Den lille franske bulldog Gismo har haft ondt. Rigtig ondt. Den kom i nødpension på Dansk Dyreværn Aarhus, fordi ejeren var blevet syg. Lille Gismo på 3 år havde hævede betændte ører og sprængte trommehinder. Det var så slemt, at den blev nødt til at få ørerne renset i fuld narkose. Nu ser fremtiden lysere og smertefri ud for Gismo, som snart er klar til at blive videreformidlet til en ny og kærlig familie.
– Gismos sag går fra at være en nødpension til en dyreværnssag, fordi hun har gået med rigtig smertefulde ører så længe, uden at ejer har gjort noget, siger Karina Hindborg, som er en del af hundeteamet på dyreinternatet. Karina er uddannet hundeadfærdstræner og instruktør, og hun har arbejdet hos Dansk Dyreværn Aarhus i over 10 år.
Hunden overdrages til internatet
Da Gismo kommer i nødpension tilbage i september, starter internatet behandlingen. Men hver gang at Gismos ører bliver renset op, så danner der hurtigt voldsomt meget ørevoks igen, og det bekymrer personalet på dyreinternatet.
– Økonomisk bliver det fuldstændig ude af proportioner, hvis hunden skal have renset ører hver måned, og vigtigst af alt, hvad med livskvaliteten for hende. Er det et godt hundeliv for Gismo? spørger Karina Hindborg.
Nødpensionen trækker i langdrag. Gismos ejer kommer ikke og henter den, og til sidst bliver dyreinternatet nødt til at stille hårdt mod hårdt. De sender en skrivelse ud til ejeren, om at hvis hunden ikke bliver hentet inden den dato, så bliver hunden overdraget til Dansk Dyreværn Aarhus. Politiet har også været indover, fordi dyrlægeregningen voksede. Det ender med at Gismo bliver overdraget til dyreinternatet for en måneds tid siden.
Nyt foder er løsningen
Gismo bliver betegnet som en allergihund. I starten fik den dryppet ører to gange om dagen, men nu er de nede på 1 gang om ugen. Desuden får den binyrebarkomon hver dag. Men det er symptombehandling, fastslår Karina Hindborg.
– Vi er gået igang med at arbejde på årsagerne til at hendes ører reagerer, som de gør. Hvad er det i omgivelserne, som fremprovokerer betændelsen? I samarbejde med vores egen dyrlæge kontaktede vi derfor en alternativ behandler. Den nye behandler var overbevist om, at det var foderet, som var årsagen, siger Karina Hindborg.
Derfor er Gismo sat på specialdiæt. Hun skal enten have hjemmelavet foder, eksempelvis kylling, lyst kød, fisk, grøntsager og udkogt ris. Eller så skal hun have noget specielt allergikost. Og ingen godbidder. Denne behandling er internatet begyndt på, og de kan allerede nu mærke en forbedring. Men for den nye ejer skal der altid holdes øje med Gismos ører, så en mulig betændelsestilstand bliver taget i opløbet.
Klar til at komme videre
Gismo er en glad lille fransk bulldog. Den kommer nysgerrigt hen og hilser på alle folk, og fremtiden ser lys ud for den lille hund. Men nu har den også stået på dyreinternatet længe, og for en lille hund, som har brug for nærvær og tæthed, så kan det godt være hårdt.
– Gismo er verdens bedste lille hund. Hun er enormt livsglad, men jeg kan også godt mærke på hende, at hun snart skal videre. Gismo har allerede været på weekend hos en af vores frivillige, og det tog hun super pænt, så nu er hun snart klar til at komme på vores hjemmeside til videreformidling, afslutter Karina Hindborg.
Se mere her
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
I anledning af årets Black Friday omdøber Agria Dyreforsikring dagen til #BlackFurday med en hjertevarm kampagne, der sætter fokus på de sorte hunde og katte, der ofte står bagerst i køen på internaterne.
Engelsk dyreinternat har taget anderledes metoder i brug for at skaffe penge til driften. De har nemlig fået hunde til at male på en ganske særlig måde. På lørdag kan du købe malerierne
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Konkursen kommer nærmere og nærmere for den over 70 år gamle dyreværnsorganisation, der tidligere gik under navnet Dansk Dyreværn Aarhus
Dyreværnet har i den grad været i centrum den seneste tid på grund af hvalpene Alba og Daisy, der er kommet ulovligt til Danmark fra Serbien. Direktør Rikke Christensen-Lee vil bruge situationen til en forenet kamp mod import fra udenlandske hvalpefabrikker
Dansk Folkepartis Karina Due var også på besøg hos Dansk Dyreværn Århus mandag. Vi greb chancen og fik en snak om hendes forslag om at hunde skal kunne bortadopteres, når deres ejere sidder i fængsel
Sidste år bekendtgjorde Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, at han ville lave en smileyordning for erhvervsmæssigt hundehold i stil med den, man kender fra restauranter og pizzeriaer. Ordningen er parat til at træde i kraft i løbet af marts 2018. Her kan du læse, hvad ordningen betyder, og hvilke ændringer, den medfører
Lørdag den 24. og d. 31. august afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i hhv. Kolding og Rødovre
På blot 100 dage har Frynseklinikken haft rigeligt at se til
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Grøntsager kan være et sundt supplement til hundens kost, men hvilke er sikre, og hvilke bør undgås?
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.