Behov for regler om hunde i politiets varetægt

29-01-2015 11:27, af Tine Luther
I forbindelse med revisionen af Hundeloven er det blevet muligt at få en sagkyndig vurdering af hunde, der af adfærdsmæssige årsager ellers skal aflives. I mellemtiden er hunden i politiets varetægt, men der mangler klare retningslinjer for, hvor længe hunden på den måde kan sidde indespærret, mener Den Danske Dyrlægeforening. Dansk Kennel Klub rejste denne problemstilling allerede, da klubben afgav høringssvar i forbindelse med hundeloven, og har netop i sidste uge besluttet at følge op på sagen.
Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: hunden.dk

- Det er et stort dyrevelfærdsmæssigt problem, at hunde risikerer at sidde indespærret i længere tid, mens de venter på afgørelse om, hvorvidt de er farlige eller ej. Alene den langvarige indespærring i fremmede omgivelser kan give hunden adfærdsmæssige problemer, forklarer formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, dyrlæge Karina Ryborg. Retningslinjer for indretning og drift af pensioner Ud over behovet for en tidsmæssig begrænsning for, hvor længe en hund må være i politiets varetægt, er der også behov for retningslinjer for indretningen og driften af det sted, hvor hunden holdes indespærret. Det drejer sig dels om rummet og adgangen til hundegård og luftning, dels om personalets uddannelse og kompetencer. Følgende kriterier bør være opfyldt: 1. Optimalt tidsperspektiv for pensionsanbringelse: Der bør ikke gå mere end 1-2 uger, fra hunden er blevet pensionsanbragt, til den bliver vurderet af en hundesagkyndig. Det kan dog også være et problem, at hunden sidder længe efter, at den er blevet vurderet. Det gælder især sager, som bliver anket. 2. Tilstrækkeligt næringsrigt foder, frisk vand, lys, frisk luft, daglig motion, daglig mental stimulering, et tørt isoleret leje og mulighed for social kontakt med mennesker flere gange dagligt. Det bør være personer med grundig adfærdsmæssig kendskab, der håndterer hundene og varetager deres behov. Dette er for at sikre, at der tages hensyn til at minimere faktorer, der medfører stress, angst eller aggression hos den enkelte hund. For nogle hunde vil det være af afgørende betydning, at den har egen kurv og legetøj med hjemmefra. Dette kan gøre den mere tryg og nedsætte dens angst og stress. /Pressemeddelelse fra Den Danske Dyrlægeforening

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.