Grønland er kendt for de smukke slædehunde, som holdes nord for polarcirklen, men på trods af dette, er Donnas Dyreklinik i Nuuk den eneste praktiserende dyreklinik på Grønland. Klinikken er ejet af foreningen Nuummi Uumasut, som er en frivillig forening, der blev dannet for at sikre, at der altid er en fast dyrlæge i Nuuk, der kan foretage både livreddende indgreb og rutineindgreb. Donationer og sponsorater fra virksomheder og privatpersoner er med til at sikre en billig betaling.
Donnas Dyreklinik tilbyder alle former for traditionel behandling af kæledyr og er også vagtbærende. Klinikken har desuden et samarbejde med Sermersooq Kommune om varetagelse af hundeinspektørfunktionen – herunder ansøgningstilladelser og dokumentering af vaccinationer, chipmærkning og neutralisering.
Dyreklinikken åbnede i 2013, og før det var det nødvendigt at rejse til Danmark, hvis man havde et sygt kæledyr. En af de dyrlæger som både har behandlet dyr fra Grønland, men også selv har rejst til Grønland for at behandle dyr, er Claus Bundgaard Nielsen, adm. direktør på AniCura Aarhus Dyrehospital.
- Jeg har altid været glad for Grønland og imponeret over det frivillige arbejde, som bliver lagt i Donnas Dyreklinik. Jeg er glad for, at vi nu med AniCura kan indgå i et samarbejde med Donnas Dyreklinik, så vi kan støtte det meget flotte arbejde der ydes på Donnas, siger Claus Bundgaard Nielsen, som er en af ildsjælene bag samarbejdet med Donnas Dyreklinik.
Milepæl i Grønland
Samarbejdet mellem Donnas Dyreklinik og AniCura giver adgang til lang række praktiske og økonomiske fordele samt opkvalificering af nyansatte dyrlæger, telemedicinsk support, digitalt røntgensystem fra Valsø Røntgen samt et forbedret journalsystem sponsoreret af VetNet.
- Samarbejdet med AniCura er en ny milepæl for os i Nuummi Uumasut. Det letter vores arbejde med at sikre klinikkens fortsatte eksistens. Desuden så vil vi kunne hæve vores veterinærfaglige kvalitet og på sigt også vores udbud af tjenester til de grønlandske kæledyrsejere. siger Tom Amtoft, formand for Nuuks Dyr.
Der findes ingen tilgængelige tal for, hvor mange hunde og katte, der er i Grønland, men i Nuuk holder beboerne kæledyr ligesom vi gør i Danmark. Der er desuden også mange ulovlige hunde og katte i Grønland. Det er ikke tilladt at holde slædehunde som kæledyr syd for polarcirklen, så slædehunderacen ikke blandes med andre racer.
Den grønlandske slædehund har i årtusinder været en uundværlig del af den grønlandske kultur, men i dag er racen truet. Projektet QIMMEQHealth arbejder for at studere og forbedre hundenes sundhed samt at sikre dem en fremtid.
På Feldballe Friskole har eleverne den sidste måned lært alt, hvad der er værd at vide om Grønland. Mandag blev afslutningen på det forløb markeret med besøg af ægte hunde og ture i hundeslæde
Grønlands eneste private dyreklinik kan ikke få besat to opslåede dyrlægestillinger, og nu frygter man, at Grønland pr. 1. august står uden dyrlæger
Scanvet har udgivet en ny serie af produkter, som hjælper hunde og katte med uro i maven til at genvinde roen. Diapaste og Diapro PLUS hedder de to produkter, som begge fås hos dyrlægen. Hunden.dk har snakket med dyrlæge Ann Cecilie Larsen fra Scanvet.
Hos Nordre Dyrehospital i Lystrup har man oplevet flere tilfælde af hunde, der er alvorligt syge med blodig diarre
Hunde skal bruge deres tænder for at fjerne plak og undgå tandsten, men hvor meget betyder det hvilken slags foder vi lægger i madskålen? Det var emnet, da den engelske dyrlæge og specialist i ernæring, Marjorie L. Chandler, gæstede Bella Centeret i København, i forbindelse med den internationale kongres for smådyrsdyrlæger
Da dyrlægerne hos Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik fredag skrev på Facebook, at der var parvovirus i området, spredte opslaget sig hurtigt. Det glæder dyrlæge Anne Torkelund at så mange hundeejere som muligt får informationen
Dyreklinikken Rungstedvej fortæller i et opslag på Facebook, at de har opereret et mundbind ud af maven på en gravhund. Dyrlægen fortæller til TV2 Lorry, at han aldrig har oplevet et fremmedlegeme sidde så godt fast
Torsdag skulle dyrlæge Torben Lindbjerg sætte en guldkrone på en af forsvarets hunde. Her kan du se, hvordan det gik
Onsdag den 20. november afvikler Dansk Kennel Klub webinaret "Drægtighed & normal fødsel" med dyrlæge Julie Pio Kragelund. Som noget helt særligt udbyder de det nu til alle opdrættere til en fordelagtig pris
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
SECH DKCH NORDV21 Hjohoo’s Yes Hjo Can imponerede endnu en gang i Store ring - denne gang ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Roskilde Dyrskueplads.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Efter to dage med cairn terrier på toppen blev søndagens Best in Show en norsk-ejet petit basset griffon vendéen ved navn Pat.