Er din hund sur på dig

11-05-2022 08:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kan en hund egentlig være sur på sin ejer i længere tid og hævne sig over en manglende gåtur eller for få godbidder. Nej, mener amerikaner. Hvad tror du?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Du kender det sikkert godt. Efter en lang dag på arbejdet, og et efterår, der viser sig gennem vinduet som en stormende og regnende omgang. Sofaen trækker umanerligt hårdt i den nederste del af din ryg, og selvom hundesnoren hænger og blafrer lystigt på knagen, bestemmer du dig for, at lige præcis denne dag, kan hunden godt undvære at komme ud på en af de længere gåture.

Næste morgen, når du vågner, svømmer dine hjemmesko i perlende frisk hundetis, og hunden ligger i hjørnet og skuler over mod dig.

Du konkluderer, at det må være hundens hævn over gårsdagens korte gåtur, men er det nu i virkeligheden også det?

Det har man forsøgt at finde ud af på hjemmesiden dogvills.com.

Her er svaret et klart og rungende nej.

For mens en hund godt kan blive glad for at gå en tur, trist over at miste og jaloux over at blive ignoreret, så er der, ifølge artiklen, stor forskel på hunde og mennesker, når det handler om vrede.

En hund kan blive sur, hvis et barn trækker den i halen, men den bliver ikke sur på barnet. Den bliver bare sur over at blive trukket i halen, fordi det er ubehageligt og måske gør ondt.

Vi mennesker er eksperter i at gå og være sure på andre mennesker over et eller andet i lang tid. Men det kan en hund ikke. En hund er kun sur så længe, det den er sur over foregår.

Mennesker har det med at give hunden menneskelige træk, og derfor tror vi også, det er hævn, når hunden eksempelvis roder i stuen eller tisser i skoene. Men det er udtryk for noget helt andet. Det kan være, hunden keder sig, eller hvis den pludselig begynder at tisse rundt omkring, kan den være syg.  

At vi tror, at hunden hævner sig over en for kort gåtur, er udtryk for vores egen dårlige samvittighed, skriver de i artiklen.

Hvad mener du? Kan en hund være sur på sine mennesker?

 

Læs også

Hundens stressniveau påvirkes af forholdet til ejeren

12-05-2021 14:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny svensk forskning peger på, at ejerens personlighed og forhold til hunden påvirker hundens stressniveau

Prins Charles og hertuginde Camilla har adopteret herreløs hvalp

05-10-2012 13:13, af Tine Luther
For en måneds tid siden blev en lille jack russell–hvalp efterladt i en park. I dag bor den under fornemme forhold – den er nemlig blevet royal!

Hunde mod mobning

20-03-2012 13:38, af Tine Luther
Hunde kan være en meget positiv gevinst i forhold til mobning i skolen.

Tjek hvalpen, før du køber den

05-07-2012 08:19, af Maja Golles
Et stigende antal hundehvalpe kommer illegalt over grænsen. Det er der mange problemer med – især i forhold til sygdomme og dyrevelfærd. Derfor har Fødevarestyrelsen, Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening indgået et samarbejde om at bekæmpe ulovlig import af hundehvalpe

Hundes og børns forhold til voksne

31-07-2013 11:42, af Tine Luther
Forskere ved det veterinærmedicinske universitet i Wien fastslår, at hundens forhold til sin ejer på en række punkter kan sammenlignes med forholdet mellem små børn og deres forældre. Både børn og hunde ser op til deres forældre/ejere.

Hundeejerens forhold til motion påvirker hundens sundhed

31-07-2022 09:40, af Astrid Gerd Holtet

Gennem en stor spørgeskemaundersøgelse, har hollandske og thailandske forskere forsøgt at blive klogere på fedme hos hunde – og de fandt blandt at hvis ejeren ikke dyrker motion, har hunden en væsentlig større risiko for at blive overvægtig

Feromoner giver bedre forhold mellem hunde og katte

11-08-2020 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt studie fra University of Lincoln viser, at brugen af feromoner sænker mængden af negative interaktioner mellem hunde og katte i hjem med begge slags dyr

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.