Den lille franske bulldog Gismo har haft ondt. Rigtig ondt. Den kom i nødpension på Dansk Dyreværn Aarhus, fordi ejeren var blevet syg. Lille Gismo på 3 år havde hævede betændte ører og sprængte trommehinder. Det var så slemt, at den blev nødt til at få ørerne renset i fuld narkose. Nu ser fremtiden lysere og smertefri ud for Gismo, som snart er klar til at blive videreformidlet til en ny og kærlig familie.
– Gismos sag går fra at være en nødpension til en dyreværnssag, fordi hun har gået med rigtig smertefulde ører så længe, uden at ejer har gjort noget, siger Karina Hindborg, som er en del af hundeteamet på dyreinternatet. Karina er uddannet hundeadfærdstræner og instruktør, og hun har arbejdet hos Dansk Dyreværn Aarhus i over 10 år.
Hunden overdrages til internatet
Da Gismo kommer i nødpension tilbage i september, starter internatet behandlingen. Men hver gang at Gismos ører bliver renset op, så danner der hurtigt voldsomt meget ørevoks igen, og det bekymrer personalet på dyreinternatet.
– Økonomisk bliver det fuldstændig ude af proportioner, hvis hunden skal have renset ører hver måned, og vigtigst af alt, hvad med livskvaliteten for hende. Er det et godt hundeliv for Gismo? spørger Karina Hindborg.
Nødpensionen trækker i langdrag. Gismos ejer kommer ikke og henter den, og til sidst bliver dyreinternatet nødt til at stille hårdt mod hårdt. De sender en skrivelse ud til ejeren, om at hvis hunden ikke bliver hentet inden den dato, så bliver hunden overdraget til Dansk Dyreværn Aarhus. Politiet har også været indover, fordi dyrlægeregningen voksede. Det ender med at Gismo bliver overdraget til dyreinternatet for en måneds tid siden.
Nyt foder er løsningen
Gismo bliver betegnet som en allergihund. I starten fik den dryppet ører to gange om dagen, men nu er de nede på 1 gang om ugen. Desuden får den binyrebarkomon hver dag. Men det er symptombehandling, fastslår Karina Hindborg.
– Vi er gået igang med at arbejde på årsagerne til at hendes ører reagerer, som de gør. Hvad er det i omgivelserne, som fremprovokerer betændelsen? I samarbejde med vores egen dyrlæge kontaktede vi derfor en alternativ behandler. Den nye behandler var overbevist om, at det var foderet, som var årsagen, siger Karina Hindborg.
Derfor er Gismo sat på specialdiæt. Hun skal enten have hjemmelavet foder, eksempelvis kylling, lyst kød, fisk, grøntsager og udkogt ris. Eller så skal hun have noget specielt allergikost. Og ingen godbidder. Denne behandling er internatet begyndt på, og de kan allerede nu mærke en forbedring. Men for den nye ejer skal der altid holdes øje med Gismos ører, så en mulig betændelsestilstand bliver taget i opløbet.
Klar til at komme videre
Gismo er en glad lille fransk bulldog. Den kommer nysgerrigt hen og hilser på alle folk, og fremtiden ser lys ud for den lille hund. Men nu har den også stået på dyreinternatet længe, og for en lille hund, som har brug for nærvær og tæthed, så kan det godt være hårdt.
– Gismo er verdens bedste lille hund. Hun er enormt livsglad, men jeg kan også godt mærke på hende, at hun snart skal videre. Gismo har allerede været på weekend hos en af vores frivillige, og det tog hun super pænt, så nu er hun snart klar til at komme på vores hjemmeside til videreformidling, afslutter Karina Hindborg.
Se mere her
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres.
I weekenden var 133 DKK’s instruktører samlet på Askov Højskole til et par lærerige dage med workshops og foredrag, så de kunne vende endnu klogere hjem til deres hundetræning
På blot 100 dage har Frynseklinikken haft rigeligt at se til
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.
Hunde, der kommer illegalt ind i landet, er et stigende problem og en god forretning. I aften afdækker Kontant på DR1, hvordan den ulovlige import foregår
At spise sin egen afføring, også kaldet koprofagi, er noget nogle hunde gør. Årsagen til denne, for os mennesker noget ulækre vane, er ikke helt opklaret. Et brasiliansk forskerhold har undersøgt det lidt nærmere – og én ting de fandt ud af var, at sandsynligheden for at hunden udfører koprofagi er større hvis hunden bor sammen med en anden hund, der også udfører adfærden
PR- og kommunikationsbureauet, der alene har fokus på virksomheder og aktører, der på den ene eller anden måde har med kæledyr at gøre, har nu indledt et samarbejde, der skal give deres kunder en mulighed for at komme endnu bredere ud med deres kommunikation, brand og budskaber
Ny forskning viser, at man kan bruge såkaldte DNA-markører til at vise om en hund tilhører en forbudt race. Opdagelsen er en stor hjælp for de hundeejere, der ikke kan gøre rede for hundens præcise race
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse