Gismo blev reddet af dyreinternat

14-12-2017 06:28, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den franske bulldog Gismo havde en meget slem ørebætendelse og sprængte trommehinder, da den blev indleveret i nødpension hos Dansk Dyreværn Aarhus. På grund af intensiv pleje har Gismo det bedre i dag og er snart klar til at komme videre

Copyright Ridehesten.com

Den lille franske bulldog Gismo har haft ondt. Rigtig ondt. Den kom i nødpension på Dansk Dyreværn Aarhus, fordi ejeren var blevet syg. Lille Gismo på 3 år havde hævede betændte ører og sprængte trommehinder. Det var så slemt, at den blev nødt til at få ørerne renset i fuld narkose. Nu ser fremtiden lysere og smertefri ud for Gismo, som snart er klar til at blive videreformidlet til en ny og kærlig familie.

– Gismos sag går fra at være en nødpension til en dyreværnssag, fordi hun har gået med rigtig smertefulde ører så længe, uden at ejer har gjort noget, siger Karina Hindborg, som er en del af hundeteamet på dyreinternatet. Karina er uddannet hundeadfærdstræner og instruktør, og hun har arbejdet hos Dansk Dyreværn Aarhus i over 10 år.

Hunden overdrages til internatet
Da Gismo kommer i nødpension tilbage i september, starter internatet behandlingen. Men hver gang at Gismos ører bliver renset op, så danner der hurtigt voldsomt meget ørevoks igen, og det bekymrer personalet på dyreinternatet.

– Økonomisk bliver det fuldstændig ude af proportioner, hvis hunden skal have renset ører hver måned, og vigtigst af alt, hvad med livskvaliteten for hende. Er det et godt hundeliv for Gismo? spørger Karina Hindborg.

Nødpensionen trækker i langdrag. Gismos ejer kommer ikke og henter den, og til sidst bliver dyreinternatet nødt til at stille hårdt mod hårdt. De sender en skrivelse ud til ejeren, om at hvis hunden ikke bliver hentet inden den dato, så bliver hunden overdraget til Dansk Dyreværn Aarhus. Politiet har også været indover, fordi dyrlægeregningen voksede. Det ender med at Gismo bliver overdraget til dyreinternatet for en måneds tid siden.

Copyright Ridehesten.com

Nyt foder er løsningen
Gismo bliver betegnet som en allergihund. I starten fik den dryppet ører to gange om dagen, men nu er de nede på 1 gang om ugen. Desuden får den binyrebarkomon hver dag. Men det er symptombehandling, fastslår Karina Hindborg.

– Vi er gået igang med at arbejde på årsagerne til at hendes ører reagerer, som de gør. Hvad er det i omgivelserne, som fremprovokerer betændelsen? I samarbejde med vores egen dyrlæge kontaktede vi derfor en alternativ behandler. Den nye behandler var overbevist om, at det var foderet, som var årsagen, siger Karina Hindborg.

Derfor er Gismo sat på specialdiæt. Hun skal enten have hjemmelavet foder, eksempelvis kylling, lyst kød, fisk, grøntsager og udkogt ris. Eller så skal hun have noget specielt allergikost. Og ingen godbidder. Denne behandling er internatet begyndt på, og de kan allerede nu mærke en forbedring. Men for den nye ejer skal der altid holdes øje med Gismos ører, så en mulig betændelsestilstand bliver taget i opløbet.

Klar til at komme videre
Gismo er en glad lille fransk bulldog. Den kommer nysgerrigt hen og hilser på alle folk, og fremtiden ser lys ud for den lille hund. Men nu har den også stået på dyreinternatet længe, og for en lille hund, som har brug for nærvær og tæthed, så kan det godt være hårdt.

– Gismo er verdens bedste lille hund. Hun er enormt livsglad, men jeg kan også godt mærke på hende, at hun snart skal videre. Gismo har allerede været på weekend hos en af vores frivillige, og det tog hun super pænt, så nu er hun snart klar til at komme på vores hjemmeside til videreformidling, afslutter Karina Hindborg.

Se mere her

Copyright Ridehesten.com
Gizmo sammen med Maria Granner, som arbejder på Dansk Dyreværn Aarhus .

Læs også

#BlackFurday: dyreinternaternes sorte skygger

21-11-2023 12:48, af Anne Cecilie Sohl

I anledning af årets Black Friday omdøber Agria Dyreforsikring dagen til #BlackFurday med en hjertevarm kampagne, der sætter fokus på de sorte hunde og katte, der ofte står bagerst i køen på internaterne. 

Hundekunst på auktion

11-08-2021 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Engelsk dyreinternat har taget anderledes metoder i brug for at skaffe penge til driften. De har nemlig fået hunde til at male på en ganske særlig måde. På lørdag kan du købe malerierne

14-årig samler 40.000 kroner ind til dyreinternat

17-11-2020 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Johanne Skriver har været frivillig på Nordjyllands Internat siden hun var 9 år gammel. Da hun blev konfirmeret i efteråret, valgte Johanne Skriver at donere en del af sine konfirmationspenge og samtidig starte en indsamling. Hun har nu samlet 40.000 kr. ind

USA: Hund bringer lykke i livet for 104-årig

23-05-2018 14:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hele sit liv har Milt Lessner haft hund. Da han mistede sin kone, mistede han også sine hunde. Nu har han adopteret en ældre hund, og han er lykkelig

På tur med Dyreværnet

23-05-2018 08:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste uge var hunden.dk på tur med Dyreværnets dyreambulance. Det blev en tur, som bød på alt fra en mistænkelig anmeldelse til tynde hunde og en psykisk syg hundeejer. 

Hvorfor har nogle hunde hængeører?

16-10-2021 09:00, af Astrid Gerd Holtet

Selvom hunde og ulve er i familie med hinanden, ligner de på mange punkter ikke længere hinanden – hængeører, pletter og krøllet pels er eksempelvis ikke noget der ses hos den vilde ulv. Men hvorfor har hundene fået disse særlige træk?

 

Farvel til Dansk Dyreværn Aarhus

21-01-2020 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets

Færre dyreværnssager bekymrer Dyrenes Beskyttelse

24-04-2020 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød

Dagens Læserfoto

12-11-2020 20:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Hver måned får vi indsendt så mange flotte fotos fra jer læsere, at det er synd og skam, at kun tre bliver vist i bladet. Derfor indfører vi nu Dagens Læserfoto på hunden.dk, hvor vi dagligt lægger et af de billeder, vi har fået tilsendt ud på nettet

 

Dyreværnet reddede Tøsen i sidste øjeblik

05-07-2019 08:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da niårige Tøsens ejer gik bort, var der ingen til at tage sig af den efterladte skønne hund. Så tog Dyreværnets personale affære

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.