Fra d. 22-24 september skal 48 hundeførere med hunde dyste om at blive Danmarks bedste politihund ved Danmarks Politihundeforenings årlige og traditionsrige DM. I år afholdes arrangementet i Randers.
– Det er igennem den årlige DM-weekend, at vi samles i foreningen. Vores forening er meget spredt med 51 lokalforeninger over hele landet. Der er folk fra foreningen, som kun ser hinanden til DM, så der er altid stor gensynsglæde og en god fællesskabsfølelse i DM-weekenden, siger Vivi Hermansen, stævneleder.
Svær og individuel sport
Den over 100 år gamle forening kårer Danmarksmestrene efter et traditionsrigt program bestående af 11 øvelser med varierende sværhedsgrad, som alle hundene skal igennem.
Øvelse 1-6 er lydighedsøvelser. Eksempelvis skal hunden give hals på kommando, springe over et halvanden meter højt hegn og afdække i et varierende tidsrum. Øvelse 6 handler om, at hunden skal løbe pænt ved siden af sin cyklende hundefører. En øvelse der stammer fra dengang politiet cyklede rundt med hunde.
Øvelse 7,8 og 9 er gerningssted, spor og afsøgning. Her skal hunden eksempelvis finde nedgravede genstande, som kun er 2 cm store på det opsatte gerningssted. De to sidste øvelser, nummer 10 og 11, er særligt publikumsvenlige. Her skal hunden eftersætte og fange en forbryder, så hundeføren kan “anholde” den stakkels person.
Der bliver kåret en Danmarksmester i tre forskellige klasser: Patrulje-, Kriminal- og Vinderklassen. Både civile hundefører og tjenestehundefører, altså politibetjente, kan deltage. I år er der 48 deltagende hundeførere med hund. For at få lov til at stille op i de tre konkurrenceklasser skal man først igennem foreningens nåleøje, hvor man starter med at opnå en kåring, hvor man skal bestå politiets mønstringsprøve eller en tilsvarende prøve. Så starter hund og hundefører i unghundeklassen og arbejder derefter videre på at opbygge nok point, til at rykke op til patruljeklassen.
Fest og glade dage
Alle weekendens øvelser kræver store arealer og mange mennesker, så foreningen har lånt marker og skove fra de lokale godser udenfor Randers. Det kræver utrolig mange frivillige hænder at stable sådan et arrangement på benene, specielt fordi weekenden, traditionen tro, er proppet med fest og forplejning
-Der er rigtig meget forplejning og festivitas igennem hele weekenden. Fredag aften er der kammeratskabsaften, lørdag aften er der middag med helstegt pattegris, og søndag aften, efter vinderne er blevet kåret, er der gallamiddag med taler. Det er en lang tradition, at sådan skal DM være, siger Vivi Hermansen, stævneleder.
Vivi Hermansen gør det klart, at det er et meget publikumsvenligt arrangement, hvor du kan opleve de forskellige øvelser på ganske nært hold.
-Vi har valgt at sige, at det skal være en intim plads. Lydighedsøvelserne og øvelse 11 foregår på pladsen, tæt op ad telte og stande. Det bliver tætpakket og publikumsvenligt. Der er også boder med mad og drikkevarer, og stande med hundeudstyr fra vores sponsorer, siger Vivi Hermansen.
Søndag eftermiddag kåres de tre Danmarksmestre, og så er tiden inde til endnu en tradition: Det kolde gys.
– Alle vinderne bliver smidt i et stort bassin, som vi har lånt af beredskabet, med iskoldt vand. Det er en tradition. Normalt er det kun hundeførerne, men på mystisk vis så lander hundene også tit deroppe, siger Vivi Hermansen, stævneleder.
Linn K. Øverland og hendes korthåret hønsehund Quattro har vundet begge forårets DM-titler i scooter 1 – en trækhundedisciplin hvor samarbejde, udholdenhed og fart går op i en højere enhed.
Sæt kryds i kalenderen den 23. marts 2025, hvor DIRTY PAWS - Løbeklub for hund og ejer inviterer til Danmarksmesterskaberne i canicross, bike- og scooterjoring. Stævnet afholdes i smukke Tisvilde Hegn under Dansk Canicross Forbund og lover en dag fyldt med fart, hundeglæde og fællesskab.
Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.
Det lykkedes ikke for en røver at undslippe politiets hunde, selvom han havde valgt et gemmested, der havde fået ham til at vinde enhver udgave af barndommens gemmeleg
Tre dygtige politihunde hjalp onsdag aften med at opsnuse ulovlige euforiserende stoffer i en målrettet indsats mod narkohandel på gadeplan i Farum.
Michael Bejder fik onsdag sin drøm opfyldt - nemlig en dag med politihunde. Han så først, hvordan Syd- og Sønderjyllands Politis narkohunde arbejder, og dernæst var han med til hundetræning i skoven.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.