Muligheden for at belønne hunden, når den gør det rigtige, er fundamentalt for moderne hundetræning. En af de nemmeste – og ofte meget effektive – belønninger man kan bruge, er mad i form af mundrette godbidder. Nogle hundeejere oplever dog, at godbidderne ikke vækker deres hunds interesse, og dermed mister de et vigtigt redskab i deres træning – og hvad gør man så?
Der findes heldigvis en lang række alternativer til den almindelige godbid, og bruges de rigtigt, kan de ende med at være meget mere effektive, end de tørre hundekiks – og én af disse muligheder er leg!
For mange hunde er leg sjovt, og leg kan dermed bruges som en belønning for noget andet og mere kedeligt, som for eksempel at komme når der bliver kaldt. Så har man en hund, der er glad for at lege kan man tage yndlingslegetøjet med i lommen, når man skal træne – eller bare gå en tur – og så kan en korrekt udført øvelse let belønnes ved at gribe ned i lommen og hive legetøjet frem. Jo gladere hunden er for sit legetøj, jo bedre en belønning vil det være.
Udover at være en god belønning for legesyge hunde, så har forskning også vist, at hvis hundene leger efter de har lært noget nyt, så husker de det bedre næste dag. Så at afslutte et træningspas med lidt leg, kan måske oven i købet fremme hundens hukommelse og dermed træningen på længere sigt.
Så find yndlingslegetøjet frem, put det i lomme og kom ud på træningspladsen!
Læs mere om alternativer til godbidderne i denne måneds nummer er HUNDEN i artiklen ”Når godbidderne ikke virker – alternative belønningsformer”
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Efter gårsdagens lidt dystre artikler skifter vi i dag spor. Vi starter med en lille hyggelig leg, som vi håber, I vil deltage i
Nu begynder dagene med lunere vejr at dukke op, så hvordan forholder man sig til træning med sin hund?
En god måde at etablere kontakt og øge motivationen for samarbejde imellem dig og din hund er at supplere den mere seriøse træning med sjove øvelser
Det er ikke svært at lære sin hund at gå ved siden af dig. Hunden.dk guider dig igennem en sjov og hyggelig øvelse, som du kan starte med at lave inden døre. Din hund vil synes om den, og den vil sikkert komme dig til gavn, når I senere bevæger jer udenfor.
Man hører ofte, at man skal belønne hunden med godbidder, når man træner den. Men hvad gør man, hvis hunden ikke gider de lækre hapser
Danske hundeejere er blevet mere ansvarlige, og det har ført til færre skader på trods af et stigende antal hunde. Øget viden, træning og bevidste racevalg er nøglen til denne positive udvikling.
Der er noget livgivende i at opleve ting langsomt åbne igen. I søndags var der igen træning på Midtjysk Greyhound Stadion
En del hunde vil blive efterladt alene for første gang, nu hvor anbefalingerne om hjemmearbejde er ophørt, og folk vender tilbage til kontorerne. Store og pludselige forandringer i hverdagen kan forårsage stress også for hunde. Royal Canin giver tips til, hvordan du kan reducere risiko for stress hos hunden ved hjælp af træning, rutiner, stimulering og fodring
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet