Politihunde holdt fri – civil hund løste opgaven

22-10-2013 11:40, af Tine Luther
Lørdag formiddag var der ingen hundepatrulje på vagt i Frederikshavn. Heldigvis kunne en civil hund påtage sig opgaven med at opspore både brækjern og tyvekoster efter et indbrud.
Copyright Ridehesten.com
Takket være en civil schæferhund er der fundet koster og brækjern med dna efter et indbrud i Nordjylland. En pågrebet mand er nu varetægtsfængslet. (Modelfoto: Shutterstock)

I efterårsferien var familien Schepler, Lerstien i Kilden ved Frederikshavn, på ferie i Berlin. Under ferien blev der begået indbrud i deres hus, og der blev stjålet mange effekter, bl.a. smykker, computere, sølvtøj og møbler. I lørdags var familien tilbage i Frederikshavn, man da de var væk for at købe ind i Frederikshavn, vendte tyvene tilbage. Straks de returnerede, opdagede de, at der var fjernet endnu flere ting fra hjemmet. Familiefaderen og hans svoger løb ud af terrassedøren og eftersatte en person, der var på vej væk fra huset. De fik følgeskab af en politibetjent, der var ud at løbetræne. Sammen pågreb de tre mænd den mistænkte, og politiet blev tilkaldt. En mand kunne jo ikke have tømt huset alene, så familien Schepler spurgte, om ikke der kunne tilkaldes en hundepatrulje for at lede efter spor og medgerningsmænd. Det kunne der ikke, for hundepatruljerne er ikke på arbejde lørdag formiddag. Gonzo sættes på opgave Familien ønskede ikke, at sagen skulle ende med en afhøring og efterfølgende løsladelse, så de kontaktede ejeren af Gonzo, der er en fem år gammel schæferhund, som bliver trænet af sin ejer i Dansk Politihundeforening. Med politiets tilstedeværelse blev Gonzo sat til at søge, og inden længe havde han i et buskads fundet først nogle strømper og så en pose med familien Scheplers Ipads samt et brækjern med dna–spor. Disse fund førte til varetægtsfængsling af den pågrebne. Familien undrer sig over, at der ikke kunne tilkaldes en hundepatrulje, og at opgaven dermed måtte løses af en civil hund. Nordjyllands Politi bekræfter, at der ikke indgår hundepatruljer i vagtplanen lørdag formiddag, men at der faktisk er mulighed for at indkalde hundepatruljer til visse opgaver. Kilde: nordjyske.dk

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Top 5 myter om sygeforsikring til kæledyr

22-02-2024 09:54, af Anne Cecilie Sohl

Mange danskere synes, at forsikringer er en jungle at finde rundt i, og måske netop derfor florerer der mange myter og fejlslutninger om emnet. Agria Dyreforsikring har interviewet danske hunde- og katteejere om årsagen til, at de har valgt ikke at sygeforsikre deres kæledyr. 

Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundelufter overværede indbrud

19-02-2024 15:40, af Anne Cecilie Sohl

Da en borger var ude og gå med sin hund lørdag morgen, så han til sin overraskelse at en garagedør stod åben på Digevej i Agger Syd. 

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde