Mange hunde udvikler problemer med angst for dyrlæger. En dyreklinik kan være et travlt sted med mange fremmede lugte og lyde, fremmede mennesker og fremmede dyr. Derudover oplever mange hunde, at et besøg hos dyrlægen medfører ubehagelige ting, som at blive undersøgt af en fremmed eller stukket i. Disse oplevelser kan sætte sig som dårlige minder, som hunden husker næste gang den skal til dyrlægen.
Har din hund udviklet angst for dyrlæger, er der heldigvis meget du kan gøre for at hjælpe den igennem dyrlægebesøget.
Fem gode råd til et behageligt dyrlægebesøg
1. Fortæl personalet om problemet
Fortæl personalet om din hunds angst, når du bestiller tiden. Dermed kan de forberede sig på jeres ankomst, og tage hensyn når I kommer til konsultationen.
2. Giv din hund en hjælpende hånd
Det findes forskellige måder du kan hjælpe din hund på, inden den ankommer til dyrlægen. Der findes blandt andet kosttilskud eller feromonprodukter, der kan virke angstdæmpende, og som med fordel kan gives inden et dyrlægebesøg. Hos hunde med særlig udtalt angst, kan dyrlægen vælge at give noget beroligende medicin inden konsultationen, så hunden lettere kan slappe af.
3. Spring venteværelset over
Venteværelser kan være travle steder med mange mennesker og mange dyr. Er din hund tryg ved at ligge i bilen, kan det i mange tilfælde være bedre at lade hunden være i bilen, og blot selv melde jeres ankomst i receptionen. Når dyrlægen er klar, kan du gå ud og hente din hund, og direkte ind i konsultationsrummet.
4. Godbidder, godbidder og flere godbidder
Medbring en masse gode godbidder, som din hund kan få mens den er på klinikken. Godbidderne er med til at gøre oplevelsen sjovere, og kan virke stressdæmpende. Har du fået besked på at din hund skal være fastet ved ankomst, bør du dog vente med godbidderne.
5. Forebyg med gode oplevelser
Hvis hundens første oplevelser hos dyrlægen er gode og sjove, så er risikoen for at hunden udvikler angstproblemer efter mindre gode oplevelser senere hen, væsentligt mindre. Det er derfor en god idé at komme på besøg hos dyrlægen uden at der skal foretages noget potentielt ubehageligt. Lad i stedet hunden opleve at dyrlægeklinikken er et sted fyldt med klap, leg og godbidder.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
Som lørdagens sidste oplæg på DKK’s inspirationsdage fortalte Jens Glavind og DKK’s dyrlæge Helle Friis Proschowsky om megatrends
I Spanielbogen giver dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen 4 gode tips til, hvordan man kan holde øje med hundens sundhed
Dyrlægebesøg kan være en stressende oplevelse for mange hunde, men heldigvis kan du gøre en del for at hjælpe din hund
De fleste gør det af et godt hjerte, men ifølge dyrlæge Henriette Medom Marqvorsen bør man ikke købe hunde i 3. lande for at redde dem fra en ond skæbne
Tør hoste, der kommer når hunden er ophidset, kan være tegn på luftrørskollaps
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Korrekt forebyggelse kan mindske risikoen for sygdom hos din hund. Derfor er det en god ide, med jævne mellemrum, at tage hunden med til sundhedseftersyn hos dyrlægen
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse