- Vi har set grelle overtrædelser af dyreværnsloven, og vi støder ofte på importerede hunde, der enten er direkte syge eller som ikke har de nødvendige vaccinationer. Sådan siger formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, Karina Ryborg. Ofte taget for tidligt fra moderen Ofte kommer hundene fra Østeuropa pakket bag i en varebil. Sommetider er de mindre end otte uger gamle og således taget for tidligt fra moderen. Ikke sjældent har de falske papirer eller slet ingen papirer. Man kan ikke være sikker på, at de er vaccineret efter reglerne, og selv om de skulle være chipmærkede, kan det være vanskeligt at udlede noget om deres herkomst ud fra det. Vi skal have fat i køberne Myndighederne er opmærksomme på problemet og fanger også jævnligt illegale transporter. Det resulterer normalt i, at hundene straks bliver aflivet, og at smugleren får en bøde. - Skal vi problemet til livs, så må vi have fat i aftagerne af hundene. Altså de danskere, der køber hundene fra de udenlandske leverandører, fastslår Karina Ryborg. Tjekpunkter Hundene sælges normalt via annoncer på nettet. Der er en række forhold, man som hundekøber kan gøre for at sikre sig mod, at ens kommende hund ikke er indført i landet på ulovlig vis: • Hunden skal være chipmærket inden den er otte uger. Begynder chipkoden med andet end 208, så er hunden med garanti ikke dansk. (Chipkoden er ikke synlig, men kan findes med en scanner) • Acceptér kun de originale papirer – aldrig fotokopier • Tjek, at hundens id svarer til oplysningerne i de medfølgende dokumenter (stambog, vaccinationsattester, dyrepas mv.) • Søg hjælp hos din dyrlæge, hvis du er det mindste i tvivl. Køberens risiko ved at købe en ulovligt importeret hund er, at den måske får adfærdsmæssige problemer, og at den kan blive syg, fordi den ikke er vaccineret (korrekt). Hunden kan bære på stærkt smitsomme sygdomme, der også kan smitte andre hunde og gøre dem uhelbredeligt syge. tjekhvalpen.dk Fødevarestyrelsen, Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening står bag hjemmesiden tjekhvalpen.dk. Her findes mange gode råd. Blandt andet hvad man skal tjekke, inden hundehvalpen købes. Som led i kampagnen uddeles Go Cards på landets caféer. Desuden er der indgået aftale med Den Blå Avis, Gul og Gratis, Gipote.dk samt Hundegalleriet om, at disse hjemmesider sætter fokus på ulovligt importerede hunde. Se mere om kampagnen via linket under billedet til højre.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.