Dyrlægeskræk

02-03-2021 08:14, af Astrid Gerd Holtet

Fem gode råd til hvordan du håndterer dyrlægeskræk hos din hund

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mange hunde udvikler problemer med angst for dyrlæger. En dyreklinik kan være et travlt sted med mange fremmede lugte og lyde, fremmede mennesker og fremmede dyr. Derudover oplever mange hunde, at et besøg hos dyrlægen medfører ubehagelige ting, som at blive undersøgt af en fremmed eller stukket i. Disse oplevelser kan sætte sig som dårlige minder, som hunden husker næste gang den skal til dyrlægen.

Har din hund udviklet angst for dyrlæger, er der heldigvis meget du kan gøre for at hjælpe den igennem dyrlægebesøget.

Fem gode råd til et behageligt dyrlægebesøg

1. Fortæl personalet om problemet

Fortæl personalet om din hunds angst, når du bestiller tiden. Dermed kan de forberede sig på jeres ankomst, og tage hensyn når I kommer til konsultationen.

2. Giv din hund en hjælpende hånd

Det findes forskellige måder du kan hjælpe din hund på, inden den ankommer til dyrlægen. Der findes blandt andet kosttilskud eller feromonprodukter, der kan virke angstdæmpende, og som med fordel kan gives inden et dyrlægebesøg. Hos hunde med særlig udtalt angst, kan dyrlægen vælge at give noget beroligende medicin inden konsultationen, så hunden lettere kan slappe af.

3. Spring venteværelset over

Venteværelser kan være travle steder med mange mennesker og mange dyr. Er din hund tryg ved at ligge i bilen, kan det i mange tilfælde være bedre at lade hunden være i bilen, og blot selv melde jeres ankomst i receptionen. Når dyrlægen er klar, kan du gå ud og hente din hund, og direkte ind i konsultationsrummet.

4. Godbidder, godbidder og flere godbidder

Medbring en masse gode godbidder, som din hund kan få mens den er på klinikken. Godbidderne er med til at gøre oplevelsen sjovere, og kan virke stressdæmpende. Har du fået besked på at din hund skal være fastet ved ankomst, bør du dog vente med godbidderne.

5. Forebyg med gode oplevelser

Hvis hundens første oplevelser hos dyrlægen er gode og sjove, så er risikoen for at hunden udvikler angstproblemer efter mindre gode oplevelser senere hen, væsentligt mindre. Det er derfor en god idé at komme på besøg hos dyrlægen uden at der skal foretages noget potentielt ubehageligt. Lad i stedet hunden opleve at dyrlægeklinikken er et sted fyldt med klap, leg og godbidder.

/Astrid Holtet, dyrlæge

Læs også

Nye regler på DKK udstillinger træder i kraft 1. januar 2025

28-12-2024 16:16, af Cecilie Friis Amstrup

Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.

“Jeg er bekymret for min hvalps nisser”

20-12-2024 16:32, af Anne Egede

Sådan var der en, som indledte en besked til mig på messenger. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg umiddelbart var en smule mystificeret – en hvalps nisser? Men, hey, nu er det jo december, og dermed højsæson for nisser, så hvorfor ikke?

Ny æra for hundeavl skal skabe bedre rammer for sundhed og velfærd

20-12-2024 15:16, af Cecilie Friis Amstrup

Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Pas på din hund i sommervarmen

08-07-2022 08:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer og for meget aktivitet være en farlig kombination for hunde, som har sværere ved at regulere varmen end mennesker. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du beskytter din hund mod sommervarmen, lyder det fra dyrlæge hos AniCura, der er en af landets største grupper af dyrehospitaler

Åbent hus hos Dyreværnet

23-08-2018 15:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På søndag afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i Kolding fra 12.30 - 16.30. Det er gratis at komme på besøg

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

Dyrlægens råd: Sådan rejser du trygt på ferie med dit kæledyr

09-06-2023 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet populært at medbringe kæledyr på ferier, viser tendensen hos en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura. I den forbindelse er det vigtigt at få vaccineret sin hund i god tid, ligesom der også er flere retningslinjer og rejsekrav, kæledyrsejere bør undersøge grundigt inden afrejse, lyder anbefalingen

Højsæson for tordenvejr: Sådan hjælper du bedst din hund gennem bragene

27-06-2023 08:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren er højsæson for tordenvejr i Danmark, og det kan især være en skræmmende periode for menneskets bedste ven, som ofte lider, når de høje tordenbrag lyder. Heldigvis er der ifølge dyrlæge hos AniCura, Pernille Hansen, flere tiltag, som kan være med til at skabe tryghed for hunden i tordenvejret

BLOG: Zoneterapi hjalp Malou med øreproblemer, stivhed og smerter

04-12-2020 12:14, af Vivian Birlie

På min uddannelse til hunde-zoneterapeut dukker der ofte interessante historier op som fx denne her om Malou. Jeg har netop afholdt mundtlig eksamen, hvor de studerende bl.a. skal præsentere en eksamenscase. Denne case beskriver et zoneterapiforløb med en hund med problemer, og de overvejelser den studerende har gjort sig, og hvordan de enkelte typisk 6-8 sessions med zoneterapi er forløbet.  Censor, dyrlæge Katrine Boel, og jeg blev præsenteret for casen om Malou, som ejes af Janni Jensen fra Djursland

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Nye regler på DKK udstillinger træder i kraft 1. januar 2025

28-12-2024 16:16, af Cecilie Friis Amstrup

Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Flere Chrisco-produkter tilbagetrækkes og underleverandør opsagt

20-12-2024 07:35, af Cecilie Friis Amstrup

Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Må min hund spise banan?

15-08-2017 17:18, af Anne Ekenberg

Bananen med sin smukke gule farve indbyder i høj grad til at blive spist. Rå oven på ymer, som tørret snack lørdag aften eller i en banankage. VI elsker banan, men er den også en sund frugt for vores hunde?