Dyrlægeskræk

02-03-2021 08:14, af Astrid Gerd Holtet

Fem gode råd til hvordan du håndterer dyrlægeskræk hos din hund

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mange hunde udvikler problemer med angst for dyrlæger. En dyreklinik kan være et travlt sted med mange fremmede lugte og lyde, fremmede mennesker og fremmede dyr. Derudover oplever mange hunde, at et besøg hos dyrlægen medfører ubehagelige ting, som at blive undersøgt af en fremmed eller stukket i. Disse oplevelser kan sætte sig som dårlige minder, som hunden husker næste gang den skal til dyrlægen.

Har din hund udviklet angst for dyrlæger, er der heldigvis meget du kan gøre for at hjælpe den igennem dyrlægebesøget.

Fem gode råd til et behageligt dyrlægebesøg

1. Fortæl personalet om problemet

Fortæl personalet om din hunds angst, når du bestiller tiden. Dermed kan de forberede sig på jeres ankomst, og tage hensyn når I kommer til konsultationen.

2. Giv din hund en hjælpende hånd

Det findes forskellige måder du kan hjælpe din hund på, inden den ankommer til dyrlægen. Der findes blandt andet kosttilskud eller feromonprodukter, der kan virke angstdæmpende, og som med fordel kan gives inden et dyrlægebesøg. Hos hunde med særlig udtalt angst, kan dyrlægen vælge at give noget beroligende medicin inden konsultationen, så hunden lettere kan slappe af.

3. Spring venteværelset over

Venteværelser kan være travle steder med mange mennesker og mange dyr. Er din hund tryg ved at ligge i bilen, kan det i mange tilfælde være bedre at lade hunden være i bilen, og blot selv melde jeres ankomst i receptionen. Når dyrlægen er klar, kan du gå ud og hente din hund, og direkte ind i konsultationsrummet.

4. Godbidder, godbidder og flere godbidder

Medbring en masse gode godbidder, som din hund kan få mens den er på klinikken. Godbidderne er med til at gøre oplevelsen sjovere, og kan virke stressdæmpende. Har du fået besked på at din hund skal være fastet ved ankomst, bør du dog vente med godbidderne.

5. Forebyg med gode oplevelser

Hvis hundens første oplevelser hos dyrlægen er gode og sjove, så er risikoen for at hunden udvikler angstproblemer efter mindre gode oplevelser senere hen, væsentligt mindre. Det er derfor en god idé at komme på besøg hos dyrlægen uden at der skal foretages noget potentielt ubehageligt. Lad i stedet hunden opleve at dyrlægeklinikken er et sted fyldt med klap, leg og godbidder.

/Astrid Holtet, dyrlæge

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

06-07-2024 14:10, af Anne Cecilie Sohl

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

Dyrlægen anbefaler: Sådan forebygger du nytårsangst hos hunde

25-12-2022 10:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nytårsaften kan være en utryg og ubehagelig aften for menneskets bedste ven, som ofte lider, når raketterne fyrres af til midnat. Heldigvis er der ifølge dyrlæge Hanne Friis flere tiltag, som kan være med til at gøre aftenen til en bedre oplevelse for hunde

Luftrørskollaps

13-10-2022 08:00, af Astrid Holtet

Tør hoste, der kommer når hunden er ophidset, kan være tegn på luftrørskollaps

Hjemløse sætter hunden først

04-12-2017 21:08, af Marie Helene Rigård Rohleder

Hjemløsedyrlægerne hjælper de hjemløses hunde i København. Et frivilligt arbejde hvor de møder en masse sunde hunde og taknemlige hundeejere 

Wobbler Syndrom

26-07-2022 09:20, af Astrid Holtet

Vækstforstyrrelse, der give en ustabilitet i nakkehvirvlerne, kan skabe store problemer for hunden

Meningitis - betændelse i hjernehinderne

29-07-2022 09:28, af Astrid Holtet

Hjernehindebetændelse - eller meningitis - er en alvorlig sygdom hos hunde forbundet med smerte og stivhed i ryg og nakke. Der findes flere forskellige årsager til betændelsen - og vi ser lidt nærmere på hvad der sker, når hunden bliver syg

Militærhund fik guldtand

14-11-2019 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag skulle dyrlæge Torben Lindbjerg sætte en guldkrone på en af forsvarets hunde. Her kan du se, hvordan det gik

Titertest – hvad er det?

13-08-2018 08:20, af Astrid Holtet

Titertest tilbydes hos flere og flere dyrlæger rundt omkring i landet – men hvad måler de egentlig?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.