille sammen med sin mor. - Jeg har været med siden jeg var omkring 12 år, og det har bare fortsat lige siden. Det er ikke noget, jeg er blevet påtvunget, men en interesse, som altid har været der og som med tiden kun er vokset, forklarer hun.

For Simone er det en stor passion at være en del af hundeverdenen, og hun nyder det fællesskab og de venskaber, der opstår både i Danmark og i udlandet. - Selvom vi ikke altid er enige i bedømmelserne eller hvem der vinder, så er vi gode til at bakke hinanden op og glæde os på hinandens vegne. Der er en fantastisk stemning både i og uden for ringen, og det er det, der gør, at man har lyst til at komme igen og igen, siger hun.

Copyright Ridehesten.com

Der var hygge og god steming i "Golden-lejren" både før, under og efter bedømmelserne.

En personlig sejr

Selvom Verner allerede har opnået flotte resultater både nationalt og internationalt, var dagens sejr noget helt særligt for Simone. Ikke kun fordi Verner blev dansk champion, men også fordi det kun er 10 uger siden, hun fødte sin søn Lucas. - Jeg har haft en lille pause, men ikke en stor en. Det har nærmest bare været en sommerferie, ligesom alle andre har haft, siger Simone med et smil. Hun indrømmer dog, at det til sidst på dagen kunne mærkes, at konditionen ikke var, som den plejede at være: - Jeg måtte puste lidt mere og sørge for, at det ikke blev min kondi, der skulle koste os sejren. Specielt med en dommer, hvor racens bevægelser var afgørende.

At Simone i det hele taget var med til udstillingen kun 10 uger efter at have født, siger meget om hendes dedikation og passion for sporten. For hende er det ikke bare en hobby, men en livsstil. - Graviditet og kejsersnit skal ikke stoppe mig fra at spæne rundt i ringen med Verner og have en fest, siger hun og tilføjer med et grin, at hun og Verner har et særligt bånd, som gør, at de altid giver deres bedste, uanset omstændighederne.

En lys fremtid for Verner

Med sin nye championtitel i hus har Verner allerede opnået meget for sin unge alder. Simone er overbevist om, at han har en lys fremtid foran sig. - Han er klassens glade dreng. Fjollet og skør, og samtidig en skødehund på 42 kilo, som stadig opfører sig som en hvalp, siger hun og tilføjer, at Verner er en ener, som hun nyder hvert eneste øjeblik med. - Det er noget helt unikt at have en hund, der i så ung en alder har opnået så meget både herhjemme og i udlandet. De hænger ikke på træerne, siger hun stolt.

På spørgsmålet om, hvad det næste mål er for Verner, svarer Simone med et glimt i øjet, at det er vigtigt at nyde de øjeblikke, de har sammen, og at fortsætte med at opbygge det, de allerede har opnået. - Vi har allerede fået meget mere, end hvad vi havde troet og håbet på i dag, så jeg er tilfreds. Jeg nyder bare hele rejsen, vi er på sammen og er så stolt af ham, siger hun.

En drøm blev til virkelighed

For Simone var dagen en drøm, der gik i opfyldelse. Hun havde håbet, at Verner på sin fødselsdag kunne udløse sin championtitel, men at det rent faktisk skete, var meget mere, end hun kunne have ønsket sig. - Jeg er bare mega stolt. Det er noget helt særligt, når det er ens eget opdræt, og man ser de resultater, man har arbejdet for, blive realiseret, afslutter Simone.

Med tårer i øjnene og Verner ved sin side forlod hun ringen som dagens store vinder – både som opdrætter, udstiller og mor.

Glæd dig til at læse alt om udstillingen i Roskilde i det næste nummer af HUNDEN!

Copyright Ridehesten.com

Læs også

Roskilde: Campingliv i hundehøjde

24-09-2024 14:20, af Cecilie Friis Amstrup

Både danske og udenlandske hundeudstillere valgte at booke en campingplads til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde. For Mai-Britt og Søren Askgaard giver det ekstra fleksibilitet og tid sammen med deres elskede terriere.

Roskilde: Bracco Italiano løb med sejren på sidste udstillingsdag

22-09-2024 18:41, af Cecilie Friis Amstrup

Bracco italiano imponerede og sikrede sig titlen som Best in Show på sidste udstillingsdag i Roskilde. Hundens elegante fremtoning og stærke bevægelser gjorde den til en klar vinder.

Roskilde: Mathilde tog sejren i juniorhandling og den sidste landsholdsplads

22-09-2024 18:02, af Cecilie Friis Amstrup

I dagens juniorhandlerkonkurrence ved DKKs internationale udstilling i Roskilde lykkedes det Mathilde Bekker at sikre sig både sejren og en plads på landsholdet.  

Stor og stærk BIS med krudt i røven

14-05-2022 18:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For anden dag i træk blev BIS-vinderen i Roskilde fundet i gruppe fem, da den store alaskan malamute Falgreens Autumn Storm tog sejren lørdag

Hund i fokus fortsætter på Vilhelmsborg

16-09-2021 15:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter succesen med Hund i Fokus på Vilhelmsborg har Dansk Kennel Klub valgt at fortsætte med at afholde arrangementet i de flotte omgivelser

Kampen om København

20-09-2017 16:05, af Dansk Kennel Klub

Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden inviterer til ”Kamp om København” set fra hundeperspektiv, vil Ballerup Idrætsby blive fuld af hundeglam, højt humør og logrende haler. Der lægges ud med første bjæf kl. 10

Galleri: Nordisk Udstilling vel overstået

11-05-2018 20:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Den første af tre dage i Roskilde er slut. En dag, hvor solen skinnede ned over Dyrskuepladsen i Roskilde. Se billederne her

Fik et nyt liv

10-04-2013 09:32, af Maja Golles
Hos sine tidligere ejere oplevede blandingshunden Bella at blive slæbt efter deres bil med 80 km i timen. En nabos indsats, en indsamling på 25.000 kr. til Dyrenes Beskyttelse til operationer og et ophold på Roskilde Dyreinternat reddede for flere år siden Bella. Sammen med sine nye ejere har hun i dag et godt liv

HUSK DET NU: Ingen hunde i varme biler

12-05-2019 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når solen skinner, bliver det varmt i bilen, og så er det ikke et sted for hunde. En svensker opdagede lørdag, at DKK mener det, når de siger, de ikke accepterer hunde i varme biler

Hjælp med at kortlægge flåter

29-09-2022 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En gruppe fra Roskilde Universitet har skabt hjemmesiden flåtinfo.dk. Her kan man finde en masse informationer om flåter, men de vil også gerne kortlægge, hvor flåterne er. Derfor søger de nu hjælp fra landets hundeejere

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Roskilde: Bracco Italiano løb med sejren på sidste udstillingsdag

22-09-2024 18:41, af Cecilie Friis Amstrup

Bracco italiano imponerede og sikrede sig titlen som Best in Show på sidste udstillingsdag i Roskilde. Hundens elegante fremtoning og stærke bevægelser gjorde den til en klar vinder.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Roskilde: Endnu en sejr til Uno

21-09-2024 20:11, af Cecilie Friis Amstrup

På første dag til international udstilling i Roskilde blev det til endnu en sejr i Store Ring for den engelske pointer, Statesman On Point, som også vandt ved seneste DKK-udstilling på Bornholm. 

Roskilde: Mathilde tog sejren i juniorhandling og den sidste landsholdsplads

22-09-2024 18:02, af Cecilie Friis Amstrup

I dagens juniorhandlerkonkurrence ved DKKs internationale udstilling i Roskilde lykkedes det Mathilde Bekker at sikre sig både sejren og en plads på landsholdet.  

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

De allerførste i teltkøen i Roskilde

20-09-2024 21:38, af Cecilie Friis Amstrup

Udstillerne indtog Roskilde i god tid forud for weekendens DKK-udstillinger. De første ankom allerede ved middagstid fredag for at sikre sig de bedste pladser og gøre klar til et par dage med fællesskab og hundeglæde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.