Du kender det sikkert godt. Efter en lang dag på arbejdet, og et efterår, der viser sig gennem vinduet som en stormende og regnende omgang. Sofaen trækker umanerligt hårdt i den nederste del af din ryg, og selvom hundesnoren hænger og blafrer lystigt på knagen, bestemmer du dig for, at lige præcis denne dag, kan hunden godt undvære at komme ud på en af de længere gåture.
Næste morgen, når du vågner, svømmer dine hjemmesko i perlende frisk hundetis, og hunden ligger i hjørnet og skuler over mod dig.
Du konkluderer, at det må være hundens hævn over gårsdagens korte gåtur, men er det nu i virkeligheden også det?
Det har man forsøgt at finde ud af på hjemmesiden dogvills.com.
Her er svaret et klart og rungende nej.
For mens en hund godt kan blive glad for at gå en tur, trist over at miste og jaloux over at blive ignoreret, så er der, ifølge artiklen, stor forskel på hunde og mennesker, når det handler om vrede.
En hund kan blive sur, hvis et barn trækker den i halen, men den bliver ikke sur på barnet. Den bliver bare sur over at blive trukket i halen, fordi det er ubehageligt og måske gør ondt.
Vi mennesker er eksperter i at gå og være sure på andre mennesker over et eller andet i lang tid. Men det kan en hund ikke. En hund er kun sur så længe, det den er sur over foregår.
Mennesker har det med at give hunden menneskelige træk, og derfor tror vi også, det er hævn, når hunden eksempelvis roder i stuen eller tisser i skoene. Men det er udtryk for noget helt andet. Det kan være, hunden keder sig, eller hvis den pludselig begynder at tisse rundt omkring, kan den være syg.
At vi tror, at hunden hævner sig over en for kort gåtur, er udtryk for vores egen dårlige samvittighed, skriver de i artiklen.
Hvad mener du? Kan en hund være sur på sine mennesker?
En hundeejer fra Jammerbugt kommune er nu dømt til at betale en bøde på 10.000 kroner for at have holdt et større antal hunde under uforsvarlige forhold. Sagen er efterforsket af politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed
I et nyt skovområde nær Assens på Fyn åbner lågerne nu til hundeskov nummer 250. Her er både fri leg og gode forhold for hunde og deres tobenede venner
Nyt studie fra University of Lincoln viser, at brugen af feromoner sænker mængden af negative interaktioner mellem hunde og katte i hjem med begge slags dyr
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet