Den lille franske bulldog Gismo har haft ondt. Rigtig ondt. Den kom i nødpension på Dansk Dyreværn Aarhus, fordi ejeren var blevet syg. Lille Gismo på 3 år havde hævede betændte ører og sprængte trommehinder. Det var så slemt, at den blev nødt til at få ørerne renset i fuld narkose. Nu ser fremtiden lysere og smertefri ud for Gismo, som snart er klar til at blive videreformidlet til en ny og kærlig familie.
– Gismos sag går fra at være en nødpension til en dyreværnssag, fordi hun har gået med rigtig smertefulde ører så længe, uden at ejer har gjort noget, siger Karina Hindborg, som er en del af hundeteamet på dyreinternatet. Karina er uddannet hundeadfærdstræner og instruktør, og hun har arbejdet hos Dansk Dyreværn Aarhus i over 10 år.
Hunden overdrages til internatet
Da Gismo kommer i nødpension tilbage i september, starter internatet behandlingen. Men hver gang at Gismos ører bliver renset op, så danner der hurtigt voldsomt meget ørevoks igen, og det bekymrer personalet på dyreinternatet.
– Økonomisk bliver det fuldstændig ude af proportioner, hvis hunden skal have renset ører hver måned, og vigtigst af alt, hvad med livskvaliteten for hende. Er det et godt hundeliv for Gismo? spørger Karina Hindborg.
Nødpensionen trækker i langdrag. Gismos ejer kommer ikke og henter den, og til sidst bliver dyreinternatet nødt til at stille hårdt mod hårdt. De sender en skrivelse ud til ejeren, om at hvis hunden ikke bliver hentet inden den dato, så bliver hunden overdraget til Dansk Dyreværn Aarhus. Politiet har også været indover, fordi dyrlægeregningen voksede. Det ender med at Gismo bliver overdraget til dyreinternatet for en måneds tid siden.
Nyt foder er løsningen
Gismo bliver betegnet som en allergihund. I starten fik den dryppet ører to gange om dagen, men nu er de nede på 1 gang om ugen. Desuden får den binyrebarkomon hver dag. Men det er symptombehandling, fastslår Karina Hindborg.
– Vi er gået igang med at arbejde på årsagerne til at hendes ører reagerer, som de gør. Hvad er det i omgivelserne, som fremprovokerer betændelsen? I samarbejde med vores egen dyrlæge kontaktede vi derfor en alternativ behandler. Den nye behandler var overbevist om, at det var foderet, som var årsagen, siger Karina Hindborg.
Derfor er Gismo sat på specialdiæt. Hun skal enten have hjemmelavet foder, eksempelvis kylling, lyst kød, fisk, grøntsager og udkogt ris. Eller så skal hun have noget specielt allergikost. Og ingen godbidder. Denne behandling er internatet begyndt på, og de kan allerede nu mærke en forbedring. Men for den nye ejer skal der altid holdes øje med Gismos ører, så en mulig betændelsestilstand bliver taget i opløbet.
Klar til at komme videre
Gismo er en glad lille fransk bulldog. Den kommer nysgerrigt hen og hilser på alle folk, og fremtiden ser lys ud for den lille hund. Men nu har den også stået på dyreinternatet længe, og for en lille hund, som har brug for nærvær og tæthed, så kan det godt være hårdt.
– Gismo er verdens bedste lille hund. Hun er enormt livsglad, men jeg kan også godt mærke på hende, at hun snart skal videre. Gismo har allerede været på weekend hos en af vores frivillige, og det tog hun super pænt, så nu er hun snart klar til at komme på vores hjemmeside til videreformidling, afslutter Karina Hindborg.
Se mere her
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres.
Denne uge er fredagsquizzen lidt anderledes. Du får billedet af en hund og skal svare på, hvilken FCI-gruppe den tilhører. God fornøjelse
I Sverige oplever man et boom i ulovlig import af hunde. I Danmark er to større sager på vej i retten
Mens Folketinget beder frisører og andre om at lukke, er der ikke nogen regler for dyrlæger. Derfor opfordrer dyrlægerne Den Danske Dyrlægeforening om at komme med en klar udmelding
Dyreværnet har skrevet en af disse nyheder, der skærer langt ind i hjertet. Heldigvis ser den ud til at ende godt
Politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed i Nordjylland har siden opstarten 1. juli 2019 arbejdet målrettet med at finde og tage hånd om bl.a. ulovlig handel med hunde. Den første sag er nu afgjort med bøder på i alt 35.000 kroner
Mens der er godt gang i hvalpesalget over hele landet, så kniber det med at komme af med dyrene for Dyreværnet i Kolding
På mandag kører Dyreværnets Frynseklinik 2 sin første tur ud for at hjælpe dyr, hvis ejere ikke har råd til at tage til dyrlæge
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Da jeg mistede min hund, Kimba, forventede jeg støtte fra min familie. I stedet blev jeg mødt med reaktioner, der forværrede min sorg.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Harris Jensen, hans hustru og deres engelske setter Bob nød fire dage i Rold Skov og den særlige stemning på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Dyreværnet og Dansk Kennel Klub vinder banebrydende sag i retten
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.
Det danske landshold levede op til forventningerne ved FCI IGP FH verdensmesterskabet i spor i Østrig. Liselotte Nielsen sikrede sølvmedalje med schæferen Hesselballe Goa, debutanten Doris Bønnerup og border collien Tjep imponerede i deres første VM, og holdet sluttede samlet lige uden for podiet.