Når jeg giver en hund professionel zoneterapi, arbejder jeg holistisk – og det samme gør de hunde-zoneterapeuter, jeg har uddannet. På den måde arbejder vi ikke kun på symptomer, men også årsag. Første gang jeg møder hund og ejer, instruerer jeg altid ejeren i, hvordan hun kan hjælpe sin hund til hverdag. Jeg viser både punkter fra min bog ”Tryg og tilfreds” og ofte også andre punkter, der kan være nyttige i hundens situation. Ejeren er ofte glad over selv at kunne bidrage til hundens trivsel, og samtidig er det en win-win, fordi man har en hyggelig og nærværende situation med sin hund.
Jeg vil give jer et par eksempler fra hver situation. Første eksempel viser, hvordan ejeren selv klarede problemet.
Først har vi Elena Enemark Nielsen, der skrev følgende til mig:
”Jeg vil gerne fortælle om min elskede hund. Jeg blev rigtig glad over at kunne hjælpe hende via din fantastiske bog, Tryg og tilfreds, som er nem at gå til. Vicky er 6 år og et ægte smukt gadekryds. Hendes afføring var løs, og hun havde ofte diarre i den første tid efter, jeg fik hende, så analkirtlerne ikke blev tømt. Derfor var hun flere gange til dyrlæge og fik dem tømt. Bare det at høre hende skrige så højt hos dyrlægen, gjorde ondt i min sjæl. Problemet kom desværre hurtigt igen og lige så slemt, også selvom hendes afføring blev bedre med tiden.
Så købte jeg bogen “Tryg og tilfreds”. Første gang jeg skulle forsøge mig med din bog, var hun meget hævet ved kirtlerne og bed sig konstant ved halen og fik efterfølgende store sår. Jeg masserede punktet for analkirtler, og der gik ikke mange minutter, før det begyndte at lugte rigtig fælt fra analkirtlerne, og der kom en masse lugtende sekret ud. Jeg masserede punkterne med lidt pauser i ca. 10-15 minutter de efterfølgende 3 dage. Derefter et par gange ugentligt. Nu giver jeg hende 1 gang ugentlig, som hun nyder – og der har ikke været noget at komme efter siden. Hun er også blevet meget gladere, da hun ikke har smerter mere. Kærlig hilsen Elena”
Sådan gør du: Massér på indersiden af bagpoterne i punktet og gør som Elena.
Jeg behøver næppe at fortælle, hvor glad jeg var for Elenas brev. Heldigvis kunne Elena altså selv trykke sig ud af problemet med de fyldte analkirtler, men det kunne Mollys ejer til gengæld ikke. Samme problem, men det krævede professionel hjælp:
Molly undgik bortoperation af analkirtler:
Her giver jeg Molly zoneterapi på analkirtelpunktet, og se hvor hun nyder det!
Søde 4-årige Molly er en blanding på 10 kg. Hun led af tilstoppede analkirtler, der blev fyldt op bare 1 uge efter, de var blevet tømt. De havde på det seneste været betændte, så Molly har fik penicillin, men det hjalp slet ikke. Dyrlægen ville skylle dem igennem under narkose, og hjalp det ikke, ville man fjerne analkirtlerne. Det kan faktisk have en rigtig kedelig konsekvens idet, der er en sandsynlighed på mellem 1 og 14 % for, at Molly så ikke ville kunne kontrollere sin afføring efterfølgende.
Molly fik en kombination af 2 gange skylninger af analkirtlerne og zoneterapi af mig flere gange. Resultatet blev, at betændelsen helt forsvandt, og analkirtlerne er ikke fyldte længere. Mollys ejer masserer en gang i mellem selv punkterne for analkirtler.
Her var der altså brug for professionel hjælp og den kan man finde på hundezoneterapeuter.dk
Hvis du har mistanke om, at din hund er syg, skal du selvfølgelig opsøge en dyrlæge.
Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse.
Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.
Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.
Vores læser Vivian Jespersen fortæller, at hun flere gange hører folk sige, at Giardia ikke er et problem i deres område. Men Giardia findes overalt
Zoneterapeut Vivian Birlie giver her et godt tip til at køle hunden lidt ned her i varmen
Har din hund nytårsangst, så skal du begynde allerede nu flere gange dagligt at massere disse punkter. Punkterne kan bruges ved let til moderat nytårsangst, men ved svær nytårsangst anbefaler jeg professionel zoneterapi. Se www.sanocanis.dk
I Spanielbogen giver dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen 10 gode råd til hundeejere. Læs dem her
Vivian Birlie har skrevet endnu et blogindlæg. Denne gang er det første afsnit i en lille serie om Sally
Hunde-zoneterapeut, akupunktør og forfatter Vivian Birlie, Sano Canis, har sendt os et godt råd til nytårsangste hunde
Vivian Birlie har sendt en video, hvor hun fortæller, hvordan man hjælper sin hund med øjenproblemer. Se videoen her
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet