Du kender det sikkert godt. Efter en lang dag på arbejdet, og et efterår, der viser sig gennem vinduet som en stormende og regnende omgang. Sofaen trækker umanerligt hårdt i den nederste del af din ryg, og selvom hundesnoren hænger og blafrer lystigt på knagen, bestemmer du dig for, at lige præcis denne dag, kan hunden godt undvære at komme ud på en af de længere gåture.
Næste morgen, når du vågner, svømmer dine hjemmesko i perlende frisk hundetis, og hunden ligger i hjørnet og skuler over mod dig.
Du konkluderer, at det må være hundens hævn over gårsdagens korte gåtur, men er det nu i virkeligheden også det?
Det har man forsøgt at finde ud af på hjemmesiden dogvills.com.
Her er svaret et klart og rungende nej.
For mens en hund godt kan blive glad for at gå en tur, trist over at miste og jaloux over at blive ignoreret, så er der, ifølge artiklen, stor forskel på hunde og mennesker, når det handler om vrede.
En hund kan blive sur, hvis et barn trækker den i halen, men den bliver ikke sur på barnet. Den bliver bare sur over at blive trukket i halen, fordi det er ubehageligt og måske gør ondt.
Vi mennesker er eksperter i at gå og være sure på andre mennesker over et eller andet i lang tid. Men det kan en hund ikke. En hund er kun sur så længe, det den er sur over foregår.
Mennesker har det med at give hunden menneskelige træk, og derfor tror vi også, det er hævn, når hunden eksempelvis roder i stuen eller tisser i skoene. Men det er udtryk for noget helt andet. Det kan være, hunden keder sig, eller hvis den pludselig begynder at tisse rundt omkring, kan den være syg.
At vi tror, at hunden hævner sig over en for kort gåtur, er udtryk for vores egen dårlige samvittighed, skriver de i artiklen.
Hvad mener du? Kan en hund være sur på sine mennesker?
Vil du vide mere om hundeejeres følelsesmæssige forhold til deres hvalp eller seniorhund? Eller er du nysgerrig efter, hvorvidt størrelsen på et kuld hvalpe kan være en indikation på racens sundhed? Agrias Forskningsfond har givet ti nye forskningsprojekter støtte for 2024, der finder svar på blandt andet disse spørgsmål.
En hundeejer fra Jammerbugt kommune er nu dømt til at betale en bøde på 10.000 kroner for at have holdt et større antal hunde under uforsvarlige forhold. Sagen er efterforsket af politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed
De fleste gør det af et godt hjerte, men ifølge dyrlæge Henriette Medom Marqvorsen bør man ikke købe hunde i 3. lande for at redde dem fra en ond skæbne
Ny forskning peger på, at hundens evner til at følge menneskers evner ligger i generne
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.